Ήταν... ΑΠΟΕΛ, καθάρισε με τεσσάρα (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ πραγματοποιόντας πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισε άνετα τον Άρη με 4-0 και ανέβηκε στους 13 βαθμούς. Για τους γαλαζοκίτρινους σκόραραν Καβενάγκι (24' πέναλτι) και Ντε Βινσέντι (49', 88') ενώ το άλλο τέρμα σημειώθηκε με αυτογκόλ. Ο "Κάβε" έχασε πέναλτι στην επανάληψη ενώ ο Αλωνεύτης επέστεψε... με ασίστ στην αγωνιστική δράση.

Κατοχή και ουσία

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσαν τον Άρη, κερδίζοντας αρκετά κόρνερ. Έφτιαξαν σε δυο-τρεις περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για το γκολ, όμως όχι και την κλασική ευκαιρία πέρα από ένα σουτ του Εφραίμ στο 9' που βρήκε έτοιμο τον Λοΐζου.

Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να είναι πιο επιθετικό και να πλησιάζει συχνά την αντίπαλη περιοχή, όμως οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν καλά και έτσι δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Κετσπάγια να κάνει την μεγάλη φάση. Τελικά ο... γόρδιος δεσμός για τους γαλαζοκίτρινους λύθηκε στο 23' όταν ο Εφραίμ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μποργκ και ο Καβενάγκι το εκτέλεσε με επιτυχία για το 1-0.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ιδιαίτερες  φάσεις, με το ΑΠΟΕΛ πάντα να έχει την κατοχή και να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Κάτι στο οποίο έφτασε στο 36', με τον Ντε Βινσέντι να κάνει γέμισμα από δεξιά, τον Λοΐζου να κάνει κακό υπολογισμό στην έξοδο και την μπάλα να χτυπά στα πόδια του Μποργκ και να πηγαίνει στα δίκτυα.

Άλλα δυο και χαμένο πέναλτι

Με το 2-0 τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για το ΑΠΟΕΛ και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, το τρίποντο... σφραγίστηκε. Στο 48' ο Μακρίδης βρήκε ωραία τον Εφραίμ στο αριστερό άκρο και αυτός "γέμισε" για τον Ντε Βινσέντι που με κεφαλιά έγραψε το 3-0. Λίγο αργότερα - στο 53' - ο Άρης έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Μπόνιφεϊς έκανε την κοντινή προβολή και ο Βάτερμαν έβγαλε δύσκολη απόκρουση.

Απ' εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με τους γαλαζοκίτρινους στο 64' να χάνουν την ευκαιρία για το 4-0. Ο Οζίας ανέτρεψε τον Μοράις στην περιοχή και ο Καβενάγκι ανέλαβε την εκτέλεση και αυτού του πέναλτι, με τον Λοΐζου να το αποκρούει, όπως και το σουτ του Χαραλαμπίδη στο "ριμπάουντ".

Ο τερματοφύλακας του Άρη βγήκε νικητής και στην επόμενη "μονομαχία" με τον Αργεντινό, στο 77' όταν ο Καβενάγκι έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση και ο Λοΐζου είπε "όχι". Αυτή ήταν η τελευταία φάση για τον "τορίτο" αφού έδωσε την θέση του στον Πιατκόφσκι, με τον Πολωνό να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 81' όταν ο Λοΐζου έβγαλε εξαιρετική απόκρουση στην κοντινή προβολή. Ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ βρήκε άλλη μια ευκαιρία στο 83' όμως δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί, στέλνοντας έξω την κεφαλιά.

Αντίθετα, ο Ντε Βινσέντι που έκανε ένα πολύ καλό παχινίδι, στο 88' ήταν εύστοχος στο γύρισμα του Αλωνεύτη και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 4-0, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρτζιο, Μοράις, Καρλάο, Ιωάννου, Αρτυματάς, Μακρίδης, Στίλιτς (67' Αλωνεύτης), Εφραίμ (60' Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι, Καβενάγκι

Άρης: Λοΐζου, Χριστοφόρου, Μποργκ, Οζίας, Αντωνίου (55' Ράντι), Θεοφίλου, Αουρέλιο, Γκερέιρο, Μπαγκούρα (40' Μπονιφέις), Μαραγκουδάκης, Κύπρου

Κίτρινες: ΙωάννουΑντωνίου, Γκερέιρο, Οζίας

Ενδιαφέρουν

- Ο Φερνάντο Καβενάγκι ανέβηκε στα πέντε γκολ.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τόμας Ντε Βινσέντι.

Διαιτητής είναι ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Παύλο Γεωργίου. Τέταρτος ο Νικόλας Νεοκλέους και παρατηρητής ο Μιχάλης Ιωάννου.