Πολύ πιο εύκολα απ’ όσο και η ίδια ανέμενε…(φώτος)

Εφτά γκολ στο «Τσίρειο» στην πρεμιέρα του β’ ομίλου με την ΑΕΛ να επικρατεί πολύ πιο εύκολα απ’ όσο και η ίδια ανέμενε του Εθνικού Άχνας 5-2. Καλύτεροι σε όλο το 90λεπτο οι γηπεδούχοι, προβληματικοί σε άμυνα και επίθεση οι φιλοξενούμενοι.

Με το πέρας της 1ης αγωνιστικής του β’ ομίλου η ΑΕΛ ανέβηκε στην πρώτη θέση με 34 βαθμούς. Δέκα περισσότερους από τον Εθνικό που βρίσκεται στην τελευταία με  24.

Ο Πίεχ στο 16’ και 87’, αυτογκόλ ο Ατάντα στο 36’,  Αγκάνοβιτς στο 54’ και Σαρδινέρο 76’ οι σκόρερ από πλευράς ΑΕΛ.   Στο 74’ ο Ντε Πάουλα και 85’ Πιντσέλι οι σκόρερ από πλευράς Εθνικού Άχνας. 

Αναγνωριστικά πρώτα λεπτά δίχως κάτι αξιόλογο…
Το πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης κύλησε  στην απόλυτη μετριότητα. Οι δυο ομάδες στην προσπάθειά να επιβάλουν το ρυθμό τους αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου χωρίς να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες.

Δύο φάσεις, αλλά οφσάιντ… 
Σταδιακά η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και δημιούργησε δυο τελικές προσπάθειες. Αρχικά στο 9’ με τον Πίεχ να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση όμως να υποδεικνύεται σωστά οφσάιντ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 11’, βγήκε ξανά στην επίθεση με τον Οχένε όμως ο βοηθός λανθασμένα σήκωσε την σημαία σταματώντας τη φάση.  

1-0 στο 15’ με Πίεχ…
Σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 15’ ο Κουταντέρ έδωσε δεξιά στον Μέσκα οποίος αφού πρώτα διένυσε αρκετά μέτρα έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Πίεχ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να νικήσει τον Μπογκαντίνοφ και να γράψει το 1-0. 

Ανοικτό παιχνίδι μετά το γκολ…
Το γκολ των γηπεδούχων αποτέλεσε και την αφετηρία ώστε το παιχνίδι ν’ ανοίξει. Ο Εθνικός Άχνας επιχείρησε ν’ αντιδράσει πιέζοντας ψηλά, ενώ η ΑΕΛ βρήκε ανοιχτούς χώρους για να κτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Όλα αυτά μέχρι και το 24’ οπότε η ΑΕΛ δημιούργησε ακόμη μια ευκαιρία σε κεφαλιά του Πίεχ μετά από σέντρα του Μέσκα. 

Αυτογκόλ ο Ατάντα και 2-0 στο 36’ 
Ενώ το παιχνίδι κυλούσε στην απόλυτη μετριότητα η ΑΕΛ έφτασε στο 36’ στο 2-0.  Ο Αιρόσα από δεξιά έκανε την σέντρα και σε μια περίεργη φάση ο Ατάντα την έστειλε στα δίκτυα της ομάδα του. Ο αμυντικός του Εθνικού έδειχνε να ελέγχει τη φάση όμως στο σουτ που επιχείρησε για να διώξει έδωσε πολλά φάλτσα στην μπάλα και την οδήγησε προς την εστία της ομάδας του.  Κάπως έτσι, το συγκρότημα του Πάμπου Χριστοδούλου πήρε ένα σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο το πάνω χέρι για τη νίκη έχοντας αέρα δυο τερμάτων. Άφαντοι επιθετικά οι φιλοξενούμενοι που μετά βίας γίνονται απειλητικοί στην εστία του Σκόβρον. 

Καλή φάση με Πιντσέλι αλλά τίποτα δεν άλλαξε…
Στο 44’ ο νεοεισελθόντας Πιντσέλι έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σκόβρον. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του Εθνικού στον αγώνα. Με αυτά και με εκείνα το α’ μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να διαχειρίζεται απόλυτα το παιχνίδι αλλά και το υπέρ της προβάδισμα.   

Ευκαιρία με το καλημέρα με Γκριγκαλασβίλι…
Μεγάλη ευκαιρία για μείωση του σκορ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης απώλεσε ο Εθνικός Άχνας. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Γκριγκαλασβίλι σε ρόλο κρυφού επιθετικού ξεχάστηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Σκόβρον. Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Ντανίλο Ντόσιτς συμπλήρωσε νωρίς και τις τρεις διαθέσιμες αλλαγές ώστε να καταφέρει να μπει ξανά στην διεκδίκηση βαθμολογικού οφέλους. 

Όμορφα και απλά 3-0 με Αγκάνοβιτς στο 54’ 
Η ΑΕΛ στο 54’ ουσιαστικά κλείδωσε την υπόθεση νίκη με δυνατό σουτ του Αγκάνοβιτς στο 54’ μέσα από την περιοχή. Η φάση ξεκίνησε με τον Ρομπέρ να κάνει την σέντρα και τον Πίεχ να επιχειρεί το σουτ σε πρώτο χρόνο. Ο Μπογκαντίνοφ έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά όμως στην επαναφορά ο Αγκάνοβιτς ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 3-0. Ένα σκορ που ουσιαστικά δημιούργησε συνθήκες διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και ο Εθνικός Άχνας παρουσίαζε σημάδια αποδοχής της μοίρας του. 

Μείωση στο 74’ με Ντε Πάουλα, 4-1 με Σαρδινέρο στο 76’ 
Με τον Ντε Πάουλα με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πιντσέλι ο Εθνικός Άχνας μείωσε στο σκορ σε 3-1 και αναπτέρωσε ελπίδες. Προσωρινά όπως αποδείκτηκε, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Σαρδινέρο μετά από εξαίσια σέντρα του Ρομπέρ με κεφαλιά (η μπάλα κτύπησε και στον ώμο του) έφερε πάλι τις αποστάσεις στα τρία γκολ διαφορά. 

4-2 με Πιντσέλι στο 85’
Ο χορός των γκολ έλαβε συνέχεια στο 85’ με τον Πιντσέλι από μακρινή απόσταση να δοκιμάζει το πόδι του και να στέλνει την μπάλα με δύναμη στην δεξιά γωνιά του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Σκόβρον. 

Απάντηση και πάλι στο 87’ με Πίεχ
Πάλι απάντηση για την ΑΕΛ με τον Πίεχ να πετυχαίνει το δεύτερο του προσωπικό γκολ και να φτάνει τα έξι στο πρωτάθλημα. Ο Πολωνός επιθετικός υποδέχτηκε έξοχα τη μπάλα από τον Κουταντέρ, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 5-2. Ένα σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό με την ΑΕΛ να μπαίνει με το δεξί στις υποχρεώσεις της στον β' όμιλο. 

ΑΕΛ: Σκόβρον, Ρομπέρ, Σιέλης, Κουταντέρ, Αιρόσα, Πίεχ, Μέσκα (60' Σαρδινέρο), Αντράντε, Σοάρες, Αγκάνοβιτς (68’ Στεπάνοβιτς), Οχένε (77' Φράγκος)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ:  Μπογκατίνοφ, Έβερτον, Ιάκομπ, Αράμπαλ, Κότο Παγιές, Πουτζιουρής (40' Πιντσέλι), Ντε Βρίισε (46’ Γκριγκαλασβίλι), Πράγκερ, Ατάντα, Κυριάκου, Μπαραμπάτζε (48' Ντε Πάουλα)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -  / Ιάκομπ

*Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Κυριάκο Κυριάκου. Επιπρόσθετοι είναι οι Γιώργος Νικολάου και Νικόλας Νεοκλέους. 

*Εκτο γκολ για τον Αρκάδιους Πίεχ και δεύτερο για τον Αγκάνοβτις με τη φανέλα της ΑΕΛ. Στα οχτώ έφτασε ο Σαρδινέρο. 

*Πρώτο γκολ για τους Ντε Πάουλα και Πιντσέλι για λογαριασμό του Εθνικού Άχνας. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μπαραμπάτζε από πλευράς Εθνικού Άχνας. 

* Στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες εξήλθαν 0-0 στο «Δασάκι» (12η αγωνιστική) και 1-0 στο «Τσίρειο» (25η αγωνιστική).