"Διπλό", δεύτερη θέση, -3 και... ελπίζει! (Φώτος)

Χωρίς να εντυπωσιάσει και χωρίς να πιάσει έστω μια καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ βρήκε τρόπο να φύγει από το "ΓΣΠ" με το διπλό, επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-1 και ανεβαίνοντας προσωρινά στην 2η θέση και στο -3 από την κορυφή. Η ομάδα της Λάρνακας σκόραρε πρώτη με τον Τρουγιόλς, ο Κλέιτον απάντησε, ο Φλοριάν είδε τον Παναγή να αποκρούει το πέναλτι του αλλά η ΑΕΚ έφτασε στην νίκη με αυτογκόλ του Κατελάρη στο 75'.

Χωρίς ρυθμό

Με διαδοχικά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 5’ για την Ομόνοια, όταν μετά από γύρισμα του Ντάρμπισαϊρ ο Κλέιτον από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Χωρίς ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι…

Πρώτη φάση και 0-1!

Μόλις στο 10’ και στην πρώτη επιθετική της προσπάθεια, η ΑΕΚ έφτασε στο γρήγορο γκολ. Ο Λαμπάν σέντραρε από αριστερά σημαδεύοντας τον Τρουγιόλς, ο Ισπανός αμυντικός κινήθηκε ανενόχλητος στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Παναγή για το 0-1.

Ελαφριά υπεροχή και απάντηση!

Δεν άλλαξε ιδιαίτερα ο ρυθμός του αγώνα, με την Ομόνοια να έχει την ελαφριά υπεροχή αλλά να μην δημιουργεί ευκαιρίες. Μέχρι το 27’, όταν ο Σίλβα Κλέιτον έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Ο Μαργκάσα κέρδισε την μπάλα και έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Πάμπλο και να… γράψει το 1-1!

Με τον ορεξάτο Κλέιτον...

Στα λεπτά πριν και μετά την ισοφάριση, η Ομόνοια κατάφερε να κρατήσει λίγο περισσότερο μπάλα και να επιβάλει τον ρυθμό της. Παίζοντας κυρίως από τον άξονα με τον ορεξάτο Κλέιτον, οι "πράσινοι" δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πέναλτι και... πτήση Παναγή!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς επιπλέον συγκινήσεις, ήρθε η φάση στο 43'. Ο Φλοριάν βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα από τον Σοϊλέδη, ο Λεόντιος Τράττος υπέδειξε παράβαση, Γάλλος επιθετικός ανέλαβε και την εκτέλεση ωστόσο ο Παναγή έπεσε σωστά και το απέκρουσε, κρατώντας το 1-1.

Πρώτη κίνηση και επιθετικότητα 

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ομόνοια προχώρησε στην πρώτη της αλλαγή με τον Καρλίτος να παίρνει την θέση του Σοϊλέδη που δεν πραγματοποίησε καλό πρώτο μέρος. Το δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο, με το "τριφύλλι" να έχει μεγαλύτερη επιθετικότητα αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πάμπλο.

Πρώτη φάση με Κλέιτον

Έπρεπε να φτάσουμε στο 64' για να δούμε την πρώτη καλή φάση στην επανάληψη. Αυτή ανήκε στην Ομόνοια, με τον Χριστοφή να είναι ο δημιουργός και να κάνει την σέντρα βρίσκοντας τον Κλέιτον στην κίνηση, ο Βραζιλιάνος έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

ΑΥΤΟΓΚΟΛ και 1-2!

Στο 75', η ΑΕΚ χωρίς να απειλήσει πήρε προβάδισμα στο σκορ με... δωράκι! Ο Κατελάρης προσπάθησε με το κεφάλι να γυρίσει πίσω στον Παναγή, ο γκολκίπερ της Ομόνοιας έκανε διαφορετική κίνηση, η εστία έμεινε άδεια και η μπάλα κύλησε στα δίκτυα με τον Κατελάρη να χρεώνεται το αυτογκόλ.

Καμία απάντηση...

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με την Ομόνοια να μην μπορεί να απαντήσει, την ΑΕΚ να διαχειρίζεται σωστά το υπέρ της σκορ και να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη με 2-1.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου (84'Μπρέβελντ), Σοϊλέδης (46'Καρλίτος), Φλορέσκου, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (79'Αζίζ), Χριστοφή, Κύπρου, Ντάρμπισαϊαρ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Ορτίθ, Μουρίγιο, Μοϊσόφ, Τρουγιόλς, Λαμπάν (72'Μπόλιεβιτς),  Λαρένα, Τομάς, Ακοράν, Τέτε (68'Χαραλαμπίδης), Φλοριάν (80'Μυτίδης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σοϊλέδης (2η) - Ακοράν, Λαμπάν (2η).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Χριστάκη Σπανό.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΚ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa