Τεστ ανά βδομάδα προτείνει ο δρ Πάνος - Τι είναι το «Σχέδιο Νίκη» (βίντεο)

Τεστ ανά βδομάδα προτείνει ο δρ Πάνος - Τι είναι το «Σχέδιο Νίκη»  (βίντεο)

Πρόταση μέσω της οποίας εισηγείται την εβδομαδιαία εξέταση των εργαζομένων με rapid test, κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Καθηγητής Παθολογίας δρ Γιώργος Πάνος.  Όσα δήλωσε στην Digital Tv.

Σύμφωνα με τον δρ Πάνο, ο οποίος μίλησε στην Digital Tv, ο εβδομαδιαίος έλεγχος των εργαζομένων πριν επιστρέφουν στην εργασία τους, θεωρείται μια ασφαλής οδός μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.

Όπως υποστηρίζει, με το «Σχέδιο Νίκη», όπως ονόμασε την πρότασή του, σε διάστημα 3-5 εβδομάδων η Κύπρος θα καταφέρει να φτάσει σε μηδενικούς αριθμούς τόσο σε κρούσματα, όσο και σε νοσηλείες.

«Προτείνουμε και κάποιο τρόπο για να μπορούν να εφαρμόζονται και να γίνονται τα τεστ αυτά. Με 120 ομάδες ή κλιμάκια ή συνεργεία αν θέλετε από 4-6 άτομα τα οποία έχουν εκπαιδευμένους για να μπορούν να κάνουν τα τεστ αυτά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε περίπου 500 τεστ την ημέρα ανά συνεργείο, μαζί με τα 20 συνεργεία τα οποία ήδη υπάρχουν και δραστηριοποιούνται όλο αυτό το διάστημα».

Το σκεπτικό σύμφωνα με τον δρ Πάνο είναι «όποιος ελέγχεται, και θα ήταν επιθυμητό να ελέγχεται δύο φορές πριν αρχίσουν τη δουλειά τους, θα έχουν μια βεβαίωση ότι είναι αρνητικοί για τον κορωνοϊό».

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε στην Digital Tv ο δρ Πάνος.

 

offsite.com.cy