Κ.Φ: Η διαφορά κυβέρνησης/Σωματείων, ο ΜΠΛΕΡ και τα... στρατιωτικά αεροπλάνα!

Περεταίρω σημαντικές λεπτομέρειες που προέκυψαν μέσα από το σεμινάριο που διοργάνωσε η ΟΥΕΦΑ στην Κύπρο σχετικά με την ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους, την προστασία των φιλάθλων και φυσικά την κάρτα φιλάθλου, σας παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας.

Από τα σημαντικά που λέχθηκαν είναι ότι σε όποια χώρα ίσχυσε η κάρτα φιλάθλου με την ευθύνη της κυβέρνησης, απέτυχε. Ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τις ομάδες του γι’ αυτό η δικαιοδοσία αυτή είναι προτιμότερο να πάει στα Σωματεία.

Σχετικά με την Αγγλία και τις συχνές αναφορές για κάρτα φιλάθλου, τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.  Σημείο αναφοράς ήταν ο αγώνας της Αγγλίας με το Βέλγιο στο Σαρλερουά. Εκεί λόγω επεισοδίων συνέλαβαν εκατοντάδες Άγγλους οπαδούς και τους έστειλαν πίσω στην πατρίδα τους με στρατιωτικά αεροπλάνα.

Το περιστατικό αυτό ήταν που ώθησε τον Μπλερ να πάρει την οριστική απόφαση για άμεσες κατηγορίες και δια βίου αποκλεισμούς από τα γήπεδα. Με την κατακόρυφη αύξηση των ποινών για επεισόδια εντός γηπέδου, απέτρεψε από τον οποιοδήποτε να πράξει κάτι τέτοιο.