Πέρασε... αέρα με Πιέρο, Ντε Καμάργκο και Εφραίμ (photos)

Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο απ' τη Νέα Σαλαμίνα και πέρασε... αέρα με 0-4 απ' το Αμμόχωστος. Δυο γκολ ο Πιέρος, από ένα Ντε Καμάργκο και Εφράιμ.

Καλός ρυθμός αλλά χωρίς φάσεις…

Στην απόλυτη ισορροπία κύλησε το πρώτο 5λεπτο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο χώρο του κέντρου. Πολύ πιο επικίνδυνοι επιθετικά ήταν φιλοξενούμενοι που με τους Γιαννιώτα και Βάντερ επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα.  

Σταδιακά η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε ρυθμούς και με πίεση ψηλά επιχείρησε βάλει πίεση στην  άμυνα του ΑΠΟΕΛ ώστε να κάνει το λάθος για να βγει στην κόντρα. 

Όλα αυτά μέχρι την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. Καλό ρυθμός μεν, αλλά ό,τι καλύτερο είδαμε ήταν δυο καλά σουτ των Μιλάνοφ και Γιαννιώτα που πέρασαν πάνω από την εστία του Βεσελόφσκι. 

Ξεπετάχτηκε ο Πιέρος  Σωτηρίου στο 27’ και 0-1…
Εκεί που έδειχνε να έχει επιθετικά προβλήματα ο ΑΠΟΕΛ στο 27’ άνοιξε το σκορ με τον Πιέρο Σωτηρίου. Συγκεκριμένα, οι γαλοζοκίτρινοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση για γέμισμα, ο Γιαννιώτας εκτέλεσε και ο Κύπριος επιθετικός έξυπνα βγήκε πρώτος στη μπάλα και με γυριστή προβολή άνοιξε το σκορ. 

Ευκαιρία για απάντηση με Μαάτσι… 
Στο 31’ η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει και με τον Μαάτσι λίγο έλειψε να πετύχει την ισοφάριση. Ο Ολλανδός έξυπνα πλάσαρε τον συμπατριώτη του Βάτερμαν στην έξοδο όμως ο Μιλάνοφ έτρεξε και έδιωξε την μπάλα προ της γραμμής. 

Διαχείριση και νέα ευκαιρία με Βινίσιους στο 38’
Το γκολ αποτέλεσε και την αφετηρία ώστε ο ΑΠΟΕΛ να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι. Με ηρεμία και αρκετές κοντινές πάσες έφερε το ρυθμό στα μέτρα του βραχυκυκλώνοντας τη Νέα Σαλαμίνα. Μάλιστα, στο 38’ απώλεσε καλή ευκαιρία για να πετύχει το 0-2 σε σουτ του Βινίσιους που απέκρουσε ασταθώς ο Βεσελόφσκι.   

Τεράστια ευκαιρία με Καρλάο στο 44’
Μετά από επίθεση διαρκείας ο Καρλάο βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, όμως ο Τσαμπούρης έδιωξε ενστικτωδώς προ της γραμμής κρατώντας το 0-1 στο ημίχρονο. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Σωτηρίου βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Βεσελόφσκι ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει αφού ο Σλοβάκος κήπερ έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. 

Γρήγορος ρυθμός στην επανάληψη…
Με το γρήγορο τέμπο που τελείωσε το πρώτο μέρος συνεχίστηκε το δεύτερο. Πάνω – κάτω μπάλα με τον ΑΠΟΕΛ να βρίσκει περισσότερους χώρους μιας και η Νέα Σαλαμίνα άνοιξε τις αγωνιστικές της γραμμές για να πετύχει την ισοφάριση.  Στο διάστημα αυτό και δη στο 59’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε πλεονεκτική θέση όμως ο Ορλάντι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Κεφαλιά Κούσουλου στο 65’, κλασική Μοράις στο 69’ σε αντεπίθεση… 
Όπως και στο πρώτο η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε στη συνέχεια ρυθμούς και στο 65’ σε εκτέλεση φάουλ  του Τζούτζουριτς ο Κούσουλος έπιασε την κεφαλιά ωστόσο έστειλε την μπάλα λίγο έξω. 
Στο 69’ κακή εκτέλεση φάουλ Τζούρτζουριτς, ο ΑΠΟΕΛ έφυγε ταχύτητα στην αντεπίθεση και ο Μοράις εντελώς μόνος μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να βρει δίκτυα. 

0-2 Πάλι με Πιέρο Σωτηρίου…
Στο 79’ έστω και με περιπετειώδη τρόπο ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πετύχει το 0-2. Μετά από σέντρα του Γιαννιώτα, ο Τσαμπούρης έδειχνε να ελέγχει την μπάλα και αντί να τη στείλει έξω της άλλαξε τροχιά για να κτυπήσει  στο δοκάρι αριστερό κάθετο δοκάρι. Με εξουδετερωμένη όλη την άμυνα ο Πιέρος Σωτηρίου που καραδοκούσε, σε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίκτυα.

Πρώτο Ντε Καμάργκο, 0-3 και «κλείδωσε» τη νίκη
Στο 83’ ο ΑΠΟΕΛ «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη…  Με ωραία κίνηση μέσα από την περιοχή ο νεοεισελθόντας στο ματς Ντε Καμάργκο νίκησε για τρίτη φορά τον Βεσελόφσκι.

Ασίστ Ντε Καμάργκο και Εφραίμ 0-4
Ο σκόρερ έγινε ασίστ-μαν αφού στο 90’ αδειάζοντας την άμυνα έδωσε έτοιμο γκολ στον Εφραίμ. Έτσι, όμορφα και απλά ο Κύπριος μεσοεπιθετικός ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-4 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην εκτός έδρας επικράτηση του ΑΠΟΕΛ. 

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Άντονιτς, Κούσουλος, Τσαμπούρης, Τσίνα, Nεάγκου, Σκοπελίτης (59' Τζούρτζουριτς), Μαάτσι, Αμπελάιρας (74’ Κολοκούδιας), Κωνσταντίντου (46' Πεδρίτο), Μακρίεφ

ΑΠΟΕΛ: Βάντερμαν, Μιλάνοφ, Λάγο, Καρλάο, Αστίθ, Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι (63' Περτόλιο), Βάντερ (56' Eφραίμ), Γιαννιώτας, Σωτηρίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μακρίεφ, Τσίνα / Καρλάο, Περτόλιο 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου Αριστείδη και Αθηνόδωρο Ιωάννου. 

**Ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε ο Λάγο. 

**Ντεμπούτο για λογαριασμό της Νέας Σαλαμίνα πραγματοποίησε ο Νεάγκου.  

**Σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με την Ανόρθωση, η Νέα Σαλαμίνα προχώρησε σε 2 αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Αμπελάιρας πήρε τη θέση του Τζούρτζουριτς και Νεάγκου του Γκράτσι. 

**Μία αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Ερμή. Ο Λάγο πήρε τη θέση του Αλεξάνδρου.