Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Κίνα

Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Κίνα

Η κατάσταση στην Κίνα βελτιώνεται και οι Αμερικανοί αθλητές επιστρέφουν για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού πλήττει την Ευρώπη, στην Κίνα φαίνεται πως η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση. Εδώ και τρεις ημέρες δεν έχει διαπιστωθεί κανένα νέο κρούσμα, στην χώρα απ΄ όπου ο ιός άρχισε το θανατηφόρο ταξίδι του ανά την υφήλιο, στο τέλος του 2019.

Το κινεζικό πρωτάθλημα μπάσκετ, διεκόπη την 1η Φεβρουαρίου και όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η διοργάνωση θα επαναρχίσει -πιθανότατα- στις 15 Απριλίου. Και δεδομένης της κεντρικής οδηγίας, σύμφωνα με την οποία κάθε ταξιδιώτης που εισέρχεται στην κινεζική επικράτεια θα πρέπει να τεθεί υποχρεωτικά σε 14ήμερη καραντίνα, αρκετοί Αμερικανοί μπασκετμπολίστες, άρχισαν να επιστρέφουν στην αχανή χώρα.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι περίπου 40 επαγγελματίες Αμερικανοί μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται σε κινεζικές ομάδες, έχουν επιστρέψει στην Κίνα. Ανάμεσα τους, βρίσκεται και ο Τζέρεμι Λιν, πρώην άσος του ΝΒΑ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τους Beijing Ducks. 

Μάλιστα, ο 31χρονος άσος, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το ακόλουθο μήνυμα: «Επιστροφή στην Κίνα υπό πλήρη ασφάλεια, για να τελειώσει η χρονιά. Έφυγα από τις ΗΠΑ, ανήσυχος για τους ασθενείς, το υγειονομικό προσωπικό και όλους όσοι μάχονται με τον κορονοϊό, τον φόβο και το άγχος για το άγνωστο μέλλον. Ο κόσμος το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

sdna.gr