Θέλει να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα διασχίσει τον κόσμο με μοτοσικλέτα

Θέλει να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα διασχίσει τον κόσμο με μοτοσικλέτα

Ο γύρος του κόσμου με μοτοσυκλέτα - Η γυναίκα που θέλει να σπάσει ρεκόρ

Η Μπρίτζετ Μακάτσεν προσπαθεί να καταρρίψει το ρεκόρ του νεότερου ανθρώπου που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα. Η Μακάτσεν πέρασε περίπου ένα χρόνο σχεδιάζοντας τη διαδρομή της, ζητώντας συμβουλές από τον Χένρι Κρου, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν ολοκλήρωσε τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα το 2019, καθώς και από άλλους που είχαν επιχειρήσει στο παρελθόν την πρόκληση. Ο Κέιν Αβελάνο, ο οποίος πέτυχε αυτό το κατόρθωμα μια μέρα πριν από τα 24α γενέθλιά του το 2017, αναφέρεται σήμερα ως κάτοχος του ρεκόρ στον ιστότοπο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Προκειμένου να γίνει ο νέος κάτοχος του ρεκόρ, η Μακάτσεν καλείται να τηρήσει έναν κατάλογο προδιαγραφών, μεταξύ των οποίων η χρήση της ίδιας μοτοσικλέτας για όλο το ταξίδι και η αποφυγή παραμονής σε μια τοποθεσία για πάνω από δύο εβδομάδες. Η Μακάτσεν θα πρέπει επίσης να διασχίσει τουλάχιστον μία φορά τον Ισημερινό, ενώ το ταξίδι πρέπει να είναι τουλάχιστον 40.075 χιλιόμετρα για να προκριθεί.

Αφού αποταμίευσε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε, η Μακάτσεν ξεκίνησε τον Αύγουστο, περνώντας τις πρώτες εβδομάδες «τριγυρνώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες», προτού κατευθυνθεί στην Μπάχα και περάσει στην ηπειρωτική χώρα του Μεξικού με πλοίο.

Προσπαθώντας να καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ, η Μακάτσεν, η οποία καταγράφει τα ταξίδια της στον λογαριασμό της στο Instagram, bike.will.travel, ελπίζει να «εκπροσωπήσει τη νέα γενιά αναβατών», τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να βλέπεις τον κόσμο ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο και με μοτοσικλέτα.

Η Μακάτσεν, η οποία μόλις έφυγε από την Πόλη του Μεξικού, σκοπεύει να κατευθυνθεί σιγά σιγά προς τη Νότια Αμερική, ταξιδεύοντας μέσω Βραζιλίας, Χιλής, Αργεντινής και Ουρουγουάης πριν πετάξει για την Ευρώπη.

Η Μακάτσεν είχε αρχικά προγραμματίσει να εισέλθει στη Ρωσία, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Η προοπτική να ταξιδέψει μέσω της Κίνας ή του Ιράν είναι ίσως ακόμη λιγότερο εφικτή λόγω των συνοριακών περιορισμών που ισχύουν στο πρώτο και των πολιτικών αναταραχών στο δεύτερο επειδή («η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να μην επισκέπτονται το Ιράν»).

Η Μακάτσεν επέλεξε να ξεφορτώσει μέρος του εξοπλισμού της κατά τη διάρκεια της διαδρομής, προκειμένου να διατηρήσει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύχρηστα, και αυτή τη στιγμή μεταφέρει δύο παντελόνια, δύο πουκάμισα, έναν μικροσκοπικό αεροσυμπιεστή, ένα επιπλέον μπουκάλι καυσίμου, μια σόμπα κάμπινγκ, μια σκηνή, έναν υπνόσακο, εξοπλισμό φωτογραφικής μηχανής και έναν φορητό υπολογιστή.

Παρόλο που το ταξίδι έχει κυλήσει σχετικά ομαλά μέχρι στιγμής, η Μακάτσεν δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο και λέει ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η προσπάθειά της για κατάρριψη του ρεκόρ θα μπορούσε να ματαιωθεί για λόγους που δεν μπορεί να τα ελέγξει. «Σίγουρα είμαι λίγο ανήσυχη για το ενδεχόμενο να μην μπορέσω να συνεχίσω εξαιτίας κάποιου γεγονότος», παραδέχεται. «Όπως το να σπάσει η μοτοσικλέτα ή να χειροτερέψουν τα πράγματα στον κόσμο».

Φυσικά, αν καταφέρει να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, το πιθανότερο είναι ότι κάποια μέρα θα έρθει κάποιος ακόμα νεότερος και θα κάνει νέο ρεκόρ. Ωστόσο, η Μακάτσεν δεν ανησυχεί καθόλου γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, λέει ότι θα βοηθήσει ευχαρίστως όποιον θέλει να το κάνει, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα την ξεπεράσει.

Πηγή: CNN