Γκολ, θέαμα και "βλέπουν" τελικό (φώτος)

ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας σε ένα παιχνιδι χωρίς άγχος, συμβιβάστηκαν στο 2-2 μερικές μέρες πριν τον τελικό του κυπέλλου. Πίεχ και Πίττας έβαλαν δυο φορές μπροστά τους φιλοξενούμενους όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις με Μπερτόλιο και Ντε Καμάργκο. Στην 3η θέση η Λεμεσιανή ομάδα. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Ημίχρονο χωρίς πολλά-πολλά

Αργός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με το ΑΠΟΕΛ να έχει ελαφρώς την κατοχή και τον Απόλλωνα κυρίως να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα με τον Πίεχ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 4' με αδύναμο σουτ του Πίεχ που έκοψε ο Γιαμπερέ ενώ ο Πολωνός απείλησε και στο 12' με κεφαλιά. Από την άλλη η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 18' με σουτ του Παπαφώτη που πήγε λίγο έξω, με τον Κίσσα στο 20' να βγάζει την απόκρουση σε σουτ του Βάντερ.

Σταδιακά η ομάδα του Κρίστιανσεν έλεγξε απέναντι στον νεανικό Απόλλωνα και έκανε πιο έντονη την πίεσή του για το γκολ, με τον Ντε Καμάργκο στο 28' να χάνει καλή ευκαιρία. Ωστόσο η συνέχεια δεν έφερε καλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να ελέγχουν αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν την κλασική ευκαιρία που θα "σφράγιζε" με γκολ την υπεροχή τους.

45 λεπτά με 4 γκολ

Με γκολ ξεκίνησε η "επανάληψη" αφού νωρίς-νωρίς ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα. Στο 51' ο Ρέινολντς έδωσε στον Πίεχ, αυτός κινήθηκε εκτός περιοχής και με σουτ υπό πίεση κέρδισε τον Πάρντο για το 0-1. Το ΑΠΟΕΛ πήγε να αντιδράσει στο 59' όμως το σουτ του Βάντερ πήγε έξω ενώ στο 66' ο Πίεχ από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά, με το κεφάλι.

Στην συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλός και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 78' για να δούμε ευκαιρία, αλλά και γκολ. Αρχικά ο Κίσσας έβγαλε δύσκολη απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του Ντε Καμάργκο όμως στο "ριμπάουντ" ο Μπερτόλιο από κοντά ισοφάρισε.

Ωστόσο ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα, με τον Πίττα στο 86' να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ιωάννου και με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής να κάνει το 1-2. Αυτό όμως δεν ήταν το τελικό σκορ αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με κοντινό πλασέ του Ντε Καμάργκο και μάλιστα στο 91' ο Βέλγος είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να πάρει το ματς... μόνος του.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Χριστοφόρου (77' Αλωνεύτης), Γιαμπερέ, Ιωάννου, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς (83' Βινίσιους), Κάνιας, Παπαφώτης (66' Γιαννιώτας), Βάντερ, Μπερτόλιο, Ντε Καμάργκο

Απόλλων: Κίσσας, Λ.Κυριάκου (71' Αριστοτέλους), Καρώ, Πελαγίας, Αντρέου, Παπαμιχαήλ, Ρέινολντς, Πίττας, Ψύχας, Σαρδινέρο (46' Σιλβέστρος), Πίεχ (85' Αντωνιάδης)

Κίτρινες: Βάντερ, Αλεξάνδρου / Λ.Κυριάκου, Ρέινολντς, Παπαμιχαήλ

- Στα 9 γκολ ο Αρκάντιους Πίεχ.

- Πέμπτο γκολ για τον Φακούντο Μπερτόλιο.

- Δεύτερο γκολ για τον Γιάννη Πίττα.

- Δέκατο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιγκόρ Ντε Καμάργκο.

Τα ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ - Απόλλων είναι προσφορά της Bet on Alfa