Αγχωτική πρώτη εκτός και δεύτερη συνεχόμενη (φώτος)

Η Αναγέννηση τις ευκαιρίες, ο Εθνικός την ουσία.   Παρότι η ομάδα της Άχνας με τρία γρήγορα γκολ (Ζελάγια 7, Χατζηβασίλη 23’ και Κιπιάνι 27’)  έβαλε τις βάσεις για μια εύκολη νίκη, η Δερύνεια πάλεψε μέχρι τέλους μειώνοντας σε 2-3 με Χριστοδούλου (32’) και πέναλτι του Φουρτάδο (60’).

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Εθνικό με το πέρας 19 αγωνιστικών.  

Σε ό,τι  αφορά το αγωνιστικό μέρος η Αναγέννηση δικαιούταν τουλάχιστον τον έναν βαθμό αφού απώλεσε σωρεία ευκαιριών στο β’ μέρος.  Από την άλλη ο Εθνικός το μόνο που έχει να κρατήσει είναι την αποτελεσματικότητα του α’ μέρους.  

1-0 στο 7’ με Ζελάγια… 
Ο Εθνικός Άχνας ευτύχησε στην πρώτη επιθετική προσπάθεια ν’ ανοίξει το σκορ με τον Ζελάγια.  Μετά από μπαλιά στην περιοχή ο επιθετικός των φιλοξενουμένων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με πλασέ νίκησε τον Μάστρου γράφοντας το 0-1.  

Προσπάθεια αντίδρασης… 
Η συνέχεια  βρήκε την Αναγέννηση να προσπαθεί ν’ αντιδράσει.  Κέρδισε αρκετά μέτρα στο γήπεδο και έψαξε την ισοφάριση.  Από την άλλη, ο Εθνικός προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό και να εκμεταλλευτεί τους ανοιχτούς χώρους με κόντρα αντεπιθέσεις.  

0-2 στο 23’ με Χατζηβασίλη… 
Ο Εθνικός Άχνας στο 23’ διπλασίασε τα τέρματά του.  Ο Ζελάγια με ωραία πάσα στον κενό χώρο βρήκε τον Χατζιβασίλη που δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 0-2. 

0-3 με Κιπιάνι στο 27’ και… βάσεις εύκολης νίκης
Η αποτελεσματικότητα του Εθνικού Άχνας έλαβε συνέχεια αφού στο 27’ πέτυχε και τρίτο γκολ θέτοντας τις βάσεις για μια εύκολη νίκη.   Ο Χατζηβασίλης αφού πρώτο διένυσε αρκετά μέτρα έδωσε στον Κιπιάνι που με σκαφτό πλασέ κρέμασε τον Μάστρου γράφοντας νωρίς-νωρίς το 0-3.  

Μείωση σε 1-3 στο 31΄ με  Χριστοδούλου 
Τα απανωτά γκολ  ενήργησαν σαν ξυπνητήρι για την Αναγέννηση ώστε πετύχει την μείωση του σκορ.   Σκόρερ ο Χριστοδούλου με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.  Λίγο αργότερα απώλεσε νέα ευκαιρία για να πετύχει ακόμη ένα γκολ με τον Φουρτάδο όμως ο Μπογκαντίνοφ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

2-3 στο 60’ και… από το πουθενά νέο ενδιαφέρον 
Στο 58’ σε μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή ο Κρατσούνοφ κράτησε τον Φουρτάδο και ο Χρίστος Νικολαίδης που ήταν κοντά στην φάση σφύριξε πέναλτι.   Ο παθόντας εκτελώντας στην  αριστερή γωνία νίκησε τον Μπογκαντίνοφ μειώνοντας σε 2-3.  Με μισή ώρα παιχνιδιού δημιουργήθηκε νέο ενδιαφέρον. 

Γκολ Φωτίου σωστή ακύρωση ως οφσάιντ 
Στο 87’ η Αναγέννηση με τον Φωτίου  σημείωσε γκολ όμως ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ. Σωστά καθώς μετά την κεφαλιά του Φουρτάδο ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος. Με το σκορ να είναι ρευστό τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά.   

Τεράστια ευκαιρία με Ρίβας στο 92’ 
Στις καθυστερήσεις η Αναγέννηση άγγιξε την ισοφάριση με τον Ρίβας. Ο νεοαποκτηθέντας επιθετικός μπήκε στην περιοχή, καθυστέρησε όμως βρήκε το χώρο και έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Μπογκαντίνοφ να πραγματοποιήσει σωτήρια επέμβαση κρατώντας το 2-3.  Κάπως έτσι έστω και με άγχος πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη.   

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Μάστρου, Φωτίου, Ευθυμίου, Ντιαλό, Θεράποντος (75' Ρίβας), Χριστοδούλου (67' Κολάνης), Νατσιόπουλος. Μπριτζίτο, Βέσλεμ, Κάλεζιτς (52' Σωτηρίου), Φουρτάδο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ (80' Eνέσκου), Κιπιάνι (59' Mπογκτάν), Χατζηβασίλης, Σικάρσκι (66' Μουλαζίμης), Φιλίποφ, Κυπριανού, Κρατσούνοφ, Ζελάγια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολάνης, Φωτίου / Κιπιάνι

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαίδης, με βοηθούς τους  Χαράλαμπο Γεωργίου και Χριστάκη Σπανό. 

*Τα πέντε γκολ έφτασε ο Φουρτάδο. 

*Τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ζελάγια. Τέταρτο για Χατζηβασίλη κσι δεύτερο για Κιπιάνι.  

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Εθνικός Άχνας επικράτησε 5-3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ (20η): Καρμιώτισσα-Αναγέννηση/Εθνικός Άχνας-Δόξα

Στην εύρεση των λόγων της αγωνιστικής πτώσης που χάνει η ομάδα τον έλεγχο στάθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Εθνικού, Βάλντας Ιβανάουσκας. Σημαντική χαρακτήρισε επίσης τη νίκη… 

«Eίναι δύσκολο για μένα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Νομίζω πρέπει να δούμε γιατί χάνουμε τον έλεγχο του αγώνα σε κάποιες φάσεις.  Ίσως ο λόγος να είναι ψυχολογικός ή ίσως να είναι θέμα κούρασης των ποδοσφαιριστών. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά και πετύχαμε τρία όμορφα γκολ.  Μετά ο αντίπαλος άλλαξε το σύστημα της και αυτό ήταν πρόβλημα για μας. Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την τακτική μας.   Ο στόχος ήταν οι τρεις βαθμοί και καταφέραμε να τους πάρουμε έστω και δύσκολα. Έχουμε τρεις μέρες το παιχνίδι κυπέλλου με την Ομόνοια και πρέπει να ξεκουραστούμε.  Η Δερύνεια μπορεί να είναι τελευταία στην βαθμολογία όμως νομίζω μπήκε σε αυτή την κατάσταση στις αρχές τους πρωταθλήματος. Τώρα παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι μια αξιόμαχη ομάδα. Της εύχομαι καλή συνέχεια».

Από τη μεριά του ο τεχνικός της Αναγέννησης, Σάββας Πουρσαϊτίδης, κράτησε την προσπάθεια και την εμφάνιση του β’ μέρους όμως υποστήριξε ότι πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. 

«Προετοιμαστήκαμε καλά όλη την βδομάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ξέραμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μας πέρα από τη νίκη. Προσπάθησα να μην βάλω πίεση στους ποδοσφαιριστές μου γιατί είναι παιδιά χωρίς πολλές εμπειρίες στην α’ κατηγορία. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τη σημασία του παιχνιδιού στο μυαλό τους και από την άλλη να μην τους βαρύνουμε τα πόδια. Δυστυχώς το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν πολύ άσχημο. Φάνηκε ότι μερικά παιδιά είχαν πολλή πίεση και άγχος. Θα μπορούσε η ομάδα του Εθνικού να πετύχει κι’ άλλα τέρματα πέρα από τα τρία.  Αλλάξαμε κάποια πράγματα για να μπούμε στο παιχνίδι και πετύχαμε ένα τέρμα. Στο β’ ημίχρονο έπρεπε να το παίξουμε όλα για όλα. Η εικόνα ήταν πάρα πολύ καλή. Κάποια παιδιά δίνουν το μάξιμουμ γι’ αυτήν την ομάδα όμως δυστυχώς δεν καταφέραμε για άλλη μια φορά. Δυσκολεύουν τα πράγματα ενώ στο μυαλό υπάρχει ο προγραμματισμός για την δεύτερη κατηγορία.   Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να τα παλέψουμε αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα έως ακατόρθωτα.  Συνεχίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια της ομάδας ψηλά». 

Όλα τα ρεπορτάζ του αγώνα Αναγέννηση Δερύνειας-Εθνικός Άχνας είναι προσφορά της Bet on Alfa