Το γκολ της Σ. Αραβίας απέτρεψε μία ασύλληπτη ισοβαθμία

Το γκολ της Σ. Αραβίας απέτρεψε μία ασύλληπτη ισοβαθμία

Το απόλυτο θρίλερ εξελίχθηκε στο Group C του Μουντιάλ, με το γκολ της Σαουδικής Αραβίας να αποτρέπει μία ασύλληπτη ισοβαθμία μεταξύ Μεξικού και Πολωνίας, στέλνοντας την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στους «16».

Πριν την έναρξη των αγώνων η Πολωνία κρατούσε την τύχη τα χέρια της, αφού με τέσσερις βαθμούς βρίσκονταν στην κορυφή του τρίτου ομίλου και με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αργεντινή «καθάριζε» με την υπόθεση πρόκριση.

Αντίθετα το Μεξικό με έναν βαθμό βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και η νίκη κόντρα στη Σαουδική Αραβία αποτελούσε μονόδρομος για την ομάδα του Τάτα Μαρτίνο.

Η βραδιά, ωστόσο εξελίχθηκε στο απόλυτο θρίλερ, αφού το Μεξικό μπήκε... αφηνιασμένο στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γρήγορα γκολ διατηρούσε ολοζώντανες τις ελπίδες για πρόκριση, την ώρα που η Αργεντινή προηγούνταν με 2-0 της Πολωνίας.

Αυτά τα δύο αποτελέσματα έφερναν Μεξικό και Πολωνία στην απόλυτη ισοβαθμία, αφού οι δύο ομάδες είχαν από τέσσερις βαθμούς και την απόλυτη ισορροπία στα γκολ, κάτι που σημαίνει ότι η λύση θα δινόταν μέσω του fair play και την διαφορά στις κίτρινες κάρτες.

Σε αυτή τη περίπτωση το Μεξικό υστερούσε σε σχέση με την Πολωνία, αφού οι Μεξικανοί είχαν αντικρίσει 7 κίτρινες κάρτες στη διοργάνωση, ενώ οι Πολωνοί 5 και θα έπρεναν την πρόκριση βάση του fair play.

Το σενάριο-θρίλερ, ωστόσο δεν χρειάστηκε αφού ο Αλ Νταουσαρί στο 95ο λεπτό μείωσε για τη Σαουδική Αραβία σε 2-1 και «τελείωσε» τις όποιες ελπίδες του Μεξικού, στέλνοντας τους Πολωνούς στους «16» του Μουντιάλ.

* Το άρθρο περιλαμβάνει διαφήμιση από την Bet on Alfa.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζει με αποκλειστικά προνόμια στην Bet On Alfa