Άρχισε στις 20:00 ο αγώνας για τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Καναδά και Μαρόκο στο Houston Stadium. Ο νικητής θα περιμένει ένα εκ των Παραγουάη και Γαλλία για τους "8" της διοργάνωσης. Η ιστοσελίδα μας σας μεταφέρει τα πάντα από την αναμέτρηση.
Έναρξη αγώνα
5΄ Πρώτη καλή στιγμή για τον Καναδά με τον Eustaquio να προσπαθεί για το σουτ πλάγια εντός περιοχής όμως ο Bounou με υπερένταση να απομακρύνει σε κόρνερ
11΄ Εξαιρετική ευκαιρία για τον Καναδά με τον Oluwaseyi να κάνει μια περίτεχνη ενέργεια να περνάει θεαματικά τον Halhal, να βγαίνει σε θέση βολής όμως ο Μαροκινός πορτιέρο αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε λέγοντας όχι σε ακόμα μια ευκαιρία των Καναδών.
-Μπήκε πιο δυνατά ο Καναδάς στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο με τους Μαροκινούς να προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση στις ευκαιρίες που βρήκαν οι αντίπαλοι. Πολύ καλό το τέμπο του αγώνα με αρκετές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας.
18΄ Κόρνερ στο ύψος του πέναλτι εκτέλεσε ο αρχηγός του Καναδά, Eustaquio με τον Johnston να πιάνει την κεφαλιά όμως οι αμυντικοί του Μαρόκου απομάκρυναν πριν η μπάλα σκάσει κοντά στον Bounou
20΄ Αναγκαστική η πρώτη κίνηση για το Μαρόκο με τον Saibari να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Rahimi να τον αντικαθιστά. Πλήγμα με τον πρώτο σκόρερ του Μαρόκου και επιθετικό της Bayern Munich.
21΄Πρώτη κίτρινη και αυτή για τον αμυντικό του Μαρόκου Halhal για επικίνδυνο πάτημα
24΄ Cooling Break
27΄ Επανέναρξη παιχνιδιού
28΄ Πρώτη απειλή για τα λιοντάρια με τον Rahimi να επωφελείτο του λάθους του De Fougerolles δοκιμάζοντας το σουτ όμως ο Crepeau μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια
40΄ Ολιγόλεπτη αψιμαχία είχαν Hakimi και Laryea όταν ο πρώτος έσπρωξε τον δεύτερο στην προσπάθεια του να κερδίσει την μπάλα με τον μέσο των Καναδών στην συνέχεια να ζητάει τα ρέστα. Οι δύο του αντίκρισαν από μια κίτρινη κάρτα με το θέμα να θεωρείτε λήξαν
43΄ Ακόμα μια κίτρινη στο παιχνίδι αυτή την φορά για τον David για μαρκάρισμα στον El Khannouss
45΄ Κίτρινη για το Μαρόκο και στον Ounahi να σπρώχνει εκτός φάσης τον Oluwaseyi αντικρίζοντας εν τέλη την κίτρινη κάρτα
-Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων
45+5΄ Σκληρό φάουλ του El Khannouss στον De Fougerolles με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα ο μέσος του Μαρόκου
ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ. Άρχισε ορθόδοξα το πρώτο μέρος με τους Καναδούς να δείχνουν από νωρίς τις προθέσεις τους με δύο κλασσικές φάσεις στο 5ο και 11ο λεπτό με τον Bounou να λέει όχι εις διπλούν. Το Μαρόκο αν και είχε την κατοχή δεν κατάφερε να απειλήσει με αποτέλεσμα ο Καναδάς να χτίζει μομέντουμ και να επιβάλει το παιχνίδι του. Αυτό βέβαια άλλαξε μετά το Cooling Break με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει και τα φάουλ να γίνουν εντονότερα με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν καμία ευκαιρία από το 27ο και έπειτα.
ΚΑΝΑΔΑΣ(Jesse March): Crepeau,Johnston, De Fougerolles, Bombito, Laryea, Sigur, Eustaquio, David, Buchanan, Ali Ahmed, Oluwaseyi.
Στον πάγκο οι St. Clair, Goodman, Jones, Waterman, Cornelius, Davies, Choiniere, Millar, Shaffelburg, Osorio, Saliba, Larin, Promise, Nelson.
ΜΑΡΟΚΟ(Mohamed Ouahbi): Bounou, Hakimi, Mazraoui, Diop, Halhal, Bouaddi, Ounahi, Saibari, El Khannouss, El Aynaoui, Brahim Díaz.
Στον πάγκο οι El Kajoui, Tagnaouti, Saâdane, El Ouahdi, Riad, Belammari, Salah-Eddine, Amrabat, Talbi, El Mourabet, Yassine, Rahimi, Sbai, El Kaabi, Amaimouni.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Michael Oliver(England)
VAR:Jarred Gillet(England)