"Χ" ημίχρονο... Βάντερ τελικό (φώτος)

Με τον Βάντερ να πετυχαίνει "χρυσό" γκολ περίπου ένα δεκάλεπτο μετά που μπήκε στο γήπεδο, το ΑΠΟΕΛ έκανε μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Ομόνοια και πήρε το "αιώνιο" ντέρμπι με 2-1. Ο Μπεμπέ είχε βάλει μπροστά τους "πράσινους" στο 35', όμως οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν απαντήσει άμεσα, στο 42' με Εφραίμ. Αποβλήθηκε στο 94' με δεύτερη κίτρινη ο Ράμος...

Πράσινο προβάδισμα και άμεση απάντηση...

Από πλευράς θεάματος το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κάτι φοβερό. Είχε, όμως, αυτό που ζητάς από ένα ντέρμπι: Πάθος, ρυθμό και φυσικά γκολ. Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ καλύτερα και στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησε, έχοντας τρεις καλές τελικές προσπάθειες με Εφραίμ, Ντε Βινσέντι (υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι αλλά απ' τα ριπλέι δεν φαίνεται ο Χαφέζ να παίζει με το χέρι) και Σωτηρίου που δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Έπειτα η Ομόνοια σταδιακά ισορρόπησε, κέρδισε... πόντους στη μάχη του κέντρου και η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Πάντως, ευκαιρίες δεν είχαμε μέχρι το 30' ενώ και οι πολλές διακοπές δεν ευνόησαν το θέαμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 34' για αξιόλογη φάση, όταν ένα μακρινό σουτ του Εφραίμ πήγε μόλις πάνω απ' τα δοκάρια.

Η επόμενη, όμως, έγινε γκολ και έκανε το παιχνίδι σαφώς πιο ενδιαφέρον. Η Ομόνοια στην πρώτη της ευκαιρία έκανε το γκολ αφού στο 35' ο Μπεμπέ έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1. Ένα προβάδισμα, πάντως, που δεν κράτησε πολύ αφού στο 42' ο Μιλάνοφ μετά από ωραία πάσα του Γιαννιώτα, έκανε κίνηση από δεξιά και γύρισε στον Εφραίμ ο οποίος με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τέλος με Βάντερ...

Στα πρώτα 15 λεπτά της "επανάληψης" το ντέρμπι δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς ρυθμού. Πολλές διακοπές και φάουλ και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα ο Μασιάς έδειξε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 61' όταν ένα μακρινό σουτ του Αλεξάνδρου πήγε μόλις άουτ. Από την πλευρά της η Ομόνοια στο 65' είχε πολύ καλή στιγμή με σουτ του Κιρμ που πήγε λίγο ψηλά ενώ στο 66' ο Πάρντο έβγαλε την απόκρουση στην κεφαλιά του Ρούνιε. Η επόμενη τελική ανήκε και αυτή στους "πράσινους" όταν ο Μαργκάσα στο 77' δοκίμασε το σουτ αλλά βρήκε έτοιμο τον Πάρντο.

Αντίθετα, ο Βάντερ ήταν πιο αποτελεσματικός αφού στο 84' είχε εύκολο έργο και δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί: Ο Ντε Βινσέντι σούταρε στο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος στο "ριμπάουντ" πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1. Στο δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) που απέμεινε δεν είχαμε τίποτα αξιοσημείωτο, πέραν της αποβολής - με δεύτερη κίτρινη - του Ράμος στο 94' για σπρώξιμο στον Γιαννιώτα εκτός φάσης.

Έτσι το ΑΠΟΕΛ έφτασε σε άλλη μια μεγάλη νίκη και διατήρησε την απόσταση απ' την ΑΕΚ που επίσης συνέχισε με τρίποντο.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Καρλάο (23' Αλεξάνδρου), Μοράις, Βινίσιους (78' Αρτυματάς), Γιαννιώτας, Εφραίμ (72' Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου

ΟμόνοιαΠαναγή, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Καρλίτος (74' Σκέμπρι), Μαργκάσα, Οικονομίδης, Μπεμπέ (89' Ρουσιάς), Κιρμ (87' Εζέ), Ράμος, Σέρινταν

Kίτρινες: Ντε Βινσέντι, Γιαννιώτας / Ρούνιε, Μαργκάσα, Ρομαρίκ, Κιρμ, Καρλίτος

Κόκκινες: - / Ράμος (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Έκτο γκολ για τον Βάντερ.

- Στα 10 γκολ ανέβηκε ο Γιώργος Εφραίμ.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λουτσιάνο Μπεμπέ.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Καρλάο απ' τον Αλεξάνδρου.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Μάριο Καλογήρου, τέταρτο τον Χαράλαμπο Σκαπούλλη και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.