ΔΙΠΛΟ στο Δάσος (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Εθνικό πολύ νωρίς αλλά αντέδρασε σωστά και με υπομονή γύρισε το ματς (2-3) παίρνοντας τρεις ακόμη βαθμούς με τους οποίους διατηρεί τις αποστάσεις από τους διώκτες του. Ανώτεροι οι πρωτοπόροι σε ολόκληρο το ματς, είχαν γενικά καλή απόδοση και δεν επηρεάστηκαν από τις αρκετές απουσίες που είχαν. Ο Εθνικός είχε καλές στιγμές αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μετά το 1-2.

Ημίχρονο με τρία γκολ

"Ντέρμπι" τα πρώτα 45 λεπτά, με τρία γκολ, ευκαιρίες, εναλλαγή της υπεροχής και αποβολή του Βάλντας Ιβανάουσκας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και είαν την πρώτη τελική όταν στο 5' ο Ενέσκου έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πήγε μόλις έξω. Η φάση ήταν... προειδοποίηση αφού στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία, ο Εθνικός τα κατάφερε: Στο 13' Χατζηβασίλης και Ζελάγια συνδυάστηκαν εξαιρετικά από δεξιά και ο πρώτος με δυνατό σουτ από κοντά, άνοιξε το σκορ.

Πάντως για το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν μόνο ότι δέχθηκε το γκολ. Γενικά δεν "πατούσε" καθόλου καλά μέχρι το 20' αφού μεσοεπιθετικά δεν μπορούσε να οργανωθεί. Μπήκε 2-3 φορές στην περιοχή, έφτιαξε τις προϋποθέσεις αλλά μέχρι εκεί... Μετά το 20' άρχισε να ανεβαίνει, κέρδισε κάποια κόρνερ και στο 23' έφτασε στην ισοφάριση - στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία - όταν ο Αλωνεύτης έκανε συρτή μπαλιά και ο Ντε Καμάργκο από κοντά πλάσαρε για το 1-1. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Εφραίμ με λόμπα πέρασε και τον Μπογκατίνοφ, αλλά τον έκλεισε ο Στόιτσεφ και δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στο άδειο τέρμα (στην φάση ζήτησε πέναλτι το ΑΠΟΕΛ). Στο 28' χάθηκε και άλλη κλασική ευκαιρία, με τον Ντε Καμάργκο να πλασάρει από κοντά και τον Κυπριανού να σώζει με τάκλιν.

Η πίεση της ομάδας του Κρίστιανσεν συνεχίστηκε και πλέον έλεγχε το ματς, έτσι στο 38' έφτασε στην ανατροπή. Μετά από φάση διαρκείας, ο Αστίθ με ωραίο κοντρόλ και σουτ εντός περιοχής, νίκησε τον Μπογκατίνοφ για το 1-2. Δυο λεπτά αργότερα απείλησε και ο Εθνικός μετά από αρκετή ώρα, με ένα σουτ του Ζελάγια να πάει λίγο ψηλά.

Το δεύτερο μέρος

Πολύ διαφορετική η εικόνα στην "επανάληψη" με λιγότερες φάσεις... Στο 46' ο Βάτερμαν ήταν έτοιμος σε μια κεφαλιά του Χατζηβασίλη και στο 49' ένα σουτ του Εφραίμ πήγε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια. Απ' εκεί και πέρα ελάχιστες φάσεις. Οι γηπεδούχοι "ψάχνονταν", πλησίαζαν κατά διαστήματα την περιοχή του Βάτερμαν αλλά δεν ήταν επικίνδυνοι. Ταυτόχρονα το ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να βρει τους χώρους για να πετύχει άλλο ένα γκολ και για να καθαρίσει και τα κατάφερε στο 78' όταν μετά από λάθος, ο Αλωνεύτης έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Γιαννιώτα που σούταρε από κοντά για το 1-3.

Το ΑΠΟΕΛ στο 82΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπερτόλιο. Εκτέλεσε ο Αργεντινός όμως ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε εύκολα την μπάλα.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερώσεων δόθηκε πέναλτι πάνω στον Ζελάγια. Εκτέλεσε ο Πιτσέλι και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Eθνικός: Μπογκατίνοφ, Ενέσκου, Κυπριανού, Κρατσιούνοφ, Φιλίποβ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Ιλουρίτζε (60' Παπαγεωργίου)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Μερκής, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (90΄ Παπαφώτης), Αλωνεύτης (82΄Λάγο), Εφραίμ (70' Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο

Κίτρινες: Ζελάγια, Χατζηβασίλης, Κυπριανού, Ενέσκου / Γιαννιώτας

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ινάκι Αστίθ.

- Στο 24' αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες ο Βάλντας Ιβανάουσκας.

- Στα 8 γκολ στο πρωτάθλημα ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

- Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιάννη Χατζηβασίλη.

- Ο Κατσιαράβα είχε επιλεχθεί στο αρχικό σχήμα αλλά έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή και τη θέση του πήρε ο Ιλουρίτζε.

- Διαιτητής είναι ο Χρίστος Νικολαΐδης, βοηθοί οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους - Ιωάννης Λαζάρου, 4ος ο Γιώργος Νικολάου και παρατηρητής ο Μιχάλης Παπαβαρνάβα.

Τα ρεπορτάζ του Εθνικός - ΑΠΟΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa