Το τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη

Το τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν σήμερα τη σπουδαία ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου.

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 82 ετών μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο που τη γνώριζε από κοντά, αλλά και σε όσους τη θαύμαζαν για τη μεγάλη καριέρα και την προσωπικότητά της.

Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α' νεκροταφείο για να της πει το τελευταίο «αντίο». Ανάμεσά τους στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Σούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

Στεφάνια έστειλαν οι οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρης-Ελένη-Νίκη Σούρα, Μαίρη Χρονοπούλου, Κάτια Δανδουλάκη, Όμιλος Αντέννα, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μίμης και Λουκίλα Πλέσσα, Θεοδώρα Βουτσά, Γιάννης Μπουρνέλης, Τμήμα και Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.ά.

Ποιοι πήγαν στο τελευταίο «αντίο» στη Μάρθα Καραγιάννη

Στεφάνια από το πρωί κατέκλυσαν τον ναό, ενώ φίλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο, και όχι μόνο, έσπευσαν από νωρίς στο εκκλησάκι του Α' νεκροταφείου για το τελευταίο «αντίο».

Μάρκος Τάγαρης

Σπύρος Μπιμπίλας

Θάνος Καληώρας

Δημήτρης Σούρας

Άννα Φόνσου

Γιάννης Αϊβάζης και Μαρία Κορινθίου

Ζωζώ Σαπουντζάκη

Φώτης Μεταξόπουλος

Νίκος Γαλανός

Μαίρη Βιντιάδου, Άννα Φόνσου

Η Αλίκη Κατσαβού με τον γιο της Φοίβο

Μάριος Τάγαρης, βαφτισιμιός Μάρθας Καραγιάννη

Βασίλης Κωνσταντίνου

Ντόρα Δούμα

Γιώτα Γιάννα

Ζαχαρίας Ρόχας

Μαίρη Ραζή

Δημήτρης Μαροσούλης

Σάντρα Βουτσά

Βασίλης Κούκουρας

Παναγιώτης Πετράκης

Γιώργος Βάλαρης

Παντελής Καναράκης

Ρήγας Αξελλός

Δημήτρης Παπάζογλου

Λύγισε η Ζωζώ Σαπουντζάκη

Μάκης Δελαπόρτας

iefimerida.gr