Εκτόξευση... με Γιαννιώτα (βίντεος/φώτος)

Με πρωταγωνιστή το Γιάννη Γιαννώτα που πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (24', 44'), το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ομόνοια με 2-0 και διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την ΑΕΚ. Αποβλήθηκε στο 92' με δεύτερη κίτρινη ο Ντε Βινσέντι.

Αρκετά καλό ήταν το πρώτο μέρος αφού είχε δυο γκολ, κάποιες άλλες καλές φάσεις αλλά και πολλή δύναμη. Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν η αποτελεσματικότητα αφού οι γαλαζοκίτρινοι εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις τους, σε αντίθεση με την Ομόνοια. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 5' όταν μια κεφαλιά του Σκέμπρι πήγε λίγο έξω. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ στο 17' έφτιαξε τις προϋποθέσεις όμως το τελείωμα του Ντε Βινσέντι δεν ήταν καλό ενώ οι πράσινοι στο 22' απείλησαν ξανά με νέα κεφαλιά του Σκέμπρι που πήγε έξω. Η επόμενη ευκαιρία, όμως, έφερε και το πρώτο γκολ αφού στο 24' ο Γιαννιώτας με κεφαλιά έκανε το 0-1 μετά από μπαλιά του Αλεξάνδρου.

Στο επόμενο εικοσάλεπτο δεν είχαμε κάποια μεγάλη ευκαιρία, ενώ στο 36' για 1-2 λεπτά υπήρξε μικροένταση μετά από ένα πλάγιο που πήγε να εκτελέσει ο Σέρινταν. Όλα αυτά μέχρι το 44' όταν ο Γιαννιώτας έκανε το 0-2  - μετά από λάθος πάσα του Καρλίτος και ασίστ του Σωτηρίου - και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ για το τρίποντο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κλασική ευκαιρία για τους γαλαζοκίτρινους αφού στο 50' ο Σωτηρίου έδωσε στον Βάντερ, ο οποίος υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ στο 54' ο Ρούνιε από κοντά σούταρε άστοχα. Ένα πεντάλεπτο αργότερα οι πράσινοι είχαν ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία να ξαναμπούνε στο ματς όταν ο Πάρντο απομάκρυνε ενα γέμισμα του Σέρινταν και ο Ρούνιε στο ριμπάουντ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Βελγοϊσπανό. Στο επόμενο δεκάλεπτο δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο πέρα από μερικά δυνατά φάουλ που έφεραν κάρτες αλλά και μια δίλεπτη διακοπή στο 70'.

Στη συνέχεια όπως ήταν αναμενόμενο, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ρίσκαρε όσο μπορούσε, την ώρα που το ΑΠΟΕΛ έπαιζε συντηρητικά για να προστατεύσει το σκορ. Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτιαξαν σε 1-2 περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για το γκολ ενώ στο 86' ο Αλεξάνδρου πρόλαβε πριν η μπάλα καταλήξει στον Σέρινταν. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των γαλαζοκιτρίνων να απειλήσουν όταν ο Χαραλαμπίδης από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στην συνέχεια το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Ντε Βινσέντι με δεύτερη κίτρινη, στο 92'.

Ομόνοια: Παναγή, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Καρλίτος, Μαργκάσα, Οικονομίδης (46' Μπεμπέ), Φλορέσκου, Ασίς (68' Κιρμ), Μπατιμπαγκά (78' Χριστοφή), Σκέμπρι, Σέρινταν

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Αρτυματάς, Ντε Βινσέντι, Γιαννιώτας (74' Αλωνεύτης), Βάντερ (67' Χαραλαμπίδης), Σωτηρίου (80' Αμορίν)

Kίτρινες: Ρούνιε, Οικονομίδης, Μαργκάσα, Ασίς, Φλορέσκου, Καρλίτος / Αστίθ, Μοράις, Χαραλαμπίδης, Γιαννιώτας 

Κόκκινες: - / Ντε Βινσέντι (2η κίτρινη)

* Διατέθηκαν 12928 εισιτήρια.

* Στα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

* Μοράις και Ντε Βινσέντι ήταν στο όριο της τιμωρίας και δεν παίζουν κόντρα στην ΑΕΚ.

* Οικονομίδης και Καρλίτος ήταν στο όριο καρτών και δεν παίζουν κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.

* Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη - Χαράλαμπο Γεωργίου, τέταρτο τον Χαράλαμπο Σκαπούλλη και παρατηρητή τον Μιχάλη Αργυρού.