ΒΑΝΤΕΡ στο kerkida για Lulinha, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ και... επιστροφή

Οι επενδυτές της Πάφου FC έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφεραν στην Κύπρο τον Βραζιλιάνο επιτελικό χαφ Λουίς Μαρσέλο Μοράις ντος Ρέις (Λουλίνια).

Ένας παλιός γνώριμός μας, ο Βάντερ, συνυπήρξε τη σεζόν που πέρασε με τον Λουλίνια στη Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ, μίλησε στο kerkida.net για τον συμπατριώτη του και όχι μόνο.

«Είναι σπουδαίος παίκτης και πολύ καλός χαρακτήρας. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ την Πάφο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την παφιακή ομάδα, ο Λουλίνια έχει την ποιότητα για να παίξει στα μεγαλύτερα κυπριακά κλαμπ. Είναι επιτελικός χαφ. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης. Η Πάφος έχει κάνει μια σπουδαία επιλογή. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Εύχομαι τα καλύτερα στον Λουλίνια».

Για τη μεταγραφή του στην Ajman:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που συνεχίζω την καριέρα μου στην Ajman. Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου και ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να προσφέρω πολύ στην Ajman».

Για το αν παρακολουθεί ακόμη τι συμβαίνει στο κυπριακό πρωτάθλημα:

«Φυσικά, πάντα ενδιαφέρομαι για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που τρεις ομάδες βρίσκονται στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο πρώην μου ομάδες και ο Απόλλωνας».

Γνωρίζεις πολύ καλά την Αστάνα, αφού με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα από το Καζακστάν…

«Παραμένει μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Δεν θα έχει εύκολη αποστολή το ΑΠΟΕΛ, αλλά εκτιμώ ότι μπορεί να τα καταφέρει. Έχει την ποιότητα για να περάσει από το εμπόδιο της Αστάνα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο πρώτος αγώνας στο ΓΣΠ. Νίκη με μηδέν παθητικό και το ΑΠΟΕΛ θα κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση».

Για τις διπλές αναμετρήσεις της ΑΕΚ απέναντι στην Τρέντσιν και του Απόλλωνα με αντίπαλο τη Βασιλεία:

«Θεωρητικά η ΑΕΚ ίσως έχει πιο εύκολο έργο. Η Τρέντσιν δεν είναι Βασιλεία, αλλά για να κερδίσει 4-0 τη Φέγενορντ λέει πολλά. Αισθάνομαι ότι η ΑΕΚ έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Για τον Απόλλωνα είναι σημαντικό να μην φοβηθεί τη Βασιλεία στην έδρα της. Μπορεί να σκοράρει στην Ελβετία και να μεταφέρει το σκηνικό στο ΓΣΠ. Εύχομαι να προκριθούν και οι τρεις ομάδες στους ομίλους».

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κύπρο;

«Τα πάντα εξαρτώνται από το Θεό. Σίγουρα θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω, όχι τώρα. Εγώ και η οικογένειά μου αγαπήσαμε πάρα πολύ την Κύπρο. Δεν θα λέγαμε όχι στο ενδεχόμενο να επιστρέψουμε».