Τρομοκρατία στην Καλιφόρνια από κατά συρροή δολοφόνο – Πέντε φόνοι σε τρεις μήνες

Τρομοκρατία στην Καλιφόρνια από κατά συρροή δολοφόνο – Πέντε φόνοι σε τρεις μήνες

Τρόμο έχει σπείρει στην πόλη Στόκτον της Καλιφόρνια ένας δολοφόνος κατά συρροή, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ πέντε άτομα από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της πόλης – που είχαν ιδρύσει χρυσωρύχοι στην Καλιφόρνια – υπάρχει ένας ύποπτος καθώς η αστυνομία μετά την ανάλυση βίντεο πολύωρης διάρκειας κατέληξαν σε έναν πιθανό δολοφόνο κατά συρροή.

Στη φωτογραφία, που έδωσαν στη δημοσιότητα, διακρίνεται από πίσω μια σκοτεινή φιγούρα με μαύρα ρούχα.

Επικήρυξη 85.000 δολαρίων για τον κατά συρροή δολοφόνο
Η αστυνομία της πόλης των περίπου 320.000 κατοίκων ζήτησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook τη βοήθεια όλων όσοι γνωρίζουν ο,τιδήποτε θα βοηθήσει στον εντοπισμό του δολοφόνου: «Αν έχετε πληροφορίες, σας παρακαλούμε να μας τηλεφωνήσετε αμέσως. Χρειαζόμαστε τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. Σκεφτείτε ότι όλα τα θύματα έχουν συγγενείς που έχουν βυθιστεί στη θλίψη και αναζητούν απαντήσεις», σχολίασε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Στάνλεϊ ΜακΦάντεν.

Οι τοπικές Αρχές επικήρυξαν μάλιστα τον δολοφόνο με 75.000 δολάρια, ενώ η ιδιωτική οργάνωση “Crime Stoppers” προσφέρει άλλες 10.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της δράσης του serial killer
Σύμφωνα με την αστυνομία του Στόκτον υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στη δράση του δολοφόνου κατά συρροή: Εκτέλεσε τα θύματά του – άνδρες ηλικίας 21 έως 54 ετών - νυχτερινές ή τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού τα παρέσυρε σε δρομάκια, προτού τα πυροβολήσει. Όλα τα θύματα ήταν μόνα τους και οι φόνοι διεπράχθησαν σε κοντινή απόσταση μικρότερη των πέντε χιλιομέτρων.

Η αστυνομία λέει ότι τα τέσσερα από τα πέντε θύματα ήταν ισπανόφωνοι, δηλαδή με καταγωγή από χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής και μόνον το πρώτο ήταν λευκός. Το πρώτο χτύπημα του serial killer έγινε στις 8 Ιουλίου, το τελευταίο στις 27 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε διάστημα περίπου τριών μηνών.

«Σε λάθος ώρα και λάθος τόπο»
Όπως δήλωσε στο τοπικό δίκτυο KXTV της Καλιφόρνια ο αδελφός του Τζέρι Λόπεζ, ενός εκ των θυμάτων, το θύμα «βρέθηκε απλώς σε λάθος ώρα και λάθος τόπο. Είναι δύσκολο να επεξεργαστώ αυτό που του συνέβη. Ο αδελφός μου κι εγώ ήμασταν δίδυμοι και πολύ κοντά ο ένας στον άλλο».

Η αστυνομία είναι βέβαιη ότι πρόκειται για έργο ενός δολοφόνου κατά συρροή, αφού υπάρχουν «αποδείξεις», που συνδέουν τα σημεία του εγκλήματος και αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντίποινα αντιπάλων συμμοριών. 

iefimerida.gr