ΑΝΤΡΕΑΣ/"Τώρα η αστυνομία έχει όπλα στα χέρια της (Είμαστε "μπλεγμένοι" ως η ανώτατη αρχή)"

ΑΝΤΡΕΑΣ/"Τώρα η αστυνομία έχει όπλα στα χέρια της (Είμαστε "μπλεγμένοι" ως η ανώτατη αρχή)"

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης παραχώρησε δηλώσεις στην τηλεόραση του Σίγμα και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» για όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας..

Οι δηλώσεις του:

«Εμείς επιλέξαμε να μην πούμε τίποτα μέχρι τώρα και δεν ήταν προσωπική επιλογή αλλά και απόφαση του ΔΣ. Όταν πήγαμε στο προεδρικό, έθεσα αυτή την αναφορά και ο ΠτΔ συμφώνησε ότι οι δημόσιες δηλώσεις δεν ωφελούν σε αυτό το στάδιο. Όμως τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε γιατί έγιναν αναφορές ότι σιωπούμε, γιατί δήθεν δεν θέλουμε να μπλεχθούμε. Εμείς είμαστε "μπλεγμένοι" ως η ανώτατη αρχή του τόπου.

Δεν έχει καμία σχέση με τους υπόπτους. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Υπάρχει μία δυναμική και ένα μομέντουμ που δεν πρέπει να σταματήσει με τίποτα. Και στα παρελθόν έγιναν δηλώσεις από Πρόεδρους. Μετά τη δημόσια δήλωση του ΠτΔ στις βραβεύσεις της ΕΑΚ. Υπάρχει μία βούληση από όλους με το νόμο του 2017 και δίνει όπλα. Όταν ήμουν βουλευτής και ενέγραψα το θέμα των φακέλων, τότε ήταν 17 φάκελοι και ήρθε ένας λοχίας και του είπα. Κύριε λοχία δεν φταίτε εσείς, πως ένας λοχίας να εκπροσωπεί την αστυνομία. Υπάρχει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου νομίζω ότι αυτή η δυναμική δεν πρέπει να σταματήσει και εμείς θα βοηθήσουμε. Έχουμε την επιτροπή της δεοντολογίας, μαζεύονται οι πληροφορίες και σύντομα θα καλέσουν και κόσμο. Έχουμε και τον κώδικα χρηστής διακυβέρνησης. Νομίζω βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Ο ΚΟΑ εξηγείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης και ο Υπουργός το πάει στο Υπουργικό. Κάναμε κάποιες κρούσεις προς κάποιους για να μπουν στην επιτροπή δεοντολογίας, είχαμε κάποιες αρνήσεις όμως στο τέλος έγινε η σύσταση με τον πρόεδρο και τ’ άλλα μέλη. Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα μέσω της επιτροπής, δεν είναι δουλειά δική μας. Ούτε αστυνομία είμαστε, ούτε ανακριτική αρχή.

Όπως κατηγορηθήκαμε με το θέμα Ουζόχο. Και τώρα είναι η αστυνομία που έχει τα όπλα στα χέρια της.

Δεν είναι θέμα δικής μας επιλογής που δεν γίνεται έλεγχος στην ΚΟΠ. Ο ΚΟΑ επιχορηγεί τις ομοσπονδίες εκτός από την ΚΟΠ. Δεν επιχορηγεί την ΚΟΠ, επιχορηγεί τα σωματεία. Ήταν ένας κανονισμός για να αφαιρούνται οι κοινωνικές και οι φόροι. Είναι σωστό είναι και λάθος. Εμείς θεωρούμε ότι η ΚΟΠ θα πρέπει να ελέγχεται από τον ΚΟΑ μέσω κάποιων άλλων διαδικασιών.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχουμε κανένα μα κανένα λόγο και σκοπιμότητα να καλύψουμε καμία ΚΟΠ , καμία ομοσπονδία. Τώρα έχει η αστυνομία το όπλο να παρακολουθεί. Παντού έγιναν εξιχνιάσεις με την παρακολούθηση των τηλεφώνων και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις. Εμείς ως ΚΟΑ ελέγχουμε την οικονομική διαχείριση των ομοσπονδιών. Δεν πιστεύω ότι θα βρούμε κάτι το μεμπτό στην οικονομική διαχείριση της ΚΟΠ. Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε μέσα για να κάνουμε έλεγχο με αυτό τον τρόπο. Υπάρχει και το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών. Αμέσως θα έρθει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και θα μας πει στοπ. Εμείς θα πάμε μέχρι εκεί που έχουμε τη δυνατότητα. Όπου δεν υπάρχει προσαρμογή, θα υπάρχει εφαρμογή του νόμου. Έχουμε ήδη στείλει επιστολές στις ομοσπονδίες. 

Αν δεν ήμουν φίλαθλος θα ένιωθα άσχημα με τα όσα συμβαίνουν, το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Τα προβλήματα που συναντούμε στην κοινωνία, τα συναντούμε και στο ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε υποχρέωση όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να διορθώσουμε ότι μπορεί ο καθένας. Υπάρχει μία δυναμική και οι αθλητικοί συντάκτες θα παίξουν τον ρόλο τους.