Ξεκόλλησε από την επικίνδυνη θέση… (φώτος)

Παρότι έμεινε μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα πίσω στο σκορ, η Πάφος FC κατάφερε πριν την ανάπαυλα να κάνει την ολική ανατροπή και στο τέλος να πετύχει ευρεία νίκη 4-1 επί της Αγίας Νάπας.

Με το τέταρτο του φετινό τρίποντο το συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη με το πέρας 23 αγωνιστικών έφτασε στους 21 βαθμούς και ξεκόλλησε από την επικίνδυνη προτελευταία θέση της κατάταξης που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό. 

Στο 2’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Μουλαζίμη, ενώ η γηπεδούχοι με δύο τέρματα του Οκόγιε (16’ και 38΄) και ένα του Αγιβί πέτυχαν την ολική ανατροπή. Με την αναμέτρηση να έχει κριθεί στο 74’ ο Νταμάχου με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Σημειώνεται πως τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε και ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Γκρίγκετς.   

Πρώτη τελική και 0-1 για την Αγία Νάπα…
Πριν καλά – καλά αρχίσει το ματς η Αγία Νάπα άνοιξε το σκορ στο 2’ με τον Μουλαζίμη. Η φάση ξεκίνησε με τον Αντρέου να κάνει το σουτ, τον Κοδίνα ν' αποκρούει ασταθώς και τον Μουλαζίμη από κοντά να μην δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Μια εξέλιξη που δημιούργησε νωρίς ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Προσπάθεια αντίδρασης…
Όπως αναμενόταν το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων ήχησε σαν καμπάνα αφύπνισης για το συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη. Μετά το αρχικό σοκ, επέβαλε το ρυθμό του ώστε άμεσα να πετύχει την ισοφάριση και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. 

Βρήκε τη λύση στο 16’  με Οκόγιε…
Εκεί που έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα στο 16’ η Πάφος πέτυχε την ισοφάριση με τον Οκόγιε με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Αγιβί. Πετυχαίνοντας το ζητούμενο αύξησε την πίεση για ολική ανατροπή πριν την ανάπαυλα. 

Ολική ανατροπή στο μισάωρο με Αγιβί…
Ίσως με τον πιο κινητικό της παίχτη το συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη πέτυχε την ολική ανατροπή με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Μετά από οργανωμένη προσπάθεια, ο Ιωάννου έκανε την σέντρα ακριβείας και ο Αγιβί με κεφαλιά μέσα από την περιοχή (αφού πρώτα η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι) νίκησε τον ανήμπορο ν’ αντιδράσει Πριντιγκάρ. 

3-1 στο 39’ πριν την ανάπαυλα…
Η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι απέφερε καρπούς αφού στο 39’  ο Οκόγιε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1.  Μετά από μια φάση διαρκείας, με ωραίο πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, θέτοντας συνάμα τις βάσεις νίκης. Αυτό ήταν και το σκορ του α' ημιχρόνου. 

Διαχείριση αποτελέσματος και ρυθμού
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν κάπως πιο επιθετικά στην επανάληψη ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες προϋποθέσεις. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς διαχειρίζοντας έξοχα τόσο τ' αποτέλεσμα όσο και τον ρυθμό. Μάλιστα, με όπλο τις κόντρα επιθέσεις ήταν αυτοί που έδειχναν πως είχαν περισσότερες πιθανότητες να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα. 

Τίποτα το ιδιαίτερο με την Πάφο να έχει απλά την κατοχή…
Με την Αγία Νάπα να δείχνει να μην μπορεί να μειώσει για να μπει ξανά στο δρόμο διεκδίκησης οφέλους, με παιχνίδι κατοχής η Πάφος ροκάνιζε το χρόνο. 

Δοκάρι στο 70’ με Γκρίγκετς…
Με το παιχνίδι να έχει πάρει ξεκάθαρη τροπή, οι γηπεδούχοι απώλεσαν σημαντική ευκαιρία για να κάνουν τα τέρματά τους τέσσερα. Στο 70’ ο Άλμπα από καλή θέση για γέμισμα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Γκρίγκετς ωστόσο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πριντιγκάρ.

4-1 στο 74’ με πέναλτι του Νταμάχου…
Από το σημείο της άσπρης βούλας η Πάφος απλοποίησε ακόμη περισσότερο την υπόθεση νίκη. Σε χέρι του Σλόου,  ο Νικόλας Αθανασίου υπέδειξε παράβαση και ο Νταμάχου με εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις στην επικράτηση της ομάδα του.  

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα εναπομείναντα λεπτά…
Τα τελευταία λεπτά ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα με τις δυο ομάδες απλά να περιμένουν το τελικό σφύριγμα. Έτσι, με αυτά και με εκείνα ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το 4-1 που δίνει ένα τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας τρίποντο για την ομάδα της Πάφου.  

ΠΑΦΟΣ FC: Κοδίνα, Νταμάζου, Άλμπα, Ματούκου (59’ Μάρκες), Ιωάννου, Οκόγιε, Γκρίκετς, Δημοσθένους (77' Mακρής), Κχμαλάντζε, Ντε Μέλο (84' Αντιόλο), Αγιβί. 

ΑΟΑΝ: Μπριντιγκάρ, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος (46’ Λοιζίδης), Μάρκου, Μουλαζίμης, Γεωργίου, Κατσής, Τζιωρτζής (77' Κριούκοφ), Σλόου, Κατσιάτης (57’ Άντολεκ), Αντρέου. 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νικόλας Αθανασίου, με βοηθούς τους Χριστάκη Σπανό και Ευαγόρα Ευαγόρου.

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντώνη Μουλαζίμη. 

*Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα Οκόγιε. Δεύτερο και για τον Αγιβί από πλευράς Πάφος F.C. 

*Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Νταμάχου. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου (10η αγωνιστική) οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1