Σχόλιο για τον πρώτο αγώνα στο Μαρακανά αλλά και τι μπορεί να κάνει ο Ερυθρός Αστέρας στον επαναληπτικό της Λεμεσού παραχώρησε στο kerkida.net και τον Άρη Κυριάκου ο πρώην παίκτης /προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς και πριν από λίγο καιρό προπονητής της Βοϊβοντίνα Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Σέρβος κόουτς ήταν παρών στις κερκίδες του σταδίου Ράικο Μίτιτς στον πρώτο αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Πάφο και μας ανέλυσε τι είδε από τη δική του σκοπιά.
Kαταρχήν ένα σχόλιο για τον αγώνα και τον τρόπο που έπαιξαν οι συμπατριώτες του: «Δεν ήταν καλή η μέρα του Ερυθρού Αστέρα. Μια χαμηλή άμυνα που είχε θέματα και ατομικά πολλοί από τους παίχτες του Μιλόγεβιτς υστέρησαν.»
Τι μπορεί να κάνει ο Ερυθρός Αστέρας στον επαναληπτικό; «Aτομικά πρέπει να είναι καλύτεροι και βέβαια θα έχει επιστροφές τριών σημαντικών παιχτών για την ομάδα τους Αρναούτοβιτς, Ράντονιτς και Κρούνιτς. Σίγουρα η ατομική εικόνα πρέπει να είναι διαφορετική προς το καλύτερο και δεύτερο πρέπει να έχει περισσότερη κίνηση ο Αστέρας με πρωτοβουλία κινήσεων. Επιθετικά να διασπάσουν καλύτερα την άμυνα της Πάφου και στο επιθετικό τρίτο να υπάρχει καλή τελική πάσα και τελειώματα. Ότι δεν είδαμε στο πρώτο παιχνίδι. Ατομικά πρέπει κάποιοι να επιδιώξουν το ένας εναντίον ενός. Ο Αστέρας πρέπει στο επόμενο ματς να είναι έτοιμος με καλύτερες τοποθετήσεις στην άμυνα. Επίσης στην επίθεση πρέπει να έχει το γρήγορο πρέσινγκ για να κερδίζει μπάλες, δεν το έκανε καλά στον πρώτο αγώνα.»
Τι σου άρεσε από την Πάφο και τι διέκρινες στο παιχνίδι της; «H Πάφος καταρχήν φαίνεται πολύ καλή ομάδα με καλούς ξένους ποδοσφαιριστές. Έχει γρήγορους παίχτες που είναι επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Βέβαια στον επόμενο αγώνα παίζει εντός έδρας και μπορεί να επιλέξει να κάνει κάτι διαφορετικό αγωνιστικά όπως ψηλό πρέσινγκ όπου ο Αστέρας πρέπει να βρει λύσεις. Επίσης μπορεί να περιμένει στο 1/3 ανάλογα πως θα διαλέξουν να διαχειριστούν το σκορ του πρώτου αγώνα. Από τους παίχτες της Πάφου μου άρεσε ο Κορέια, πολύ γρήγορος και καλός ποδοσφαιριστής. Καταληκτικά θεωρώ πως ο Αστέρας θα έχει καλύτερη λειτουργία σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, έχει πιο πολύ εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Επίσης έχει καλούς παίχτες και έναν καλό προπονητή που έχει κερδίσει σημαντικά παιχνίδια όπως είναι ο επαναληπτικός».

