Πρώτη νίκη με... επιβλητικό τρόπο! (φώτος/βίντεο)

«Γαλαζοκίτρινο» βάφτηκε το πρώτο φετινό ντέρμπι… αιωνίων. Το τυπικά φιλοξενούμενο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της Ομόνοιας, πανηγυρίζοντας συνάμα την πρώτη του φετινή νίκη σε εγχώριο ντέρμπι. Στο 16’ η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Καρλίτος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως το ΑΠΟΕΛ πετυχαίνοντας τρία γκολ μέχρι το τέλειο του α’ μέρους. Πρώτα με πέναλτι του Εφραίμ (κερδήθηκε στην φάση της κόκκινης) και στην συνέχεια με άλλα δύο του Πιέρου. Η Ομόνοια μείωσε με τον Μαργκάσα, με την έναρξη της επανάληψης ωστόσο η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν σκόραρε και τέταρτο γκολ με τον Βινίσιους, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Κλασική με "Τζίμη"

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με την Ομόνοια να έχει την πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι, στο 7'. Ο Σοϊλέδης ελίχθηκε από αριστερά, πέρασε από δύο αντιπάλους και έκανε την παράλληλη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου κινήθηκε ο Χριστοφή από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το πλασέ, με την μπάλα να φεύγει ψηλά έξω.

Γρήγορος ρυθμός και προϋποθέσεις

Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και στο 10’ έφτιαξε την δική του ευκαιρία, με τον Πιέρο Σωτηρίου να φεύγει στην πλάτη της άμυνας όμως την τελευταία στιγμή με έξοδο ο Παναγή, έπεσε στα πόδια  του και έδιωξε σωτήρια. Στην αντεπίθεση η Ομόνοια απείλησε ξανά, με τον Χριστοφή να περνά τον Καρλάο και να κάνει το γύρισμα προς τον Ντάρμπισαϊρ, με τον Βάτερμαν να βγαίνει σωστά και να αποκρούει.

Πέναλτι και γκολ το ΑΠΟΕΛ - Κόκκινη η Ομόνοια

Στο 16'  το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι και η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Ντε Καμάργκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Καρλίτος γλίστρησε και πέφτοντας τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον αμυντικό της Ομόνοιας. Στο 18' ο Εφραίμ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος... ανοίγοντας το σκορ για το ΑΠΟΕΛ. 

Μέσα ο Βύντρα, ευκαιρία με Ματ

Μετά το γκολ του ΑΠΟΕΛ και την αποβολή του Καρλίτος, ο Τζον Κάρβερ αναγκαστικά προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή. Δεν άλλαξε την επιθετική του γραμμή, αλλά προτίμησε να αποσύρει τον Τουρέ και να βάλει στην θέση του τον Βύντρα, με τον Ελλαδίτη αμυντική να παίρνει θέση πλάι στον Όρσουλιτς στα στόπερ. Στο 28’ η Ομόνοια πλησίασε στην ισοφάριση, με τον Ντάρμπισαϊρ να ελίσσεται από αριστερά και να κάνει το δεξί φαλτσαριστό σουτ και τον Βάτερμαν να διώχνει με τα ακροδάχτυλα.

Την κατάλληλη στιγμή... 0-2!

Το ΑΠΟΕΛ δεν άσκησε ιδιαίτερη πίεση, αλλά διαχειρίστηκε σωστά το σκορ, περιμένοντας να… χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή. Κι έτσι έγινε, στο 34’ όταν ο Αλωνεύτης έκανε την κούρσα από αριστερά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Ντε Καμάργκο δεν βρήκε την μπάλα με την προβολή του ωστόσο έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Πιέρο που ανενόχλητος και σε κενή εστία, πέτυχε ένα από τε ευκολότερα γκολ της καριέρας του για το 2-0!

Σαν σε προπόνηση, δοκάρι και... 0-3!

Στο 36’ ο Βύντρα με τον Παναγή δεν συνεννοήθηκαν σωστά και η πισινή κεφαλιά του Ελλαδίτη κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, ωστόσο το… μοιραίο ήρθε δύο λεπρά αργότερα. Σαν σε προπόνηση το ΑΠΟΕΛ, έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 38’, δείχνοντας να… κλειδώνει το ματς. Ο Μοράις πήρε την μπάλα λίγο έξω απ’ την περιοχή, με κάθετη πάσα… τσίμπημα πέρασε στον Πιέρο εντός περιοχής που με δεξί σουτ στην κίνηση νίκησε ξανά τον Παναγή για το 3-0 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Πέναλτι, που έγινε φάουλ και έγινε γκολ!

Με την έναρξη του β’ μέρους, στο 50’ είχαμε μια φάση που θα σηκώσει αρκετή συζήτηση. Ο Κωνσταντινίδης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Νεκτάριο, ο διαιτητής υπέδειξε αρχικά σωστά το πέναλτι, ωστόσο μετά από συζήτηση με βοηθό του, τον Μάριο Δημητριάδη άλλαξε απόφαση και έδειξε λανθασμένα φάουλ εκτός περιοχής. Έστω κι έτσι, ο Μαργκάσα που ανέλαβε την εκτέλεση, εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα του τείχους και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μειώνοντας για την Ομόνοια σε 3-1 στο 53'.

Αλλαγή τακτικής και 1-4!

Βλέποντας την Ομόνοια να μειώνει και να γίνεται απειλητική, ο Τόμας Κρίστιανσεν προχώρησε σε αλλαγή σε πρόσωπο και τακτική. Ο Μπερντόλιο στο 58’ πέρασε στην θέση του Ντε Καμάργκο, με το 4-4-2 να μετατρέπεται σε 4-2-3-1, για καλύτερη κατοχή και κυκλοφορία μπάλας. Κίνηση η οποία απέφερε καρπούς, αφού το ΑΠΟΕΛ δεν κινδύνευσε και στο 67’ ο Βινίσιους πέτυχε το 4-1. Ο Βραζιλιάνος άσος, πήρε μπάλα έξω απ’ την περιοχή, έκοψε ωραία την μπάλα και με δεξί πλασέ την έστειλε στον… ουρανό των δικτύων του Παναγή.

Τυπικής διαδικασίας και πρώτη νίκη

Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο εικοσάλεπτο, με το ΑΠΟΕΛ να κυριαρχεί πλήρως και χωρίς να απειλείται ουσιαστικά να φτάνει στην νίκη με το επιβλητικό 4-1. Αυτή ήταν και η πρώτη φετινή νίκη σε ντέρμπι για τους «γαλαζοκίτρινους». 

Ομόνοια: Παναγή, Σοϊλέδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (21'Βύντρα), Κλέιτον (46'Φλορέσκου), Χριστοφή (75'Σιέρινταν), Ντάρμπισαϊαρ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο (46'Μερκής), Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (70'Γιαννιώτας), Αλωνεύτης, Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο (58' Μπερντόλιο).

Κίτρινες: Φλορέσκου / Καρλάο (4η), Εφραίμ.

Κόκκινη: Καρλίτος.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη και Μάριο Καλογήρου.

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπολήρωσε ο Καρλάο και θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Τις ειδήσεις για το ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ προσφέρει η Bet on Alfa