Δύσκολη... τριάρα (φώτος)

Πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Εθνικό με 3-0 και διατηρεί την μοναξιά της πρωτιάς. Σκόραραν Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι και Βινίσιους στο δεύτερο μέρος, με τους γαλαζοκίτρινους όμως να δυσκολεύονται πολύ απέναντι στην ομάδα της Άχνας που στάθηκε καλά και θα μπορούσε ακόμα και να προηγηθεί με τις καθαρές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο...

45 λεπτά ντέρμπι...

Δεν έπιασε καλή απόδοση το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος, με τον Εθνικό να αμύνεται καλά και να έχει δυο κλασικές ευκαιρίες και άλλες 2-3 προϋποθέσεις για το γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την επιθετική πρωτοβουλία, όμως η τακτική του Εθνικού απέδωσε και μάλιστα ήταν εκείνος που είχε την πρώτη τελική προσπάθεια, στο 10' με ένα αναιμικό σουτ που βρήκε έτοιμο τον Βάτερμαν. Στους φιλοξενούμενους ανήκε και το επόμενο σουτ, στο 14' με τον Ομπρεγκόν ο οποίος ανάγκασε τον Μοράις σε λάθος και βγήκε στην κόντρα όμως δεν έκανε καλό τελείωμα. Είναι χαρακτηριστικό της μέτριας παρουσίας των γαλαζοκιτρίνων ότι χρειάσηκε να περάσουν 20 λεπτά για να ολοκληρώσουν επίθεση, όμως το πλασέ του Χαραλαμπίδη δεν πορβλημάτισε τον Μπρουκς. Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε στο 32' και ήταν για το ΑΠΟΕΛ, με τον Στίλιτς να κάνει το σουτ από το σημείο του πέναλτι και την μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο και να φεύγει μακριά. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Εθνικού να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κότο βρέθηκε μόνος από δεξιά (ο Αντωνιάδης ήταν εκτός λόγω προβλήματος) και έκανε διαγώνιο σουτ, με τον Βάτερμαν να στέλνει σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια κλασική φάση για την Άχνα, όταν στις καθυστερήσεις ο Κότο πλάσαρε από κοντά όμως ο Ολλανδός ήταν ξανά έτοιμος.

Τρία σε ένα εικοσάλεπτο

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πιο επιθετικά στην "επανάληψη" όμως και πάλι ήταν εντελώς ακίνδυνο, με τον Εθνικό να απειλεί ξανά στο 53' όταν ένα πλασέ του Γκριγκαλασβίλι κόντραρε και πήγε μόλις έξω. Πέντε λεπτά αργότερα ο Στίλιτς από πολύ μακριά εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπρουκς δύσκολα έστειλε σε κόρνερ. Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε για το ΑΠΟΕΛ και με δώση τύχης αφού στο 68' μετά λαθος του Εθνικού, η μπάλα πήγε στον Καβενάγκι (ήταν σε θέση οφσάιντ) ο οποίος έστρωσε στον Χαραλαμπίδη και αυτός με πλασέ νίκησε τον Μπρουκς για το 1-0.

Μετά το γκολ ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις. Οι δυο προπονητές ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, ο Εθνικός αναγκαστικά ανέβηκε πιο ψηλά και αυτό δημιούργησε χώρους στην άμυνά του. Έτσι στο 84' ήρθε και το δεύτερο γκολ για το ΑΠΟΕΛ αφού ο Χαραλαμπίδης γέμισε από δεξιά και ο Γιάκομπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει, "έστρωσε" στον Ντε Βινσέντι που με κοντινό σουτ έκανε το 2-0. Εκεί το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά και στην συνέχεια οι γηπεδούχοι απλά ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 3-0, με τον Βάντερ να δίνει την ασίστ στον Βινίσιους για το... Βραζιλιάνικο γκολ στο 90'.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αστίθ, Καρλάο (46' Βάντερ), Αντωνιάδης (42' Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους, Στίλιτς (76' Αμορίν), Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι, Καβενάγκι

Εθνικός: Μπρουκς, Κυριάκου, Ντε Βρίεθ, Ατάντα, Γιάκομπ, Πουτζιουρής (81' Τουγκούσι), Πράκερ (75' Πιντσέλι), Γκριγκαλασβίλι, Χατζηβασίλης, Κότο Παγιές, Ομπρεγκόν (67' Κοτζοκνεάν)

Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέντι, Βάντερ / -

Ενδιαφέρουν

- Κόπηκαν 6655 εισιτήρια.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

- Στα οκτώ γκολ ανέβηκε ο Τόμας Ντε Βινσέντι.

- Τέταρτο γκολ για το Βινίσιους.

- Αναγκαστική και η αντικατάσταση του Πουτζιουρή από τον Τουγκούσι.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Αντωνιάδη από τον Αλεξάνδρου.

- Αναγκαστική και η αντικατάσταση του Καρλάο από τον Βάντερ.

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Νικολάου, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου - Χριστάκη Σπανό. Τέταρτος ο Θωμάς Μούσκος και παρατηρητής ο Γιώργος Πεκρής.