Συναγερμός σε αεροπλάνο μετά την προσγείωση για τοποθέτηση βόμβας

Συναγερμός σε αεροπλάνο μετά την προσγείωση για τοποθέτηση βόμβας

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ηράκλειο και οι επιβάτες βγήκαν χωρίς καθυστέρηση. Αμέσως μετά το πλήρωμα επέστρεψε για να καθαρίσει την καμπίνα. Ένα από τα αντικείμενα έκανε ορισμένους να φοβηθούν ότι ίσως επρόκειτο για βόμβα…

Βόμβα στο αεροπλάνο όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε, αλλά για λίγα λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, επικράτησε αναστάτωση στο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ηράκλειο και κατά τη διάρκεια του καθαρισμού που έκανε το πλήρωμα, εντοπίστηκε ένας φορητός υπολογιστής. Όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας ειδοποιήθηκε πυροτεχνουργός που διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό.

Ο συναγερμός έληξε όταν πυροτεχνουργός της αστυνομίας και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος βρήκε το ύποπτο αντικείμενο και διαπίστωσε ότι τελικώς δεν ήταν κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Τι είχε συμβεί; Το αεροπλάνο που έφτασε στο Ηράκλειο μεταφέροντας κυρίως Γερμανούς προσγειώθηκε κανονικά στη θέση που του παραχωρήθηκε. Οι επιβάτες κατέβηκαν όλοι και αναχώρησαν με προορισμό τα ξενοδοχεία ή όπου αλλού είχαν κλείσει για να μείνουν στις διακοπές τους.

Όταν το πλήρωμα μπήκε για να καθαρίσει το εσωτερικό του αεροπλάνου, διαπίστωσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή -δεν είναι γνωστό που ακριβώς ήταν- και κατά πληροφορίες ήταν ενεργοποιημένος.

Το πλήρωμα ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει, ενημέρωσε τις αρχές του «Νίκος Καζαντζάκης» και την αστυνομία.

Ο πυροτεχνουργός που έφτασε είδε ότι πρόκειται για ένα laptop που ο κάτοχός του είχε ξεχάσει φεύγοντας. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή δεν το έχει αναζητήσει…

Πηγή: creta24.gr