Tesla: Πάνω από 10.000 superchargers στην Ευρώπη

Tesla: Πάνω από 10.000 superchargers στην Ευρώπη

Με το άνοιγμα 6 νέων τοποθεσιών για συνολικά 100 νέους υπερφορτιστές τις τελευταίες ημέρες, οι ιδιοκτήτες Tesla στην Ευρώπη έχουν πλέον πρόσβαση σε πάνω από 10.000 Superchargers.

Τώρα οι φορτιστές της υπάρχουν σε 30 χώρες και σχεδόν 900 σταθμούς.

Περίπου το 1/5 από τους υπερφορτιστές έχουν κατασκευαστεί το 2022. Από τους σταθμούς 2 θέσεων το 2013, τώρα, δεκάδες φορτιστές, βρίσκονται σε καταστήματα λιανικής έως αλυσίδες ξενοδοχείων. Στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, 6 νέες τοποθεσίες προσφέρουν περισσότερες επιλογές φόρτισης σε πελάτες που ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες. Γρήγορο και αξιόπιστο, το δίκτυο συνεχίζει να υποστηρίζει τους πελάτες Tesla παρά τον αυξημένο αριθμό των μοντέλων της εταιρίας και το άνοιγμα επιλεγμένων σταθμών φόρτισης σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών μοντέλων άλλων εταιριών.

Περίπου το 1/3 του στόλου της Tesla στην Ευρώπη χρησιμοποίησε έναν υπερφορτιστή, που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του αυτό το καλοκαίρι και σχεδόν το 80% φόρτισε σε αυτόν τουλάχιστον μία φορά. Παρόλα αυτά, το δίκτυο δεν έδειξε σημάδια προβλημάτων συμφόρησης κατά τις εβδομάδες με τη μεγαλύτερη κίνηση της περιόδου.

Το δίκτυο Supercharger της Tesla είναι επίσης το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο γρήγορης φόρτισης στην Ευρώπη. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, ο πιλότος Non-Tesla Supercharger συνέχισε να επεκτείνεται σε νέες τοποθεσίες και χώρες για την υποστήριξη της αποστολής της εταιρίας να επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια.

Στην Ελλάδα, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες άνοιξε η τρίτη θέση Supercharger της χώρας: Οι σταθμοί Atalanti West και Atalanti East Supercharger, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

newsauto.gr