Διάλεξη από τον Μάριο Κωνσταντίνου στους προπονητές του Ολυμπιακού Πειραιώς

Το πλάνο ανάπτυξης του Κύπριου ποδοσφαιριστή για την τριετία 2018-2021 ανέλυσε στους προπονητές των Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο ο εκπαιδευτής της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ κ. Μάριος Κωνσταντίνου.

Η διάλεξη έγινε την περασμένη Τρίτη (06/11) στο Elite Sporting Club, στις εγκαταστάσεις του Pascal English School στη Λάρνακα.

Ο κ. Κωνσταντίνου έδωσε έμφαση στην προσπάθεια της ΚΟΠ για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου από τη βάση του, που δεν είναι άλλη από τις ακαδημίες, μέσα από τις οποίες σε βάθος χρόνου θα στελεχωθούν οι ομάδες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η Εθνικές ομάδες. 

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών της Κύπρου κ. Μάριος Κουδελλής δηλώνει σχετικά: «η παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου ήταν πάρα πολύ χρήσιμη διότι είναι ζωτικής σημασίας οι ακαδημίες και οι προπονητές να γίνουμε κοινωνοί του πλάνου και του προγραμματισμού της Ομοσπονδίας, ώστε να εναρμονίζουμε τις δράσεις μας» επεξηγώντας πως «στον Ολυμπιακό Πειραιώς δουλεύουμε σε πλήρη αρμονία και ακολουθώντας το προπονητικό πλάνο που μας έρχεται από την Ελλάδα, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπευθύνων του Δικτύου Σχολών και της Ακαδημίας του συλλόγου». 

Παρόντες στη διάλεξη ήταν προπονητές και από τις πέντε Σχολές Ποδοσφαίρου των Πειραιωτών στην Κύπρο που εδρεύουν σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο, με συνολικά δέκα κλιμάκια και πέραν των 800 παιδιών, κάτι που τις αναγάγει σε μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες του νησιού.

H ενημέρωση και η εκπαίδευση των προπονητών θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική στο Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς. Άλλωστε πρόσφατα προπονητές των ερυθρόλευκων έλαβαν μέρος στο 8ο σεμινάριο του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/OlympiacosAcademy.