Πάει με νίκη στο Μπιλμπάο! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ δεν ανέβασε στροφές, σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο 5λεπτο με τον Μπερτόλιο και κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Λάρνακα επικρατώντας της Καρμιώτισσας με 1-0, λίγες μέρες πριν τον μεγάλο αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. 90λεπτο για τον Σεντρίκ Γιαμπερέ που ήταν σταθερός με σωστές τοποθετήσεις. Πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Ρότζερ Κάνιας ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία στάδια του αγώνα. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι γηπεδούχοι. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Μπερτόλιο - Στάθης, Στάθης - Μπερτόλιο και γκολ...

Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Φακούντο Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός μοίρασε στον Αλωνεύτη αριστερά με τον δεύτερο να του γυρίζει την πάσα στο ύψος της περιοχής για να σκοράρει με ωραίο σουτ για το 0-1 στο ΓΣΖ στην πρώτη ευκαιρία των πρωταθλητών. 

Η Καρμιώτισσα παρόλο που δέχτηκε νωρίς - νωρίς το γκολ δεν τα έβαλε κάτω. Οι γηπεδούχοι κράτησαν την μπάλα στο πρώτο 20λεπτο χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βάτερμαν. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ, έχασε ευκαιρία να κάνει τα τέρματα του δύο όμως το σουτ του Αλωνεύτη εντός περιοχής στο 19ο λεπτό πέρασε έξω.

Ανέβασε ρυθμούς το ΑΠΟΕΛ...

Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ ανέβασε ρυθμούς πιέζοντας την Καρμιώτισσα. Αρχικά στο 28ο λεπτό ο Γιαννιώτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ελλαδίτης σέντραρε στην περιοχή εκεί όπου ο Αλωνεύτης με βολέ δεν βρήκε στόχο. 

Το ΑΠΟΕΛ έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ.

Δεύτερο μέρος... 

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά από την Καρμιώτισσα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι "γαλαζκίτρινοι" απείλησαν στο 50ο λεπτό όταν ο Μοράις με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, είδε την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Μέχρι το 70ο λεπτό το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Από την άλλη η Καρμιώτισσα είχε μεν την διάθεση να πιέσει τους "γαλαζοκίτρινους" βλέποντας ότι το σκορ ήταν ρευστό, χωρίς όμως να φτιάξει κάποια σημαντική ευκαιρία.

Μεγάλη φάση με Ιγκόρ...

Με το που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο απείλησε την εστία του Ντραγκόγεβιτς. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο 81ο λεπτό βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα μετά από πάσα του Γιαννιώτα όμως το σουτ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Ντε Καμάργκο από ασίστ του Βινίσιους δεν βρήκε στόχο. 

Απευθείας κόκκινη στον Σταύρου

Ο Ψευδιώτης απέβαλε τον Σταύρου με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90+2. Ο ακραίος επιθετικός της Καρμιώτισσας έκανε σκληρό φάουλ από πίσω στον Γιαννιώτα ο οποίος το ξεπέρασε στον σπριντ. 

Καρμιώτισσα: Ντραγκόγεβιτς, Σάλιακας, Γουίλερ, Βοσκανιάν, Λοκόμπε, Αρότσα (62΄ Πάσεκ), Αντάμοβιτς, Βαττής (63΄ Σταύρου), Μανογιάν, Πόλιανετς, Μπάρμπαρο

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Μερκής, Γιαμπερέ, Αρτυματάς, Βινίσιους, Μοράις, Αλωνεύτης (63΄ Βάντερ), Μπερτόλιο (77΄ Κάνιας), Γιαννιώτας, Σωτηρίου (80΄ Ντε Καμάργκο)

Διαιτητής: Ψευδιώτης Κώστας
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκου Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

Τα ρεπορτάζ του Καρμιώτισσα - ΑΠΟΕΛ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa