(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) "Κάποιοι θεωρούν πως οι γυναίκες δεν είναι τόσο ικανές για ποδόσφαιρο"

Η Ελένη Γιάννου μιλά στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου που καθιερώθηκε σαν η “Μέρα της γυναίκας”. Μας εξηγεί πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη που είναι το ποδόσφαιρο, πως αισθάνεται που είναι μέλος της Εθνικής ομάδας και πως την αντιμετωπίζουν οι γύρω της όταν μαθαίνουν ήταν ασχολείται με αυτό.

Η Digital Tree γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μοιράζεται μαζί σας δώρα αξίας €2500! Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο; 

“Έβλεπα τα αδέλφια μου τα οποία έπαιζαν ποδόσφαιρο και κάπως έτσι ξεκίνησε να με ενδιαφέρει το να ασχοληθώ πιο ενεργά”

Πες μας δυο λόγια για την επαγγελματική σου πορεία...

“Ξεκίνησα σε μια ομάδα της Κοφίνου, μετά πήγα στον Απόλλωνα και μετέπειτα στην ΑΕΚ. Στην Ελλάδα για 3 χρόνια ήμουν στον ΠΑΟΚ και φέτος είμαι στην ομάδα του Άρη”.

Πως πήρες την απόφαση να φύγεις από την Κύπρο;

“Έφυγα λόγω σπουδών, συνδυάζοντας το με την ποδοσφαιρική μου καριέρα”.

 Πως είναι η φετινή σου πορεία στον Άρη;

“Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά αλλά λόγω ενός χειρουργείου στα μέσα της σεζόν, έμεινα λίγο πίσω. Ευτυχώς όλα καλά και συνεχίζω με την ομάδα για να υλοποιήσουμε τον στόχο που είναι το πρωτάθλημα”.

Είσαι μέλος της Εθνικής Κύπρου, τι σημαίνει αυτό για σένα;

“Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Νιώθω περήφανη, με γεμίζει όρεξη ώστε να δουλέψω σκληρά για να συνεχίσω να βρίσκομαι εκεί”.

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να ασχολείται με το ποδόσφαιρο;

“Γενικά είναι δύσκολη η κατάσταση στο γυναικείο ποδόσφαιρο, διότι δεν είναι διαδεδομένο, δεν μπορείς να ζήσεις μόνο με αυτό αλλά το θετικό είναι πως γίνονται βήματα προόδου, μέσω της Ομοσπονδίας και της Εθνικής ομάδας η οποία φέτος μπήκε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος”. 

Πως σε αντιμετωπίζει ο κόσμος και ειδικά οι άντρες όταν τους λες ότι ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

“Οι απόψεις διίστανται! Κάποιοι θα ενθουσιαστούν και θα σε ρωτάνε πράγματα, κάποιοι άλλοι θα αποδοκιμάσουν όλο αυτό γιατί θεωρούν πως δεν είμαστε τόσο ικανές και πιστεύουν πως είναι ανδρικό άθλημα”.

 Μια ευχή ή και ένα μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας...

“Ευχή μου να σταματήσει το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών και η εκμετάλλευση τους”.