Με τον Αμπουνάτα σε καλή μέρα και τον Κούκχι να σκοράρει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το Κατάρ πήρε ένα πολύ ιστορικό βαθμό κόντρα στην Ελβετία.
Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς με αρκετές φάσεις στα πρώτα στάδια όμως η Ελβετία κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της και το Κατάρ να μπαίνει σε σύστημα άμυνας. Το γκολ της Ελβετίας ήρθε στο 16ο λεπτό όταν σε ανατροπή του Αμπουνάτα στον Φρόιλερ ο άρχων της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εμπολό ο οποίος ήταν εύστοχος και από εκεί και πέρα οι Ελβετοί είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Έχασε αρκετές ευκαιρίες το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν και δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του με τον Αμπουνάτα να κατεβάζει ρολά με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει και να βρίσκει την Ελβετία να είναι κυρίαρχη σε όλα.
Το δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο καθώς η Ελβετία κατέβασε ταχύτητες και δεν απειλούσε τον Αμπουνάτα, ενώ από την άλλη το Κατάρ αμυνόταν καλύτερα και έψαχνε τις αντεπιθέσεις για την ανατροπή. Το πολυπόθητο γκολ για το Κατάρ ήρθε στο 90+4΄ με τον Αχμέτ από αριστερά να σημαδεύει το κεφάλι του Κούκχι που με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κόμπελ. Το Κατάρ με την ισοπαλία που πέτυχε κατάφερε να γράψει ιστορία καθώς πήρε τον πρώτο του βαθμό σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net σας μετέφερε ζωντανά την εξέλιξή του αγώνα...
-Έναρξη αγώνα
2΄ Πρώτη καλή ευκαιρία για το Κατάρ. Κενό στην άμυνα της Ελβετίας με τον Εντμίλσον να επωφελείται να κάνει το πλασέ όμως ο Κόπελ απέκρουσε σωτήρια.
6΄ Απαντάει η Ελβετία. Μπαλιά από αριστερά που βρήκε τον Εντόι ο οποίος κατέβασε έκανε την προσποίηση και το δυνατό σουτ, όμως ο Αμπουνάτα με υπερένταση είπε όχι.
10΄ Σέντρα του Ροντρίγκεζ από αριστερά στο ύψος του πέναλτι, με τον Εντόι να πιάνει την γυριστή κεφαλιά όμως η μπάλα να περνάει έξω χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα ο πορτιέρο του Καταρ.
- Πρώτο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση. Γρήγορο το τέμπο με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Ανεβάζει στροφές η Ελβετία όσο κυλάει η αναμέτρηση με το Κατάρ να κλείνει καλά τους χώρους.
13΄ Ο ρεφ της αναμέτρησης σφυρίζει πέναλτι για την Ελβετία για χτύπημα του Αμπουνάτα στο Φρόιλερ. Η φάση ελέγχεται και εν τέλη επικυρώνεται.
16΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΛΟ ΚΑΙ 0-1. Εύστοχος από τα 11 βήματα ο Εμπολό ο οποίος με ψύχραιμη εκτέλεση νίκησε τον Αμπουνάτα. Στα αριστερά η μπάλα στα δεξιά ο τερματοφύλακας που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα.

20΄ Ωραίο ένα-δύο Τσάκα και Ζακάρια με τον δεύτερο να πιάνει το δυνατό σουτ δεξιά εντός μικρής όμως ο Αμπουνάτα ήταν πανέτοιμος και απέκρουσε.
22΄ Κίτρινη στον Γκάπερ για σκληρό χτύπημα.
23΄ Δυνατή απευθείας εκτέλεση του φάουλ από το Βάργκας, η μπάλα όμως σταμάτησε στο κεφάλι του Γκάπερ που έδιωξε.
- Πρώτο τρίλεπτο Cooling break στην αναμέτρηση
- Το παιχνίδι επαναρχίζει
29΄ Ευκαιρία μετά από ώρα για το Κατάρ. Ο Αφίφ έπιασε την σέντρα από αριστερά με τον Λαγιέ πιο ψηλά από όλους να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κόμπελ
- Ημίωρο συμπληρωμένο στην αναμέτρηση. Πολύ καλύτερη η Ελβετία με αρκετές ευκαιρίες στο μισό του Κατάρ που μέχρι στιγμής αμύνεται αποτελεσματικά. Πρωταγωνιστής ο Αμπουνάτα που με τις επεμβάσεις κρατάει χαμηλά τον δείκτη του σκορ.
34΄ Πάτημα του Εμπολό με τακουνάκι στον Εντόι εντός περιοχής όμως το τελείωμα του 25χρονου δεν ήταν το καλύτερο με την μπάλα να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου.
41΄ Σέντρα σουτ του Αμπίσερ από δεξιά που απείλησε και ανάγκασε τον Αμπουνάτα να παρέμβει και με υπερένταση να στείλει την μπάλα σε κόρνερ
43΄ Απειλή το Κατάρ ξανά με τον Εντμίλσον. Βγήκε η κάθετη μπαλιά από τον Αφίφ στον Εντμίλσον που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στο Κόμπελ, με τον πορτιέρο της Ντόρτμούντ να λέει εκ νέου όχι στον επιθετικό του Κατάρ.
- Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων
45+1΄ Δυνατό σουτ του Εντόι από κοντά όμως ο Αμπουνάτα δήλωσε παρών αποκρούοντας την μπάλα και σε δεύτερο χρόνο η άμυνα του Κατάρ έδιωξαν πιο μακριά
45+3΄ Όμορφη εναλλαγή της μπάλας από τους ποδοσφαιριστές της Ελβετίας με τον Βάργκας να επωφελείται, να εξαπολύει το σουτ όμως ο Αμπουνάτα με τα πόδια να διώχνει τον κίνδυνο.
45+6΄ Τεράστια ευκαιρία για τους Ελβετούς. Ο Αμπίσερ έκανε το σουτ με τον Αμπουνάτα να είναι εξουδετερωμένος όμως σαν από μηχανής θεός ο Μιγκέλ να αποκρούει στην γραμμή του τέρματος.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ- Καλύτεροι οι Ελβετοί που μπορούσαν να σκοράρουν περισσότερα γκολ όμως ο Αμπουνάτα είχε άλλη άποψη. Από την άλλη το Κατάρ αμύνεται σωστά όμως επιθετικά δείχνει να έχει θέματα. Το παιχνίδι άρχισε με αρκετά καλό τέμπο όμως στην συνέχεια τα ινία τα πήρε η Ελβετία που έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους ευκαιρίες κυρίως από αριστερά και με τον Εντμίλσον που δείχνει να μπορεί να απειλήσει.
- Έναρξη δευτέρου μέρους. Καμία αλλαγή από τις δύο ομάδες.
49΄ Πολύ δυνατό σουτ του Ξάκα εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπουνάτα.
59΄ Πρώτη και τριπλή κίνηση για το Κατάρ με τον Ισπανό τεχνικό να ρίχνει στο παιχνίδι τους Μπουτίαφ, Φατί και Αλαελντίν με τους Αλουί, Γκάπερ και Αμπτουρίσαγκ να περνάνε εκτός.
- Εικοσάλεπτο στην αναμέτρηση με την Ελβετία να διατηρεί την κατοχή όμως να έχει ρίξει τις ταχύτητες. Καμία σχέση το τι είδαμε στο πρώτο μέρος σε σχέση με τώρα. Από την άλλη το Κατάρ ψάχνει την ευκαιρία με αντεπίθεση να απειλήσει την εστία του Κόμπελ κάτι που μέχρι στιγμής δεν καταφέρνει.
61΄ Μακρινή μπαλιά του Μπουτίαφ με στόχο τον Αλαελντίν, όμως ο Κόμπελ μάζεψε ανενόχλητος.
66΄ Πρώτη και διπλή κίνηση για τον Μουράτ Γιακίν και την Ελβετία. Αμπίσερ και Εντόι πέρασαν εκτός με τους Ρίτερ και Μανζάμπι να τους αντικαθιστούν
- Δεύτερο τρίλεπτο Cooling Break στην αναμέτρηση. Ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να δροσιστούν αλλά και να πάρουν οδηγίες από τους τεχνικούς τους.
- Το παιχνίδι επαναρχίζει.
71΄ Όμορφη ατομική ενέργεια από τον Μανζάμπι που πέρασε τρείς αμυντικούς όμως έχασε τον έλεγχο της μπάλας πριν βγει σε θέση βολής.
74΄ Πρώτη καλή ευκαιρία για το Κατάρ. Έπειτα από φάση διαρκείας με τον Αφίφ σε πρώτο χρόνο να μην βρίσκει εστία ο Κούκχι έγινε κάτοχος της μπάλας όμως το σουτ πέρασε δίπλα από την αριστερή κάθετη δοκό του Κόμπελ'
75΄ Ευκαιρία για την Ελβετία. Ο Ξάκα μπήκε στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Αμπουνάτα είπε όχι διώχνοντας με τα πόδια.
76΄Εκ νέου χαμένη ευκαιρία για τους Ελβετούς. Ο Εμπολό έγινε αποδέχτης της φαρμακερής πάσας του αρχηγού Ξάκα όμως το σουτ του πέρασε έξω.
77΄ Ο Μανάι παίρνει την θέση του Ματίμπο για το Κατάρ, που την ίδια ώρα ο Βάργκας αντικαταστάθηκε από τον Αμντούνι.
81΄ Καλή προϋπόθεση για τους Ελβετούς. Ο Μανζάμπι πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο είχε χώρο να προχωρήσει όμως επέλεξε να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής με το σουτ το ωστόσο να περνάει ξυστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπουνάτα.
84΄ Κάθετη πάσα για τον Αλαελντίν όμως ο Κόμπελ διάβασε σωστά την φάση και μάζεψε την μπάλα πριν γίνει απειλητικός ο επιθετικός του Κατάρ.
88΄ Τελευταία κίνηση για το Κατάρ. Την θέση του Εντμίλσον παίρνει ο Αλχάιτος.
88΄ Διπλή κίνηση και τελευταία για τους Ελβετούς με τους Ροντρίγκεζ και Φρέουλερ να αντικαθίστανται από τους Μουχέιμ και Ζαχάρι.
- Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90+4΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΙΣΑ 1-1. Ο αρχηγός Κούκχι κατάφερε με δυνατή κεφαλιά να φέρει το παιχνίδι στο 1-1. Ο Αχμέτ από αριστερά έκανε την σέντρα με τον σκόρερ να ξεπετάγεται και να γράφει το 1-1. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Κόμπελ με το 1-1 πλέον να είναι γεγονός. Εάν μείνει το σκορ το ίδιο μέχρι το τέλος το Κατάρ θα πάρει τον πρώτο βαθμό σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
ΚΑΤΑΡ (Julen Lopetegui): Abunada, Miguel, Laye, Gaber, Aloui, Ahmed, Khoukhi, Madibo, Junior, Afif, Abdurisag
Στον πάγκο οι Zakaria, Barsham, Mendes, Albrake, Alhussein, Hatem, Boutiaf, Alganehi, Fathy, Alaaeldin, Muntari, Alhaydos, Ali, Mohammed, Manai
ΕΛΒΕΤΙΑ (Murat Yakin): Kobel, Elvedi, Akanji, Rodriguez, Zakaria, Freuler, Xhaka, Aebischer, Empolo, Ndoye, Vargas
Στον πάγκο οι Mvogo, Keller, Muheim, Widmer, Coemert, Amenda, Jaquez, Manzambi, Jashari, Sow, Rieder, Fassnacht, Okafor, Amdouni, Itten
Διαιτητής: Said Martinez (Hondura)
VAR: Guillermo Pacheco (Mexico)