Τα ποσά που θα πάρουν μικρές επιχειρήσεις για αναστολή εργασίων

Τα ποσά που θα πάρουν μικρές επιχειρήσεις για αναστολή εργασίων

Το Σχέδιο στήριξης για τις μικρες και μεσαίες επιχειρήσεις με απευθείας επιδότηση, εξήγγειλε μέσω τρίων νομοσχέεδίων  ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου που διήρκησε γύρω στις 3 ώρες.

Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νέο πιο στοχευμένο πακέτο στήριξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων καθώς και του αγροτικού τομέα που θα αναφερθεί ο Υπουργός Γεωργίας.

Πρόκειται για τον νόμο περί στήριξης των επιχειρήσεων με βάση το προσωρινό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία για τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου του κορωνοϊού, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο και τις χαλαρώσεις που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο νόμος αυτός προβλέπει χορηγία στις μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους, δηλαδή σε αυτούς που εργοδοτούν πολύ μικρές επιχειρήσεις και σε αυτούς που εργοδοτούν μέχρι 10 άτομα ως ακολούθως:

Επιχειρήσεις σε πλήρη αναστολή εργασιών μέχρι την 3η ΜΑίου - 2625 ευρώ
Επιχειρήσεις σε πλήρη αναστολή εργασιών και μετά την 4η Μαϊου -3500 ευρώ
Επιχειρήσεις με μερική αναστολή μέχρι την 3η Μαϊου- 1875 ευρώ
Επιχειρήσεις με μερική αναστολή μετά την 5η Μαϊου- 2500
Αυτοτελώς εργαζόμενοι σε πλήρη αναστολή εργασιών μέχρι 3η Μαίου- 1125 ευρώ
Αυτοτελώς εργαζόμενοι μερικής αναστολής μετά τις 4 Μαιου- 1500 ευρω

offsite.com.cy