Πάτησε γκάζι... με Εφραίμ (φώτος)

Ο Γιώργος Εφραίμ έβαλε δυο γκολ και το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ομόνοια με 2-0, εξανεμίζοντας και τις τελευταίες πιθανότητές της να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο διεθνής ακραίος σκόραρε στο 9' και στο 42' και χάρισε στην ομάδα του την έκτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Πλέον με 53 βαθμούς οι "γαλαζοκίτρινοι" περιμένουν απώλειες της ΑΕΚ ή/και της Ανόρθωσης, δηλαδή των δυο ομάδων που ακολουθούν. Δοκάρι στο 96' είχαν οι "πράσινοι"...

Ημίχρονο με υπογραφή Εφραίμ

Ασύνδετη η Ομόνοια, απόλυτα ουσιαστικό το ΑΠΟΕΛ. Κάπως έτσι συνοψίζεται σε λίγες λέξεις το πρώτο μέρος, που βρήκε τους τυπικά γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ιδανικό 2-0. Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πιο επιθετικά ενώ η Ομόνοια έδειξε διάθεση να "περιμένει" τους γαλαζοκίτρινους για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και αυτό οδήγησε στο ιδεατό ξεκίνημα για την ομάδατ του Κετσπάγια. Στο 9' ο Εφραίμ μετά από σέντρα του Ντε Βινσέντι από δεξιά, ήρθε από πίσω και από κοντά έκανε το σουτ στην κίνηση για το 1-0. Από την άλλη οι "πράσινοι" στο 11' πήγαν να απειλήσουν για πρώτη φορά όμως ο Πάρντο έκανε έγκαιρα την έξοδο και πρόλαβε τον Χριστοφή. Tίποτα απολύτως μέχρι το 25', με την Ομόνοια να αδυνατεί να αντιδράσει και το ΑΠΟΕΛ να παίζει πλέον πιο συντηρητικά ώστε να προστατεύσει το προβάδισμα.

Στο 32' μετά από αρκετή ώρα είχαμε... υποψία φάσης, όταν ο Ασίς έπιασε ένα χλιαρό κοντινό πλασέ από πλάγια αριστερά, με τον Πάρντο να μην ανησυχεί ενώ οι "πράσινοι" πλησίασαν το γκολ στο 36' όταν ο Χαφέζ γέμισε με φάουλ και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ πρόλαβε τον Ρομαρίκ που ήταν έτοιμος να κάνει την προβολή εξ επαφής. Εκεί που η ομάδα του Μιλόγεβιτς έδειξε να ανεβαίνει κάπως, σε μια αντεπίθεση οι "γαλαζοκίτρινοι" έφτασαν στο 2-0, στο 42ο λεπτό: Ο Γιαννιώτας έφυγε από δεξιά και γύρισε στον Εφραίμ που και πάλι ήρθε από πίσω και με πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, σε μια φάση παρόμοια με εκείνη του πρώτου τέρματος.

Το δεύτερο μέρος

Πολύ επιθετικά - όπως αναμενόνταν άλλωστε - μπήκε η Ομόνοια στην "επανάληψη" και στο 48' είχε πολύ καλή στιγμή όταν ο Χαφέζ γέμισε από δεξιά και ο Πάρντο πρόλαβε τον Σκέμπρι που ήταν έτοιμος να πλασάρει εξ επαφής. Στην φάση τραυματίστηκε ο Βελγοϊσπανός και το ματς διακόπηκε για 4-5 λεπτά, με τον Βάτερμαν να παίρνει τη θέση του. Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς κάτι ουσιαστικό, με το ΑΠΟΕΛ να κάνει διαχείριση του σκορ χωρίς δυσκολίες και το "τριφύλλι" να μην μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή. Για την επόμενη τελική προσπάθεια χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 69' όταν ο Εφραίμ έπιασε ένα αναιμικό πλασέ που βρήκε έτοιμο τον Παναγή ενώ στο 77' μια καλή κεφαλιά του Ντε Βινσέντι πήγε μόλις έξω. Ο Αργεντινός στο 84' έχασε... άχαστη ευκαιρία όταν σε κενό τέρμα πλάσαρε έξω, μετά από ασταθή απόκρουση του Παναγή σε σουτ του Μοράις. Το ντέρμπι "έκλεισε" με την Ομόνοια στο 96' να έχει δοκάρι με κεφαλιά του Όρσουλιτς μετά από κόρνερ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο (53' Βάτερμαν), Μιλάνοφ, Μερκής, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (82' Βάντερ), Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (69' Στίλιτς)

Ομόνοια: Παναγή, Καρλίτος, Ρόμαρικ, Ρούνιε (74' Όρσουλιτς), Χαφέζ, Φλορέσκου, Φυλακτού (58' Μπεμπέ), Ασίς, Χριστοφή (46' Εζέ), Μπαντιμπάγκα, Σκέμπρι

Κίτρινες: Γιαννιώτας, Μερκής / Ρούνιε, Χαφέζ (6η), Μπεμπέ (8η)

Ενδιαφέρουν

- Διατέθηκαν 12017 εισιτήρια (10394 το ΑΠΟΕΛ, 1623 η Ομόνοια).

Θυμίζουμε πως απείχαν οι οργανωμένοι της Ομόνοιας, που διαφωνούν με την επίδειξη ταυτότητας κατά την είσοδο στο γήπεδο.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Χριστοφή απ' τον Εζέ.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Πάρντο απ' τον Βάτερμαν.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Ρούνιε απ' τον Όρσουλιτς.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Γιαννιώτα απ' τον Βάντερ.

- Στα εφτά γκολ ανέβηκε ο Γιώργος Εφραίμ.

- Στις έξι κίτρινες έφτασε ο Χαφέζ και δεν παίζει κόντρα στον Άρη, όπως και ο Μπεμπέ που έφτασε τις οκτώ.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Σωτήρη Βίκτωρος, ενώ τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

- Στον αγώνα του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2.