Πώς είναι οι σιαμαίες δίδυμες που οι γιατροί χώρισαν πριν από 20 χρόνια

Πώς είναι οι σιαμαίες δίδυμες που οι γιατροί χώρισαν πριν από 20 χρόνια

Δύο αδερφές που γεννήθηκαν ως σιαμαία δίδυμα, συναντήθηκαν με τον γιατρό που τις χώρισε σχεδόν πριν 20 χρόνια.

Είναι από αυτές τις ιστορίες που συγκινούν και σίγουρα οι πρωταγωνιστές τους καταλαβαίνουν τη σημασία τους περισσότερο από όλους.

Η Έριν και η Τζέιντ Μπάκλς, 19 ετών, οι οποίες γεννήθηκαν στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, γεννήθηκαν ενωμένες από τη μέση του στήθους μέχρι τον ομφαλό.

Οι αδελφές μοιράζονταν ένα διάφραγμα με τους γιατρούς να μην είναι σίγουροι αν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν μόνες τους - αλλά το δίδυμο υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων το 2004.

Τώρα επέστρεψαν για να ξανασυναντηθούν με τους γιατρούς που τους έδωσαν νέα πνοή στη ζωή.

Η Έριν και η Τζέιντ υποβλήθηκαν στην επέμβαση διαχωρισμού λίγο μετά τη γέννησή τους με μια επίλεκτη ομάδα δύο δωδεκάδων ειδικών που συμμετείχαν στην «επικίνδυνη» διαδικασία.

Αναλογιζόμενη την επέμβαση, η μητέρα τους δήλωσε στο Good Morning America: «Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ξέραμε όταν γεννήθηκαν αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν».

Αλλά η επέμβαση ήταν επιτυχής και τα κορίτσια επέστρεψαν τώρα 19 χρόνια αργότερα για να δείξουν την εκτίμησή τους στους ανθρώπους που τους χάρισαν μια άλλη ζωή.

Η συνάντηση μετά από σχεδόν 20 χρόνια

Οι δίδυμες, που τώρα φοιτούν και στο κολέγιο, βιντεοσκοπήθηκαν καθώς μπήκαν στο δωμάτιο γεμάτο με το προσωπικό που είχε βοηθήσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η Έριν δήλωσε στο δημοσίευμα: «Αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα ήμασταν καθόλου εδώ. Το σκέφτομαι πολύ αυτό».

Η Τζέιντ, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι ως αποτέλεσμα προβλήματος που υπέστη στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της επέμβασης, πρόσθεσε ότι έχει«σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή» αν εξακολουθούσαν να είναι ενωμένες.

«Δεν ξέρω πώς θα ήταν πραγματικά δυνατό να ζήσουμε μια τέτοια ζωή», είπε.

Τα κορίτσια είναι τώρα και οι δύο ενθουσιώδεις αθλήτριες - με την Jade να τρέχει στον στίβο και να παίζει χόκεϊ επί χόρτου με την Erin να ακολουθεί τα ενδιαφέροντά της στο μπάσκετ με αμαξίδιο.

Ο πλαστικός χειρουργός Μάικλ Μπογιατζιάν δήλωσε: «Ήταν μια τεράστια συναισθηματική μέρα. Και το να τους βλέπω χρόνια μετά… είναι πολύ μεγάλο για μένα».

Ο πατέρας των αξιολάτρευτών κοριτσιών δήλωσε επίσης στο δημοσίευμα ότι ήταν «ενθουσιασμένος που τα κορίτσια βλέπουν την ομάδα που βοήθησε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή γι' αυτές, χωρίζοντάς τες και δίνοντάς τους τα δικά τους ξεχωριστά σώματα για να βγουν έξω και να κατακτήσουν τη ζωή».

«Έχουν ξεπεράσει τόσα πολλά, αλλά μόλις τώρα ξεκινούν τη ζωή τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι επιφυλάσσει αυτό το επόμενο κεφάλαιο και για τις δύο».

H Έριν και η Τζέιντ, πριν την επέμβαση

Σιαμαία δίδυμα

Τα σιαμαία δίδυμα είναι τα αδέλφια που γεννιούνται με το δέρμα ή τα εσωτερικά τους όργανα ενωμένα μεταξύ τους. Επηρεάζει περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις.

Τα σιαμαία δίδυμα προκαλούνται από ένα γονιμοποιημένο ωάριο που αρχίζει να χωρίζεται σε δύο έμβρυα λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη, αλλά η διαδικασία σταματά πριν ολοκληρωθεί.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι τα δίδυμα που ενώνονται στο στήθος ή στην κοιλιά. Η επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης διαχωρισμού εξαρτάται από το σημείο στο οποίο τα δίδυμα είναι ενωμένα. Οι γιατροί μπορούν να διαπιστώσουν ποια όργανα μοιράζονται τα αδέλφια και, επομένως, να σχεδιάσουν τη χειρουργική επέμβαση μόνο μετά τη γέννησή τους.

Τουλάχιστον ένα δίδυμο επιβιώνει στο 75% των περιπτώσεων.

Το πιο διάσημο ζευγάρι σιαμαίων διδύμων ήταν οι Τσανγκ και Ενγκ Μπάνκερ, οι οποίοι γεννήθηκαν το 1811 και ταξίδεψαν με το τσίρκο του PT Barnum. Γεννήθηκαν στο Σιάμ και ήταν γνωστοί ως σιαμαίοι δίδυμοι.

iefimerida.gr