ΑΝΑΤΡΟΠΗ, τριάρα και κορυφή! (Φώτος)

Τεράστια νίκη για την Ανόρθωση η οποία αν και βρέθηκε μόλις στο 3' πίσω στο σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε τρεις φορές και επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής! Ο Τομάς σκόραρε για την ΑΕΚ, με την "Κυρία" να απαντά με τους Βίκτορ, Γκάντεσφ και Σισέ. Ισόβαθμες στην κορυφή οι δύο ομάδες με 40 βαθμούς.

Οι επιλογές του Λέβι

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Αρούς, δεξί μπακ ο Σεχού, αριστερό μπακ ο Πράνιτς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σίντενφελντ και Ντουγκλάο. Αμυντικά χαφ οι Βίκτορ και Γκάντσεφ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ράγιος, έξω δεξιά ο Αράζ, έξω αριστερά ο Σισέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Πάμπλο, δεξί μπακ ο Σορία, αριστερό μπακ ο Τέτε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μοϊσόφ. Αμυντικά χαφ οι Τρουγιόλς και Λαμπάν, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Λαρένα, έξω δεξιά ο Ακοράν, έξω αριστερά ο Τομάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά.

ΓΚΟΛ με ΤΟΜΑΣ!

Μόλις στο 3' και χωρίς να προϋπάρξει άλλη καλή στιγμή, η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ! Ο Σίντενφελντ έκανε λάθος πάσα, ο Ακοράν κέρδισε και πέρασε την κάθετη στον Τολεμές ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση. Η μπάλα κόντραρε στον Ντουγκλάο και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Τομάς πρόλαβε τον Σεχού και έκανε την προβολή για το 1-0!

Προσπάθεια για άμεση αντίδραση

Μετά το γρήγορο γκολ, η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και ξεκίνησε να ανεβάζει πολλούς παίκτες ψηλά. Στο 8' έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Πάμπλο, ο Καμαρά έκανε το γυριστό όμως η μπάλα κόντραρε στον Τέτε. Η "Κυρία" ζήτησε πέναλτι για χέρι, όμως ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Νέο κλέψιμο και ευκαιρία

Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση να εφησυχαστεί και να παίξει πιο κλειστά μετά το γκολ της. Συνέχισε να ασκεί πίεση ψηλά και με δεύτερο κλέψιμο στο μισό του αντιπάλου... άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 12'. Ο Λαμπάν κέρδισε την μπάλα και πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Τολμές, ο οποίος κοντρόλαρε και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το πλασέ με την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίκτυα όμως η παρέμβαση του Αρούς ήταν σωτήρια.

Άνοδος και τρεις καλές στιγμές

Σταδιακά η Ανόρθωση άρχισε να γίνεται πιεστική, έχοντας την κατοχή της μπάλας και γυροφέρνοντας έξω από την περιοχή του Πάμπλο. Μέχρι και την συμπλήρωση της μισής ώρας αγώνα, η ομάδα του Ρόνι Λέβι είχε τρεις καλές στιγμές με Ράγιος στο 15', Σίντενφελντ στο 20' και Αράζ στο 26' χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Ίδιο το σκηνικό

Ίδιο το σκηνικό και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Η Ανόρθωση ήταν πιο επιθετική, είχε την κατοχή και κάποιες καλές τελικές προσπάθειες χωρίς να μπορεί να ισοφαρίσει. Στο 33' λίγο έλειψε να πετύχει την ισοφάριση... μόνη της η ΑΕΚ όταν μετά από πάσα - γύρισμα του Μοϊσόφ στον Πάμπλο, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ισπανού ο οποίος όμως πρόλαβε και έδιωξε σε πλάγιο. Ένα καλό σουτ του Αράζ στο 35' που έδιωξε ο Πάμπλο, μια κεφαλιά του Τολεμές που έφυγε έξω στο 41' και άλλη μία του Σίντενφελντ στις καθυστερήσεις που επίσης έφυγε έξω, ήταν οι τελευταίες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Πρώτη φάση και ΓΚΟΛ με Βίκτορ!

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ανόρθωση... χτύπησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή, ο Αράζ πήρε μπάλα από δεξιά και πλαγιοκόπησε, έκανε την συρτή παράλληλη πάσα η οποία πέρασε από όλους και έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Βίκτορ, έχοντας κάνει κίνηση κρυφού φορ, από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 1-1 στο 52'!

Πολλά νεύρα...

Απ' εκεί και πέρα, ο ρυθμός μειώθηκε αισθητά και κυριότερος λόγος ήταν η νευρικότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, αψιμαχίες, παρατηρήσεις και κίτρινες κάρτες, με το παιχνίδι να φτάνει στο 70' χωρίς κάποια καλή στιγμή μετά την ισοφάριση του Βίκτορ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ με Γκάντσεφ!

Στην δεύτερη φάση στο δεύτερο μέρος, η Ανόρθωση... διπλασίασε τα τέρματά της και έκανε την ολική ανατροπή! Δημιουργός ξανά ο Αράζ από δεξιά, συγκλίνοντας προς τα μέσα και περνώντας την κάθετη πάσα στον Γκάντσεφ που... τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε και τον Πάμπλο, πλασάροντας σε κενή εστία για το 2-1 στο 74'!

Αντεπίθεση, τρίτο γκολ και τέλος!

Στα επόμενα λεπτά, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά με ισοφάριση και σε μια αντεπίθεση στο 89' η Ανόρθωση... κλείδωσε την νίκη! Ο Ράγιος πέρασε μια εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Σισέ έφυγε με ταχύτητα και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το πλασέ και νίκησε τον Πάμπλο για το τελικό 3-1!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Σίντενφελντ, Ράγιος, Σεχού, Βίκτορ, Καμαρά (73'Καρλίτος), Αράζ, Σισέ, Πράνιτς, Γκάντσεφ (87'Οικονομίδης), Ντουγκλάο.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Σορία, Τρουγιόλς (76'Ρουσιάς), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (72΄Χέφελ), Λαμπάν, Τομάς (64'Νέλσον), Τέτε, Ακοράν, Φλοριάν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αράζ, Σισέ, Καμαρά - Τρουγιόλς, Τέτε, Ακοράν, Καταλά.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Πέτρο Πέτρου.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy