ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Απόλλωνα, ΑΕΛ, Άρη για το Γήπεδο Λεμεσού (δηλώσεις)

Το απόγευμα η ιστοσελίδα μας φιλοξένησε δήλωση από τον πρόεδρο της εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε και αποκάλυψε ότι θα καταθέσει προσφυγή για την κατακύρωση του έργου της ανέγερσης του νέου γηπέδου Λεμεσού στην κοινοπραξία Cyfield-Νeophytou JV (ΕΔΩ Το ρεπορτάζ).

Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση των ομάδων της Λεμεσού. Το www.kerkida.net επικοινώνησε με Απόλλωνα, ΑΕΛ και Άρη και ζήτησε το σχόλιό τους.

Φανούριος Κωνσταντίνου (Εκπρόσωπος Τύπου Απόλλωνα): "Μετά λύπης μας ενημερωθήκαμε ότι η 2η εταιρεία του σχετικού διαγωνισμού για την ανέγερση του γηπέδου της Λεμεσού, ΤΕΚΑΛ ΑΕ, μέσω του προέδρου της Παναγιώτη Ψαλτάκου ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας σας ότι θα καταθέσει προσφυγή για την κατακύρωση του έργου. Σαν ομάδες της Λεμεσού και σαν πολίτες αυτού του τόπου θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την αρχική απόφαση παρά μόνο θα αναστατώσει το φίλαθλο κοινό της Λεμεσού, τις ίδιες τις ομάδες και βεβαίως θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την άμεση έναρξη των εργασιών. Ουδόλως μας ενδιαφέρει σε ποιά εταιρεία έχει κατακυρωθεί το έργο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η άμεση έναρξη των εργασιών έτσι ώστε να σταματήσει η διαχρονική ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι φίλαθλοι των ομάδων της Λεμεσού, τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων όσο και των Ευρωπαϊκών. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι και 90 μέρες για εμάς αποτελούν μεγάλο 'εχθρό' του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του Άρη έτσι ώστε οι ομάδες της Λεμεσού να αγωνίζονται επί ίσοις όροις".

Αριάδνη Γενεθλίου (Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου ΑΕΛ): "Σίγουρα εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η καθυστέρηση αυτή αποτελεί τροχοπέδη στην κατασκευή του νέου γηπέδου που αποτελεί ένα βασικό έργο πνοής τόσο για  την ΑΕΛ, τον Απόλλωνα και τον Άρη αλλά και για όλο τον φίλαθλο κόσμο της Λεμεσού. Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν πρώτα την ευθύνη και το βάρος που τους αναλογεί πριν προβούν σε ενέργειες που θα επιφέρουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου".

Γιάννης Βιολάρης (Γενικός Διευθυντής Άρη): "Μας στεναχωρεί ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη. Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδεχόμενο προσφυγής, δημιουργείται νέα καθυστέρηση για ένα σημαντικό έργο το οποίο περιμένει εδώ και πολλά χρόνια η πόλη της Λεμεσού. Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα και να αρχίσουν τα έργα. Ο Άρης, ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ και το φίλαθλο κοινό της Λεμεσού χρειάζονται άμεσα το νέο γήπεδο και η οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα είναι ιδιαίτερα στενάχωρη εξέλιξη".