Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος/ Ο Λοσάδα φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να κάνει τον Απόλλωνα πιο επιθετικό, με την εικόνα της ομάδας και την παραγωγικότητά της να αρέσουν στον κόσμο. Η επιθετική συγκομιδή κερδίζει τις εντυπώσεις και δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια. Οι «κυανόλευκοι» έχουν σκοράρει 21 γκολ και έχουν την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος.
Το επόμενο στοίχημα για τον Αργεντινό τεχνικό είναι να βελτιώσει και την αμυντική λειτουργία. Από τα δέκα γκολ που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής ο Απόλλωνας, τα τέσσερα προήλθαν από πέναλτι, δύο από χέρια και άλλα δύο από λανθασμένους υπολογισμούς. Στοιχεία που δείχνουν πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, χωρίς όμως να αποτελούν απαραίτητα λόγο ανησυχίας.
Σε τελική ανάλυση, ο Λοσάδα δεν δείχνει να θεωρεί την αμυντική αδυναμία ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Άλλωστε, ο ίδιος έδωσε το στίγμα της φιλοσοφίας του με την χαρακτηριστική δήλωση: «Ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, γιατί στο τέλος της διαδρομής θα κερδίσουμε περισσότερα από όσα θα χάσουμε».
Και αυτή ακριβώς η προσέγγιση είναι που φαίνεται να κερδίζει τον κόσμο του Απόλλωνα. Με επιθετικό ποδόσφαιρο, πίστη στο πλάνο και την απαραίτητη αμυντική βελτίωση, ο Λοσάδα φιλοδοξεί να οδηγήσει την ομάδα σε ακόμη καλύτερες μέρες.