Η παρουσίαση του Jose Luis Oltra: "Μεγάλη πρόκληση/Θέλω πρωταγωνιστική ομάδα" (Βίντεο)

Η παρουσίαση του Jose Luis Oltra: "Μεγάλη πρόκληση/Θέλω πρωταγωνιστική ομάδα" (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΚ στην οποία παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της, Jose Luis Oltra.

Η ιστοσελίδα μας παρευρέθηκε στην "ΑΡΕΝΑ" και σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν... 

Το αρχικό του σχόλιο: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ. Είναι πολύ ωραίο να είσαι έξω από την βάση σου. Ευχαριστώ τον Τσάβι και όλους στην ΑΕΚ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν".

Για το αν έχει ως στόχο τον τίτλο: "Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι. Αν κερδίσουμε το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα καλύτερα,. Αν μπούμε και στους ομίλους ακόμα καλύτερα".

Για την φιλοσοφία του: "Θέλω να βλέπω μια πρωταγωνιστική ομάδα, άσχετα αν έχει ή όχι την μπάλα".

Για την άποψη που έχει για το ρόστερ της ΑΕΚ: "Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Τσάβι επειδή έχει μεγάλη εμπειρία να κάνει καλές ομάδες. Η ομάδα έχει μία πολύ καλή βάση επειδή ερχόμαστε από τη 2η θέση".

Για την προοπτική της συμμετοχής στην Ευρώπη: "Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να έχουμε εδώ στην Κύπρο που έχει τις δυνατότητες να παίξει στην Ευρώπη. Μου αρέσει να έχω στόχους και μαζί με την ομάδα μπορούμε να τις πετύχουμε. Έχω θέληση."

Για το ότι στην καριέρα του αγωνίστηκε κατά βάση με 4-2-3-1: "Μπορεί παίξω με αυτό το σύστημα αλλά όλα εξαρτώνται από το παιχνίδι, θα αλλάζουμε συστήματα. Εξαρτάται και από το ποιοι παίκτες θα παίζουν σε κάθε ματς".

Για τους παίκτες από τις ακαδημίες: "Ήδη έχουμε 6 νεαρούς παίκτες που παίζουν. Όμως εγώ δεν βλέπω ούτε ηλικία ούτε από που είναι. Φτάνει να είναι καλός παίκτης και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα".

Για το αν έχει εικόνα απ' την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της ΑΕΚ στην ΑΡΕΝΑ: " Ο κόσμος στην Κύπρο έχει πάθος. Αυτό περιμένω από τον κόσμο στο ΑΕΚ Αρένα. Είναι ωραίο που έχει πάθος ο κόσμος. Μου αρέσει.  Θέλω να κερδίσω τον κόσμο πρώτα από όλα. Ο κόσμος θέλω να βοηθά τους παίκτες".

Για το ότι για πρώτη φορά προπονεί στο εξωτερικό: "Δεν έχω φύγει ποτέ από την Ισπανία, είναι η πρώτη φορά. Είχα ευκαιρίες να βγω εκτός όμως δεν ήθελα. Όμως τώρα με την ΑΕΚ είχα την ευκαιρία και το ήθελα να γεμίσω τον εαυτό μου σαν άνθρωπο. Θα με βοηθήσει και σαν προπονητή αυτή η εμπειρία. Θα δώσω όσα μπορώ για να προσαρμοστώ και για αυτό έχω τη βοήθεια του Σάββα και του Κυριάκου και πολλών παίκτων που μιλούν τα αγγλικά και είναι Ισπανοί. Η επικοινωνία είναι σημαντική. Θα δίνω όσα έχω στην ΑΕΚ".

****Ερώτηση στον Τσάβι Ρόκα για το λόγο που επέλεξε τον Όλτρα: "Δεν ήταν ένας μόνο λόγος που επέλεξα τον προπονητή. Τον ήξερα πάρα πολύ καλά γιατί κουβαλά μεγάλη καριέρα στην Ισπανία. Το διαπίστωσα από την πρώτη φορά που τον συνάντησα ότι υπάρχει καλή χημεία. Είναι πολλοί λόγοι που τον επιλέξαμε. Εϊναι ηγέτης που μπορεί να μας καθοδηγήσεις. Έχει πολύ καλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι πως είναι φυσιολογικός άνθρωπος και στη ζωή πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος για να πετύχεις πράγματα. Και με ξέρετε πάρα πολύ καλά.  Είναι σημαντικό για μένα να είναι καλός άνθρωπος. Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Δεν επιλέγω ανάλογα με την εμπειρία του προπονητή. Εξαρτάται από τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά. Αυτή την χρονική περίοδο υπήρχαν διαφορετικές επιλογές. Σε κάθε περίοδο είναι διαφορετικοί. Αυτή την στιγμή ήταν διαθέσιμος ο κ. Όλτρα. Αυτός ήταν ο καταλληλότερος για τη δουλειά. Πάντως αυτή τη φορά οι ανθρώποι που έλεγαν ότι οι προηγούμενη προπονητές δεν είχαν την απαραίτητη εμπειρία πρέπει να βρουν κάτι άλλο" (σ.σ γέλια).

****Απάντηση Τσάβι για το αν αποκτηθεί 10άρι: "Αν αναφέρεσαι σε καθαρό 10άρι δεν είναι αυτό που ψάχνουμε γιατί ο προπονητής δεν θέλει να αγωνίζεται με κλασικό. Εχουμε παίκτες για επιτελικό ρόλο. Θέλουμε παίκτες για πολλές επιλογές. Για να προλάβω. Στην ουσία ψάχνουμε για winger και ένα παίκτη στην κορυφή και από εκεί και πέρα θα δούμε τις επόμενες κινήσεις. Διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε περισσότερες από μία θέσεις".

****Ο Τσάβι για τα όνειρά του για την ΑΕΚ: "Έχω πολλά όνειρα όχι μόνο να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ. Μόλις πετύχουμε κάτι αυτό που σκέφτουμαι είναι το επόμενο βήμα. Εϊμαι πολύ απαιτητικός και θέλω μια ομάδα που να είναι ανταγωνιστική σε όλα. Μεγαλώνουμε κάθε χρόνο".

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο ολοκληρωμένη την διάσκεψη: