Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Τεχεράνη: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Τεχεράνη: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN 

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο ABC News ότι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τοποθεσία στο Ιράν. Το Ισραήλ χτύπησε στο έδαφος του Ιράν δήλωσε αξιωματούχος στο CNN διευκρινίζοντας ότι ο στόχος δεν ήταν κάποια πυρηνική εγκατάσταση με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί να αναφέρουν ότι έγινε ισραηλινό χτύπημα και σε Συρία και Ιράκ. Ιρανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στους New York Times έκαναν λόγο για χτύπημα στην αεροπορική βάση στο Ισφαχάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο FARS του Ιράν έκρηξη ακούστηκε βορειοδυτικά της ιρανικής πόλης Ισφαχάν ενώ την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το ιρανικό Press TV. Ωστόσο ιρανοί αξιωματούχοι λίγη ώρα αργότερα υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε κανένα χτύπημα στο έδαφος αλλά αντίθετα αναχαιτίστηκαν τρεις στόχοι στον ουρανό του Ιράν. Παράλληλα η Τεχεράνη διαβεβαίωσε ότι οι πυρηνικές της εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς.

Λίγο μετά την αναφορά των φερόμενων ισραηλινών πυραύλων, ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο δημοσίευσε μια ανάρτηση στο X στην οποία έγραφε «Το Ισραήλ έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί πλήγματα εναντίον στόχων εντός του Ιράν χωρίς να εισέρχεται στον ιρανικό εναέριο χώρο από αεροσκάφη πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας και του Ιράκ».

O γερουσιαστής σε δεύτερη ανάρτησή του ενημέρωσε πως το Ισφαχάν φιλοξενεί την αεροπορική βάση Khatami και βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης.

protothema.gr