Καθάρισε με Μπίδη... και βλέπει Τσίρειο (φώτος)

Η ΑΕΚ με γκολ του Χαραλαμπίδη στο 84' κατάφερε να κερδίσει μια Ανόρθωση που έπαιζε με εννέα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Ιντιάκεθ ανέβηκε στην 2η θέση και περιμένει το ντέρμπι του Τσιρείου ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ και να δει ποιά είναι η προοπτική της για την συνέχεια. Το www.kerkida.net ήταν στην Αρένα...

Καλή αρχή, αποβολές στο τέλος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν στο 4' ο Τέτε κατέβασε με το κεφάλι στον Φλοριάν και αυτός σούταρε από κοντά, όμως ο Παπαδόπουλος έκανε πολύ καλή απόκρουση. Από την άλλη στο 8' μια κεφαλιά του Μίτροβιτς δεν ανησύχησε τον Γιωργαλλίδη ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καμπρέρα νίκησε με πλασέ τον Κύπριο τερματοφύλακα, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη του εξαιρετικού πρώτου 10λέπτου. Περισσότερο έγινε παιχνίδι κέντρου, με την ΑΕΚ να πατά καλύτερα και να ψάχνει το γκολ αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα, πέρα από ένα σουτ του Χέφελ στο 18' που βρήκε έτοιμο τον Παπαδόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν είδαμε μεγάλη ευκαιρία... Στο 40' άλλαξαν οι ισορροπίες με την αποβολή του Βίκτορ, φτιάχνοντας ιδανικές προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους ενόψει "επανάληψης". Πάντως η ΑΕΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά και έφτιαξε τρεις φάσεις με Τέτε, Καταλά και Ακοράν, που όλες σταμάτησαν στον Παπαδόπουλο. Μάλιστα στο 45+4' η Ανόρθωση έμεινε με εννέα παίκτες μετά την αποβολή και του Γκιγιέρμε!

Την λύτρωσε ο Μπίδης

Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ επέστρεψε επιθετικά στο γήπεδο παίζοντας με δυο παίκτες περισσότερους. Στο 48' είχε καλή στιγμή με σουτ του Ορτίθ που απέκρουσε και πάλι ο κορυφαίος της Ανόρθωσης (Παπαδόπουλος) ενώ στο 52' μια σέντρα-σουτ του Χαραλάμπους πήγε λίγο έξω. Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να δούνε ευκαιρία τους να σταματά στο δοκάρι, όταν ο Φλοριάν έπιασε κοντινή κεφαλιά. Με την πίεση να αυξάνεται, στο 60' ο Γκάμπριελ με το σώμα έκοψε ένα σουτ του Χέφελ, στο 62' ο Τομάς αστόχησε για λίγο από το ύψος της περιοχής και στο 65' εξ επαφής ο Μυτίδης δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ. Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις πριν φθάσουμε στο 78' όταν ο Καλντερόν έκοψε λίγο πριν την γραμμή μετά από σουτ του Μπόλιεβιτς ενώ στο 80' ο Σεχού δοκίμασε από μακριά και ο Γιωργαλλίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά η πίεση της ΑΕΚ έφερε αποτέλεσμα στο 84ο λεπτό. Ο Φλοριάν γύρισε στον Χαραλαμπίδη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0!

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ (56' Μαλόκου), Καταλά, Μοϊσόφ, Χαραλάμπους (74' Χαραλαμπίδης), Μπόλιεβιτς, Χέφελ, Τομάς (63' Μυτίδης), Ακοράν, Τέτε, Φλοριάν

Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Καλντερόν, Ερέρο, Σάντος, Βίκτορ, Σεχού, Μίτροβιτς (91' Οικονομίδης), Ολιβέιρα, Ράγιος (46' Γιαννούλης), Καμπρέρα (69' Καλό)

Κίτρινες: Τομάς, Ορτίθ, Μαλόκου, Χέφελ (2η) / Παπαδόπουλος

Κόκκινες: - / Βίκτορ (2η κίτρινη), Γκιγιέρμε

Ενδιαφέρουν

- Δεν παίζει κόντρα στην Ομόνοια ο Χέκτορ Χέφελ, λόγω καρτών.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τον Μιχάλη Σωτηρίου και τον Νίκο Καλησπέρα. Τέταρτος ο Νεόφυτος Νεοφύτου και παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου.

Tα ρεπορτάζ του ΑΕΚ - Ανόρθωση είναι προσφορά της BetOnAlfa