Φοβερή μά(Χ)η χωρίς νικητή (φώτος)

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο 1-1 το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ντα Σίλβα με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 63' και ο Μπερτόλιο στο 95' ισοφάρισε!

Δυνατό ξεκίνημα, ήρεμη συνέχεια

Πολύ καλό το πρώτο ημίχρονο, με ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες... Το ντέρμπι ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 2' ήρθε και η πρώτη φάση, με τον Αλωνεύτη να μην μπορεί να πιάσει καλά το σουτ στην κίνηση. Από την άλλη ο Απόλλωνας στο 5' είχε την πρώτη του τελική με αδύναμο σουτ του Γκιέ ενώ στο 8' μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα πήγε μόλις έξω. Με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, η επόμενη φάση δεν άργησε και ήρθε στο 10' για το ΑΠΟΕΛ, με τον Βάλε να κλείνει την γωνία του και να μην επιτρέπει στον Ντε Καμάργκο να σκοράρει από κοντά. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Λόπες από διαγώνια δεξιά βρήκε έτοιμο τον Βάτερμαν ενώ στο 13' ήταν ξανά σειρά των γηπεδούχων, με τον Αγγελή να κάνει σωτήριο τάκλιν στον Ντε Καμάργκο που σούταρε από το σημείο του πέναλτι.

Ο ρυθμός αυτός δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλή ώρα, έτσι σταδιακά έπεσε σε... φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι οι φάσεις αραίωσαν, με την επόμενη να έρχεται στο 26' όταν ένα σουτ του Σωτηρίου εκτός περιοχής κόντραρε και πήγε λίγο έξω. Στο 35' απείλησε και ο Απόλλωνας μετά από αρκετή ώρα, με την κεφαλιά του Βινίσιους στο κόρνερ του Ντα Σίλβα, να είναι λίγο άστοχη, στην τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου.

Το "ζουμί" στην επανάληψη

Με μια πολύ καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα επανάρχισε το ματς. Στο 48' πρώτα ο Μαγκλίτσα από κοντά δεν μπόρεσε ενώ στην αντεπίθεση ο Εφραίμ έκανε σουτ στην κίνηση αλλά αστόχησε. Με τις φάσεις να αραιώνουν πλέον, θα χρειαζόταν μια ατομική ενέργεια για να έρθει το γκολ και αυτό έγινε στο 62' όταν ο Ντα Σίλβα με "μαγικό" τακουνάκι έβγαλε τετ-α-τετ τον Μαγκλίτσα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Βάτερμαν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βραζιλιάνος που ευστόχησε για το 0-1! Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα, η Λεμεσιανή ομάδα θα μπορούσε να "σκοτώσει" το ματς αφού ο Μαγκλίτσα πέρασε και τον Βάτερμαν αλλά πήγε πολύ πλάγια και το σουτ του έκοψε ο Αστίθ πριν την γραμμή.

Μετά το γκολ το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε, ο Κρίστιανσεν έκανε αλλαγές και ανέβασε την ομάδα του ψηλά, με τον Σωτηρίου στο 72' να έχει καλή στιγμή αλλά ο Βάλε ήταν έτοιμος στο πλασέ του. Στο 79' ήρθε άλλη μια καλή στιγμή για τους γαλαζοκίτρινους με τον Βάλε να προλαβαίνει τον Ντε Καμάργκο στο τετ-α-τετ ενώ δευτερόλεπτα αργόοτερα ο Πορτογάλος είπε "όχι" και στον Βάντερ, σε εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. Στο 82' ο Ντε Καμάργκο βρέθηκε σε πάλι σε θέση βολής όμως ο Βινίσιους τον πρόλαβε την υστάτη.

Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 93' έχασαν ευκαιρία με τον Ορλάντι από κοντά, πριν ο Μπερτόλιο στο 95' με κεφαλιά-ψαράκι ισοφαρίσει σε 1-1!

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου (78' Μπερτόλιο), Μοράις, Βινίσιους (65' Ορλάντι), Εφραίμ, Αλωνεύτης (69' Βάντερ), Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο

Απόλλων: Βάλε, Ρομπέρζ, Αγγελή, Βινίσιους, Λόπες (82' Χάμπος), Σακέτι, Ντα Σίλβα (90' Σαρδινέρο), Παπουλής, Μπεντόγια, Μαγκλίτσα (75' Πέδρο), Γκιέ

Kίτρινες: Καρλάο, Μπερτόλιο / Παπουλής, Ρομπέρζ, Μπεντόγια, Αγγελή

- Δεύτερο γκολ για τον Φακούντο Μπερτόλιο

- Έκτο γκολ για τον Άλεξ Ντα Σίλβα στο πρωτάθλημα