Χτύπημα... τίτλου στο 94' (φώτος)

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις ανάλογες του ονόματός τους, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι "γαλαζοκίτρινοι" τελικά με... ανατροπή στην ανατροπή πανηγύρισαν την μεγάλη νίκη με 3-2, με γκολ του Τζιμπούρ στο 94'. Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με πέναλτι του Ντε Βινσέντι, η Ομόνοια με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Λομπιανίτζε στο 24') το γύρισε με δυο γκολ του Ασίς, όμως ο Αλεξάνδρου ισοφάρισε και ο Αλγερινός στην εκπνοή έκρινε το τελευταίο φετινό αιώνιο ντέρμπι...

Δοκάρια, αποβολή, πέναλτι και γκολ...

Πραγματικό ντέρμπι το ματς στο πρώτο ημίχρονο, με δυο δοκάρια, αποβολή για την Ομόνοια, πέναλτι και γκολ για το ΑΠΟΕΛ... Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και η πρώτη ευκαιρία ήρθε νωρίς αφού στο 7' μετά από κόρνερ, ο Γκουλόν κέρδισε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Χιώτη. Η νέα καλή στιγμή δεν άργησε και αυτή την φορά ήταν για το ΑΠΟΕΛ, αν και προήλθε και πάλι από κεφάλι παίκτη της Ομόνοιας: Στο 11' ο Οικονομίδης έπιασε την κεφαλιά σε μια προσπάθεια να απομακρύνει, όμως η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία της ομάδας του και χρειάστηκε η επέμβαση του Παναγή για να αποφευχθεί το αυτογκόλ.

Στο 16' η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καρλάο στον Σκέμπρι. Ο διαιτητής ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τα τηλεοπτικά ριπλέι να δείχνουν τους δυο παίκτες να τραβάει ο ένας τον άλλο. Στο 20ο λεπτό ο Μαλτέζος έσπρωξε εκτός φάσης τον Βραζιλιάνο και ο διαιτητής αρκέστηκε σε παρατηρήσεις, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου του ΑΠΟΕΛ ενώ στο 21' ο Σκέμπρι απείλησε με κοντινή κεφαλιά που κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 24' όταν ο Λομπιανίτζε δέχθηκε δυο κίτρινες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Μετά την πρώτη αντέδρασε, με αποτέλεσμα αμέσως ο διαιτητής να του δείξει και δεύτερη κάρτα και να τον αποβάλει. 

Μετά την αποβολή, το ΑΠΟΕΛ φυσιολογικά έλεγξε περισσότερο το παιχνίδι και στο 34' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μοράις ενώ στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Φοφανά μετά από κόρνερ, με τα τηλεοπτικά ριπλέι να δείχνουν πως υπάρχει παράβαση. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0, αφιερώνοντας το γκολ στον Ούρκο Πάρντο ενώ σημειώνουμε πως ο Αργεντινός ούτως ή άλλως είχε σκοράρει με σουτ ακριβώς πριν την υπόδειξη, όμως ο διαιτητής είχε σφυρίξει το πέναλτι.

Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έλειψαν οι καλές φάσεις και επικράτησε το πάθος και το δυνατό παιχνίδι, που οδήγησε σε πολλές διακοπές λόγω φάουλ.

Ανατροπή... και ξανά ανατροπή

Απίστευτη η εξέλιξη στο δεύτερο ημιχρόνο, με την Ομόνοια μέσα σε δυο λεπτά να γυρίζει το παιχνίδι με τον Ασίς και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες. Στο 54' ο Πορτογάλος έφυγε μόνος απέναντι στον Χιώτη, ο Καρλάο που είχε πρόβλημα δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει και αυτός με λόμπα ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από ένα λεπτό, ο Κακά έκανε γύρισμα στον Χιώτη, ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ έκανε απίστευτο λάθος και έστρωσε στον Ασίς, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία ολοκλήρωσε την ανατροπή και έστειλε τους φίλους της ομάδας του... στους εφτά ουρανούς.

Το απίστευτο δεύτερο μέρος είχε συνέχεια και στο 58' το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Παναγή να λέει "όχι" στον Ντε Βινσέντι ενώ στο 59' ο Οικονομίδης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά καθυστέρησε και χάθηκε η ευκαιρία. Τελικά οι "γαλαζοκίτρινοι" δεν χρειάστηκε να περιμένουν και πολύ για την ισοφάριση αφού στο 59' ο Αλεξάνδρου με δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή έφερε και πάλι το ματς στα ίσα.

Μετά τα τρία μαζεμένα γκολ ο ρυθμός φυσιολογικά δεν ήταν ανάλογος στην συνέχεια, αν και υπήρχαν και πάλι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο επιθετικό και στο 70' είχε καλή στιγμή με σέντρα-σουτ του Ρίσε που βρήκε έτοιμο τον Παναγή. Στο 73' ήταν η σειρά της Ομόνοιας μετά από κόρνερ να απειλήσει, όμως το έξυπνο τακουνάκι του Ρούνιε έφυγε έξω, όπως και η κοντινή προβολή του Ντε Βινσέντι στο επόμενο λεπτό. Στο 78' ο Αργεντινός είχε μια κεφαλιά που ήταν άστοχη ενώ στο 79' ο Ασίς απείλησε με σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά...

Στο 93' και μετά από ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες, ο Ντε Βινσέντι ζήτησε έντονα πέναλτι για χέρι του Γκουλόν μετά από σουτ, με τα τηλεοπτικά ριπλέι να δικαιώνουν τον Αργεντινό αφού η μπάλα φαίνεται να χτυπά στο χέρι του παίκτη της Ομόνοιας. Η φάση, πάντως, τελικά αποδείχθηκε πως δεν είχε σημασία αφού πολύ σύντομα ακολούθησε το γκολ του ΑΠΟΕΛ: Ο Ράφικ Τζιμπούρ στο 94' έλυσε τον γόρδιο δεσμό αφού με κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά του Ρίσε, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έδωσε την τεράστια νίκη στην ομάδα του.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο (56' Κακά), Ρίσε, Μοράις, Nτε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (85' Εφραίμ), Αλεξάνδρου (62' Αλωνεύτης), Γκόμες, Τζιμπούρ

Ομόνοια: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Γκουλόν, Ασίς (82' Ρούμπιο), Ράμος (85' Γκαρσία), Φοφανά, Σκέμπρι (46' Ποτέ)

Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Ρίσε (4η) / Ράμος, Σκέμπρι (4η), Ασίς (6η), Γκουλόν

Κόκκινες: / Λομπιανίτζε (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- 12ο γκολ στο πρωτάθλημα για το Ράφικ Τζιμπούρ.

- Μετά το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ προέκυψε διακοπή τριών λεπτών αφού ο Κωνσταντίνος Παναγή αντιμετώπισε πρόβλημα με τους φακούς επαφής του.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου.

- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Νούνο Ασίς.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τόμας Ντε Βινσέντι.

- Για το ΑΠΟΕΛ προέκυψε αλλαγή της τελευταίας στιγμής αφού ο Γκόμες πήρε την θέση του Σέρινταν στην εντεκάδα. Ο Ιρλανδός τελικά έμεινε εκτός αποστολής.

- Διαιτητής ήταν ο Αντώνης Χριστοδούλου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Τέταρτος ο Μιχάλης Μαρίνου, επιπρόσθετοι οι Αβραάμ Τσούκκας - Γεώργιος Νικολάου και παρατηρητής ο Χρίστος Σκαπούλλης.