Ανατροπή, 3η σερί νίκη και 3η θέση (Φώτος)

Η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεάντρο που κατέληξε στα δίκτυα στο 31', έθεσε τις βάσεις για την εκτός έδρας νίκη για την Ομόνοια όμως η ΑΕΚ είχε αντίθετη άποψη. Μουρίγιο και Μυτίδης στο τέλος του πρώτου και την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αντίστοιχα, ανέτρεψαν τα δεδομένα και χάρισαν στην ομάδα της Λάρνακας την σπουδαία νίκη (την 3η σερί), που την φέρνει μόνη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πάντως, το γκολ του Μυτίδη κακώς μέτρησε αφού ο διεθνής άσος ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, πριν πετύχει ένα υπέροχο γκολ.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ επιλέχθηκε ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Χαραλάμπους και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μουρίγιο. Αμυντικό χαφ ο Σκοπελίτης, δημιουργικά χαφ οι Τομάς και Λαρένα, έξω δεξιά ο Μοντέιρο, έξω αριστερά ο Βάντερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μυτίδης. 

Οι επιλογές του Καϊάφα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Γιωργαλλίδης, δεξί μπακ ο Λομπιανίτζε, αριστερό μπακ ο Μαργκάσα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκουόν και Ρούνιε. Αμυντικά χαφ οι Λεάντρο και Οικονομίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ασίς, στις πτέρυγες οι Ράμος και Κιρμ και ο Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.

Γρήγορος ρυθμός

Γρήγορος ο ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορα και να μεταβαίνουν με λίγες πάσες από την άμυνα στην επίθεση, προσπαθώντας να… πιάσουν ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τις πτέρυγες ενώ η Ομόνοια από τον άξονα και τα πόδια του Νούνο Ασίς.

Λεάντρο και... προβάδισμα

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι καλό, όμως απουσίαζαν οι μεγάλες φάσεις μέχρι και το 31’. Σε εκείνο το σημείο ο Γκαρσία κέρδισε φάουλ (που αμφισβητήθηκε από πλευράς ΑΕΚ και τα ριπλέι αφήνουν αμφιβολίες), μισό περίπου μέτρο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Ο Λεάντρο ανέλαβε την εκτέλεση περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος και στέλνοντας την στην αριστερή γωνία του Τόνιο, ο οποίος αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Ευκαιρία με Μοντέιρο

Αντέδρασε η ΑΕΚ και προσπάθησε να απαντήσει πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση στο 37’, όταν ο Μυτίδης έκανε εξαιρετική κίνηση μακριά από την περιοχή, του έγινε φάουλ από τον Γκουλόν όμως αφέθηκε πλεονέκτημα αφού ο Μοντέιρο έγινε αποδέκτης της μπάλας και μπήκε στην περιοχή από δεξιά κάνοντας το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω.

Στο φινάλε... απάντηση

Εντέλει, η προσπάθεια της ΑΕΚ απέφερε καρπούς και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44’, ένα λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βάντερ κέρδισε κόρνερ από αριστερά, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Χαραλάμπους έκανε την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς τα πίσω εκεί όπου ο Μουρίγιο εντελώς αμαρκάριστος έκανε την προβολή περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γιωργαλλίδη και στέλνοντας την στα δίκτυα, για το 1-1.

Γκολάρα ο Νέστορας!

Δύο λεπτά ήταν αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να φέρει τα κάτω – πάνω. Συγκεκριμένα στο 47’ ο Ορτίθ έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Μυτίδης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας (όντας ελαφρώς πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό όπως έδειξαν οι επαναληπτικές προβολές), κοντρόλαρε σωστά και έκανε το σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίκτυα… γράφοντας το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Αλλαγές ο Καϊάφας - Πιο επιθετική η Ομόνοια

Βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ, ο Κώστας Καϊάφας ξεκίνησε να… δουλεύει το παιχνίδι από τον πάγκο, περνώντας σε διάστημα 8 λεπτών (62-70) τους Σκέμπρι και Ρουσιά, στις θέσεις των Ράμος και Ασίς θέλοντας να προσφέρει φρεσκάδα και εκτελεστική δεινότητα στην ομάδα του. παράλληλα μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2, με τον Λεάντρο να γίνεται αριστερό μπακ, τον Μαργκάσα να έρχεται στον άξονα και τον Ρουσιά να παίζει πλάι στον Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.

Όλα για όλα

Η Ομόνοια τα έπαιξε όλα για όλα, με την είσοδο και του Δημητρίου αλλά και την ταυτόχρονη μετατόπιση του Γκουλόν στην μεσαία γραμμή, για να μπορεί πιο εύκολα να… πατά περιοχή και να απειλήσει με το ύψος και την δύναμή του. Αντίθετα η ΑΕΚ με την είσοδο των ξεκούραστων Εγγλέζου και Κάντε στην επίθεση, έδωσε χώρο στον αντίπαλο θέλοντας να… χτυπήσει στην κόντρα και να πετύχει τρίτο γκολ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μουρίγιο, Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Σκοπελίτης, Λαρένα (60'Μπόλιεβιτς), Τομάς, Μοντέιρο, Βάντερ (80'Εγγλέζου), Μυτίδης (72'Κάντε).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Γκουλόν, Μαργκάσα, Λεάντρο, Οικονομίδης, Ασίς (70'Ρουσιάς), Κιρμ (75'Δημητρίου), Ράμος (62' Σκέμπρι), Γκαρσία.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τομάς (4η), Σκοπελίτης, Κάντε -  Γκουλόν, Γκαρσία.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θωμάς Μούσκος με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Πέτρο Πέτρου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χρήστος Νικολαΐδης και δεύτερος επιπρόσθετος ο Κώστας Νικολάου.

*Από μία νίκη οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να κερδίζει με 1-0 στο "ΓΣΠ" και την Ομόνοια 3-1 στο "ΓΣΖ".

*Με την ίδια εντεκάδα που χρησιμοποίησε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Καϊάφας.

*Με τον Μουρίγιο αντί του Μασάνα, παρέταξε την ομάδα του σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με την Δόξα ο Τόμας Κρίστιανσεν.