Ξεκινάει και στην Ευρώπη η διαδικασία επισκευής iPhone και MacBooks από τους ίδιους τους χρήστες

Ξεκινάει και στην Ευρώπη η διαδικασία επισκευής iPhone και MacBooks από τους ίδιους τους χρήστες

Με στόχο να κάνει την επισκευή των συσκευών της πιο προσιτή από ποτέ και εκτός ΗΠΑ, η Apple ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την υποστήριξη του προγράμματος “DIY” και στην Ευρώπη.

Η διαδικασία αυτή ουσιαστικά προσφέρει στον απλό χρήστη τα εργαλεία και τα εγχειρίδια οδηγιών για να επέμβει μόνος του σε μια συσκευή και να κάνει τις σχετικές επιδιορθώσεις, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθεί κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό και επίσημο συνεργάτη της εταιρείας.

Το πρόγραμμα ξεκινάει σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία και Αγγλία και μάλιστα παρέχει ακόμη και τα εργαλεία της διαδικασίας επισκευής με τη μορφή δανεισμού.

Για όποιον αγοράσει μάλιστα και τα επίσημα ανταλλακτικά θα υπάρχουν εκπτωτικά κουπόνια που θα του προσφέρονται για τις επόμενες αγορές του.

Στην παρούσα φάση φαίνεται πως υποστηρίζονται τα iPhone 12 και iPhone 13, αλλά και τα τρίτης γενιάς iPhone SE και τα MacBook με Apple Silicon.

Προφανώς και αυτή η κίνηση θα αυξήσει τον αριθμό σημείων επισκευής, αφού η ίδια η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να επισκεφθούν έναν τεχνικό αν δεν είναι σίγουροι πως έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να επέμβουν στο hardware τους.

gazzetta.gr