ΡΕΦίνιο/Επίμαχες φάσεις Εθνικός-Απόλλων

ΡΕΦίνιο/Επίμαχες φάσεις Εθνικός-Απόλλων

Ο ΡΕΦίνιο σχολιάζει τις σημαντικότερες φάσεις του αγώνα Εθνικός-Απόλλων έχοντας παρακολουθήσει το βίντεο με τα στιγμιότυπα της Cytavision. Τυχόν επίμαχες-αμφισβητούμενες φάσεις που δεν είναι στο βίντεο δεν υπάρχει η δυνατότητα να σχολιαστούν

Στο 16΄σωστά ο Β΄βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Χαραλάμπους (Εθνικός) που ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό.

Στο 22΄ σωστά μέτρησε το τέρμα του Εθνικού. Ο σκόρερ όταν έγινε η πάσα έφυγε από κανονική θέση.

Στα επόμενα λεπτά σε δύο επιθέσεις-ευκαιρίες των γηπεδούχων οι επιθετικοί ήταν καλυμμένοι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οριακή φάση-οφσάιντ σε επίθεση του Απόλλωνα. Ίσως ο Πίττας να ήταν στην ευθεία (η κάμερα δεν ήταν τοποθετημένη σε σημείο που να μας δίνει σιγουριά για το σχόλιο).

Στο 59΄από κανονική θέση χάνει ευκαιρία ο Σελίμοβιτς. Σωστός ο Β΄ βοηθός που άφησε κάτω τη σημαία.

Στο 61΄δίνεται φάουλ σε βάρος του Εθνικού σε διεκδίκηση επιθετικού με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Ήταν καθαραή η διεκδίκηση, δεν υπήρχε παράβαση.

Στο 67΄ζητούν πέναλτι οι γηπεδούχοι. Το πρώτο ριπλέι δείχνει πως ο Σελίμοβιτς μαζεύει το χέρι και το... κρύβει πίσω από το σώμα, ουσιαστικά δεν αυξάνει τον όγκο του σώματος. Σωστή η απόφαση του ΡΕΦ.

Στο 80΄σε επίθεση του Απόλλωνα ο Μπένσοπ ήταν στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό, σωστά δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

3-4 φάουλ-κίτρινες λίγο πριν το 90΄σωστά δόθηκαν από τον διαιτητή.

ΛΑΘΟΣ στο πρώτο λεπτό της παράτασης, ακυρώνεται κανονικό γκολ του Παπουλή ο οποίος καλυπτόταν. Ενδεχομένως ο Α΄ βοηθός να μπερδεύτηκε λόγω της παρουσίας άλλου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα που ήταν δίπλα από τον Ελλαδίτη, σε αντικανονική θέση. Δεν είχε καμία εμπλοκή στη φάση. Καθαρό το τέρμα.