Ξανά μέσω Ισπανίας στο προσκήνιο/ΜΠΛΕΚΟΥΝ την (ποδοσφαιρική) Κύπρο σε φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα

Ξανά μέσω Ισπανίας στο προσκήνιο/ΜΠΛΕΚΟΥΝ την (ποδοσφαιρική) Κύπρο σε φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα

Πρώτο θέμα στην Ισπανία και εν εκ νέου εμπλοκή της Κύπρου. Πλήθος δημοσιευμάτων, θέμα στην ESPN Deportes, elpais.com, RTVE, La Vanguardia, lajugadafinanciera.com, Qué.es,lajugadafinanciera.com και πολλά αλλά μέσα ενημέρωσης. Tα δημοσιεύματα των Ισπανών αποτελούν θέμα και σε άλλες χώρες. Εδώ και λίγη ώρα αναφορά κάνει και η Πορτογαλική Abola, η Γαλλική lequipe.fr.

Τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν ότι τα πολιτικά δικαστήρια και η Φορολογική Υπηρεσία διερευνούν διάφορους ατζέντηδες ποδοσφαιριστών για φερόμενα φορολογικά εγκλήματα και ξέπλυμα χρήματος. Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος και πως αυτό έχει επικεντρωθεί σε αρκετές μεταγραφές παικτών.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα περίπου εκατό ατζέντηδες από την Κεντρική Μονάδα Λειτουργίας (UCO) και της Φορολογικής έχουν διερευνήσει τις πράξεις που διεξήγαγε ένας γνωστός οργανισμός εκπροσώπησης με φανταστικές πράξεις.

Σύμφωνα με τον οργανισμό EFE , η έρευνα αφορά πολλούς εκπροσώπους παικτών.

Πάντα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα ΜΜΕ της Ισπανίας... Η αστυνομία παρακολούθησε την προέλευση των χρημάτων, ανακαλύπτοντας ότι ήταν μέρος μιας εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει διάφορους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στη Σερβία, την Κύπρο και το Βέλγιο μέσω της οποίας είχε πραγματοποιήσει φανταστικές υπογραφές και τα οποία τους επέτρεψαν να αποκομίσουν μεγάλα οφέλη.

εςεςες