Πολύ σκληρός για να πεθάνει! (βίντεο/φώτος)

Πετυχαίνοντας δεύτερη σερί νίκη, ο Εθνικός Άχνας επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ και έβαλε «φωτιά» στα δεδομένα-σενάρια υποβιβασμού. Με την επιτυχία του αυτή μείωσε τη διαφορά από την Πάφο στον έναν βαθμό και αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητές του για σωτηρία.  Στο 40’ Ελγκούγια Γκριγκλαλασβίλι και 83’ Xατζηβασίλης οι σκόρερ της ακριτικής ομάδας. 

Με το πέρας της 6ης στροφής του β’ ομίλου οι γηπεδούχοι μπορεί να παραμένουν στον πυθμένα ωστόσο έφτασαν στους 31 βαθμούς. Στην αντίπερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 40 που ισοδυναμεί με πρώτη θέση. 

Πιο κινητικοί οι γηπεδούχοι…
Έχοντας σαφώς περισσότερα κίνητρα για τη νίκη οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στα πρώτα λεπτά. Με τον Πιντσέλι να μοιράζει παιχνίδι θέλησαν να βάλουν πίεση στην άμυνα της ΑΕΛ. Μάλιστα, στο 6’ απώλεσαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Χατζηβασίλη να βρίσκει στον κενό χώρο τον Σότα Γκριγκαλασβίλι. Ο Γεωργιανός εντελώς μόνος εντός περιοχής, έκανε το πλασέ, όμως ο Σκόβρον έδιωξε με τα πόδια. 

Ισορρόπησε και ευκαιρία με Μέσκα…
Σταδιακά η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 10’ δημιούργησε την πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία με τον Μέσκα να κάνει το σουτ και ν’ αναγκάζει τον Μπογκαντίνοφ να διώχνει με δυσκολία. 

Τεράστια ευκαιρία στο 16’ με Πίεχ!
Στο 16’ η ΑΕΛ απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ όταν ο Ρομπέρ από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού προς τον Πίεχ. Ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει ένα πανεύκολο γκολ ο Πολωνός, ήρθε ο Μπογκαντίνοφ να του πάρει την μπουκιά από το στόμα. 

Καλή κυκλοφορία και και ανοικτό παιχνίδι…
Ανοικτό παιχνίδι με καλή κυκλοφορία της μπάλας επιφύλαξε η συνέχεια. Οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να επιτεθούν δημιουργώντας καλές ευκαιρίες. Αρχικά η ΑΕΛ στο 26’ με τον Σαρδινέρο να κάνει το γύρισμα και τον Πίεχ να μην μπορεί να νικήσει τον Μπογκαντίνοφ, ενώ ο Εθνικός απάντησε στο 29’ με καλή κεφαλιά του Χατζηβασίλη μετά από σέντρα του Κυριάκου. Δυο λεπτά αργότερα στο 31’ πάλι με κεφαλιά του Χατζηβασίλη ο Εθνικός Άχνας πλησίασε το γκολ.  

1-0 στο 40’ με Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι!
Μετά από λάθος Κουταντέρ σε διώξιμο της άμυνας, ο Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι έκλεψε την μπάλα και με δυνατό ξερό σουτ νίκη τον Σκόβρον γράφοντας το 1-0. Αυτό έμελλε να είναι και τον σκορ του πρώτου μέρους. 

Ευκαιρία στο 48’ για το 2-0! 
Μεγάλη ευκαιρία για να πάρει αέρα δυο τερμάτων με το καλημέρα του β’ μέρους απώλεσε ο Εθνικός. Συγκεκριμένα, μετά από εξαίσιο γύρισμα στην περιοχή του Σότα Γκριγκλασβίλι ο Κότο Παγιές στο τσακ δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.  

Γκολ Πίεχ αλλά… οφσάιντ!
Στο 53’ ο Πίεχ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ορθά όπως επιβεβαίωσε η επαναληπτική προβολή καθώς ο Πολωνός ήταν εμφανώς 1-2 μέτρα πιο μπροστά. 

Τρομερή ευκαιρία με τον Ατάντα στο 64’  
Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό. Αυτή τη φορά στο 64’ , μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σότα Γκριγκαλασβίλι, ο Ατάντα μόνος στην μικρή περιοχή έπιασε τη κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Από αυτό το σημείο και έπειτα πήρε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα, στο 68’ είχε ακόμη μια κραυγαλέα ευκαιρία με τον Ιάκομπ να αστοχεί εντελώς μόνος. 

Εξιλέωση…2-0 στο 83’ με Χατζηβασίλη!
Ο Εθνικός Άχνας μετουσίωσε την αγωνιστική του άνοδο και την πίεση που άσκησε στην άμυνα της ΑΕΛ με γκολ. Στο 83’ σε μια φάση διαρκείας ο Πάγιες μπήκε στην περιοχή και με ωραίο γύρισμα στον επερχόμενο από πίσω Χατζηβασίλη πέτυχε 2-0. 

Δεν έδειξε αντίδραση…
Η ΑΕΛ όταν δέχθηκε δεύτερο γκολ έδειξε να μην έχει τα φόντα αντίδρασης. Αντίθετα ο Εθνικός Άχνας γεμάτος πάθος επιδίωξε το τρίτο γκολ. Τίποτα ωστόσο δεν άλλαξε και έτσι το 2-0 παρέμεινε δίνοντας στους γηπεδούχους μια τεράστιας σημασία νίκη στο δρόμο προς την αποφυγή του υποβιβασμού.  

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Έβερτον, Ιάκομπ (86' Μιράντα), Ατάντα, Κυριάκου, Αράμπαλ, Πιντσέλι, Ε.Γκριγκαλασβίλι (91' Πουτζιουρης), Πάγιες, Σ.Γκριγκαλασβίλι (68' Ντε Βρίσε), Χατζηβασίλης.  

ΑΕΛ: Σκόβρον, Ρομπέρ, Σιέλης, Σοάρες, Κυριάκου, Κουναντέρ, Οχενέ, Σαρδινέρο (46' Σταύρου), Αγκάνοβιτς, Μέσκα (77' Φράγκου), Πίεχ

KITΡΙΝΕΣ: Πιντσέλι (2η), Αράμπαλ (2η), Παγιές / Σιέλης, Πίεχ (2η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα και Γιώργο Σάββα. 

*Την ευθύνη καθοδήγησης της ΑΕΛ είχε ο Διονύσης Διονυσίου, αφού ως γνωστό, ο Πάμπος Χριστοδούλου βρίσκεται στην Πορτογαλία για μεταγραφικό σαφάρι. 

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι. Πέμπτο για τον Χατζηβασίλη. 

*Σκόβρον, Σιέλης, Μέσκα πήραν τις θέσεις των Ντεγκρά, Αϊρόσα και Αντράντε σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΛ ενάντια στον Ερμή. 

*0-0 εξήλθε ο αγώνας της κανονικής διάρκειας στο «Δασάκι» για το πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου

Διονύσης Διονυσίου: «Ήρθαμε στο Δασάκι ξέροντας ότι ο Εθνικός ήταν διψασμένος για βαθμούς. Στα αρχικά στάδια δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες με τις δύο από αυτές κλασσικές, από αυτές που δε χάνονται.  Είχαμε στόχο να σκοράρουμε και να έχουμε το πάνω χέρι. Προς το τέλος έγινε το 1-0 και στην επανάληψη ήμασταν υποχρεωμένοι να βγούμε μπροστά για να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα. Αντί αυτού σε μια αντεπίθεση έγινε το 2-0. Ο Εθνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα και του εύχομαι να πετύχει το στόχο της παραμονής».

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στο β’ γκρουπ.  Νομίζω της άξιζε να είναι και στην εξάδα. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τις σημαντικές απουσίες  που είχε.  Οι παίκτες μου συνέχισαν από εκεί που έμειναν με την Πάφο. Αν και στην αρχή υπήρχε λίγο άγχος στη συνέχεια είχαμε μια πολύ καλή παρουσία σε ένα παιχνίδι που ήταν μονόδρομος και δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη νίκη. Το πρώτο γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέροντας ότι η ΑΕΛ έχει πολύ καλή κυκλοφορία, μας πίεσε και δε θέλαμε να κλειστούμε. Σε μια αντεπίθεση κάναμε το 2-0 και φτάσαμε στη νίκη. Είμαστε πλέον κοντά και στις άλλες ομάδες. Απομένουν τέσσερεις δύσκολοι αγώνες και νομίζω ότι ο Εθνικός έδειξε πως δεν είναι ομάδα για να υποβιβαστεί. Ελπίζω να τα καταφέρουμε». 

(ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ) Αυτόν είδε ο Πάμπος