Πολύτιμο τρίποντο με αγχωτικό φινάλε! (φώτος)

Παρότι αγωνίστηκε για μισή περίπου ώρα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω μιας επιπόλαιας  ενέργειας του Χαφέζ, η Ομόνοια επικράτησε της ανταγωνιστικής Νέας Σαλαμίνας με 1-2. 

Μέτριο θέαμα στο α' μέρος με την Ομόνοια κόντρα στη ροή του αγώνα ν' ανοίγει το σκορ στο 36' με τον Σκέμπρι.  Το γκολ επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της και παρά την αποβολή του Χαφέζ στο 54' , στο 73' πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Σέρινταν. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη, δέκα λεπτά αργότερα ο Μακρίεφ μείωσε σε 1-2 δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς. Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε και έτσι το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πήρε μια αγχωτική, πλην όμως, πολύτιμη νίκη που την ανεβάζει στους 55 βαθμούς.  

Ισορροπημένο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά... 
Στην απόλυτη ισορροπία κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δίχως μάλιστα καμία αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στις δυο εστίες. Σταδιακά η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε μέτρα και απώλεσε την πρώτη καλή τελική προσπάθεια με τον Σταυρινό Κωνσταντίνου να μην μπορεί να νικήσει τον Παναγή στην σέντρα που επιχείρησε ο Τσίνα. 

Πιο οργανωμένοι οι γηπεδούχοι...
Πιο οργανωμένοι οι γηπεδούχοι και στο επόμενο 10λεπτο σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που ακόμη έψαχναν τα πατήματά τους.  Στο διάστημα αυτό μάλιστα, δημιούργησαν μια τελική με τον Σκοπελίτη να επιχειρεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Παναγή. 

Πρώτη ευκαιρία και... 0-1 με Σκέμπρι!
Ενώ έδειχνε να τα βρίσκει σκούρα, η Ομόνοια κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ με τον Αντρέ Σκέμπρι. Στο 36' ο Σέρινταν έστρωσε ωραία με το κεφάλι στον Μαλτέζο και από κοντά με ψύχραιμο πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Μιχαήλ γράφοντας το 0-1. Έτσι, χωρίς να είναι καλύτεροι οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να πάνε στην ανάπαυλα έχοντας το πάνω χέρι για τη νίκη. 

Δυνατά στην επανάληψη για να καθαρίσει...
Πολύ δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Ομόνοια θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ ώστε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Μάλιστα, στο 47' απώλεσε τεράστια ευκαιρία όταν ο Εζέ μεταβίβασε έξοχα την μπάλα στον Σέρινταν οποίος εντελώς μόνος με κεφαλιά αστόχησε. 

Αψυχολόγητη ενέργεια Χαφέζ και αλλαγή αριθμητικών δεδομένων!
Σε μια ανύποπτη φάση κοντά στο χώρο του κέντρου ο Χαφέζ άτσαλα έπιασε την μπάλα με το χέρι. Χωρίς να σκεφτεί ιδιαίτερα ο Λούκας Σωτηρίου τον απέβαλε υποδεικνύοντας του δεύτερη κίτρινη-κόκκινη. Με αυτή την αψυχολόγητη του ενέργεια ο Αιγύπτιος άφησε την Ομόνοια με την συμπλήρωση μισής ώρα με δέκα. Ο Βλάνταν για να καλύψει το κενό έβαλε τον Φυλακτού στη θέση του Έζε και στο άκρο της άμυνας μετακίνησε τον Μαρκάσα. 

Και... με δέκα, 0-2! Σκόρερ ο Σέρινταν...
Παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα η Ομόνοια και η λογική έλεγε ότι θα οπισθοχωρούσε για να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα κατάφερε να πετύχει το 0-2.  Στυο 73' ο Μαργκάσα εκτέλεσε το φάουλ και ο Σέρινταν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μιχαήλ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ!
Αντί η Νέα Σαλαμίνα ν' αντιδράσει, η Ομόνοια ήταν αυτή που πάλι έφτασε μια ανάσα στο γκολ. Στο 77' ο Οικονομίδης μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον αμαρκάριστο Κιρμ που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. 

1-2 με Μακρίεφ και νέο ενδιαφέρον στο ματς... 
Στο 83' με τον πρώτο της σκόρερ Ντίμιταρ Μακρίεφ μείωσε με κοντινό πλασέ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μη έχοντας κάτι να χάσει πίεσε στα εναπομείναντα λεπτά την Ομόνοια που με τη σειρά της κλείστηκε πίσω για να διαφυλάξει αν μη τι άλλο το υπέρ της  προβάδισμα. 

Μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, έσωσε ο Παναγή...
Στις καθυστερήσεις η Νέα Σαλαμίνα τα έδωσε όλα στην επίθεση και λίγο έλειψε να πετύχει την ισοφάριση. Στο 93'  ο Μακρίεφ μετά από μελέ, βγήκε εντελώς μόνος και με πλασέ ανάγκασε τον Παναγή να κατεβάσει τα ρολά κρατώντας το πολύτιμο 1-2 για την ομάδα του. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσίνα, Ζάρκοβιτς, Τσιγκουίνι (46' Κούσουλος), Σκοπελίτης, Γκόμες, Τζούρτζουριτς (56' Ατόρνο), Κωνσταντίνου, Φούσκο (61' Παύλου), Μακρίεφ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Καρλίτος, Ρόμαρικ, Ρούνιε, Χαφέζ, Οικονομίδης, Μαργκάσα, Σκέμπρι (83' Ρουσιάς), Εζέ (58' Φυλακτού), Κιρμ (93' Όρσουλιτς), Σέρινταν

KITΡΙΝΕΣ: Kωνσταντίνου, Ατόρνο / Μαργκάσα (2η), Οικονομίδης (2η), Εζέ
ΚΟΚΚΙΝΗ: Χάφεζ 54' (δεύτερη κίτρινη)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Μάριο  Δημητριάδης και Πέτρο Πέτρου. 

*Τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Αντρέ Σκέμπρι. 13o για τον Σέρινταν. 

*Τα 17 γκολ έφτασε ο Ντίμιταρ Μακρίεφ και πλέον είναι μόνο δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ. 

*Οι Μαργκάσα, Οικονομίδης συμπλήρωσαν δυο κάρτες και χάνουν τον επόμενο αγώνα της Ομόνοιας κόντρα στην ΑΕΚ. Κόκκινη δέχθηκε ο Χαβέζ και επίσης θα μείνει εκτός. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Φούσκο λόγω κτυπήματος σε μια μονομαχία με τον Εζέ. Σύμφωνα με ενημέρωση στη φάση έσπασε την μύτη και ζυγωματικό με αποτέλεσμα εσπευσμένα να μετακομιστεί στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση.  

*Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι πράσινοι μέτρησαν δυο νίκες. Στην πρεμιέρα 5-3 στο «ΓΣΠ» και 0-2 στο «Αμμόχωστος».