Εκτόξευση τίτλου με υπογραφή Εμπεσίλιο! (φώτος)

Με γκολ του Λορέντζο Εμπεσίλιο στο ξεκίνημα, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ομόνοια με 1-0 και έκανε πολύ σημαντικό βήμα προς τον τίτλο, εκμεταλλευόμενο την απώλεια του Απόλλωνα. Από την άλλη οι πράσινοι - που είχαν δοκάρι με τον Χριστοφή - έχασαν έδαφος στην κούρσα της Ευρώπης. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Έλεγξε πλήρως το ΑΠΟΕΛ

Η ομάδα του Κρίστιανσεν ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, σκόραρε νωρίς και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο με καλή ψυχολογία. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν ψηλά με το ξεκίνημα του ματς και για 1-2 λεπτά έμειναν στην αντίπαλη περιοχή, μέχρι που κέρδισαν το φάουλ που έφερε το γκολ, στο 4ο λεπτό. Ο Εμπεσίλιο με μια έξυπνη εκτέλεση σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια (σχεδόν από το σημείο του κόρνερ) έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

Το γκολ προφανώς έδωσε ώθηση ψυχολογίας στην ομάδα του Κρίστιανσεν, που στην συνέχεια έλεγξε και στο 14' έχασε νέα ευκαιρία όταν Ιωάννου - Πιέρος - Μπερτόλιο συνδυάστηκαν ωραία αλλά ο τελευταίος με κοντινό πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγή. Από την άλλη η Ομόνοια στα πρώτα 30 λεπτά ήταν εντελώς ακίνδυνη. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και να βγει μπροστά και αρκέστηκε στο να προσπαθεί να ανακόψει το ΑΠΟΕΛ. Έτσι, ο Πιέρος στο 28' είχε πολύ καλή στιγμή με κοντινή κεφαλιά που πήγε έξω.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα πως οι πράσινοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 33' όταν ζήτησαν πέναλτι του Βάτερμαν πάνω στον Ντέρμπισαϊαρ ενώ στο ριμπάουντ ο Μαργκάσα από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πέντε λεπτά αργότερα ζήτησε και ο Πιέρος πέναλτι, για κράτημα απ' τον Βύντρα.

Δοκάρι και μετά... τίποτα

Πολύ δυνατά μπήκε η Ομόνοια με την επανέναρξη και στο 51' είχε δοκάρι μετά από σουτ του Χριστοφή και ασταθή απόκρουση του Βάτερμαν. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού μέχρι το 70' δεν είδαμε άλλη ευκαιρία... Οι πράσινοι ισορρόπησαν πλέον το ματς ενώ και το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο "μαζεμένο" με αποτέλεσμα να δούμε παιχνίδι κέντρου χωρίς μεγάλες φάσεις. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός γινόταν όλο και πιο αργός αφού η ομάδα του Κρίστιανσεν όταν είχε την μπάλα, "πάγωνε" το παιχνίδι για να προστατέψει το σκορ. Από την άλλη ο Άκης Ιωακείμ ρίσκαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τρεις αλλαγές αλλά δεν άλλαξε κάτι. Μηδενικές ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές, με αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες να διατηρήσει το προβάδισμα και με το τέλος του αγώνα να πανηγυρίσει μια νίκη πολύ μεγάλης σημασίας.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής (10' Αστίθ), Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Εμπεσίλιο (64' Μπαράλ), Βάντερ (79' Ντε Καμάργκο), Μπερτόλιο, Πιέρος

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου (88' Παναγιώτου), Άρνασον, Βύντρα, Καρλίτος, Κατελάρης, Μπρέβελντ (83' Κύπρου), Κλέιτον (79' Ρουσιάς), Χριστοφή, Μαργκάσα, Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Ιωάννου / Κατελάρης, Άρνασον

Ενδιαφέρουν

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Εμπεσίλιο απ' τον Μπαράλ.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μερκή απ' τον Αστίθ.

- Πρώτο γκολ για τον Λορέντζο Εμπεσίλιο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου - Όμηρο Τζιωρτζή, τέταρτο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.

Tα ρεπορτάζ του "αιώνιου ντέρμπι" είναι μια προσφορά της BetOnAlfa