(ΑΝΑΛΥΣΗ) Τα δεδομένα στην μάχη της Κύπρου για την προνομιούχα 15η θέση

Κρίσιμη η φετινή σεζόν στην Ευρώπη αφού η θέση στην οποία θα τερματίσουμε στην κατάταξη της UEFA, θα καθορίσει την... τύχη μας το 2021/22.

Αυτή την στιγμή κατέχουμε - και παλεύουμε να κρατήσουμε - την προνομιούχα 15η θέση η οποία δίνει πέντε εισιτήρια για την Ευρώπη: Δύο για τα προκριματικά του Champions League, ένα για τα προκριματικά του Εuropa League και δύο για τα προκριματικά του Europa League 2, τη νέα διοργάνωση που μπαίνει στη ζωή μας.

Το θετικό είναι πως η Κύπρος άρχισε με δυο στις δυο προκρίσεις και συνολικά τέσσερις στις τέσσερις νίκες, με Απόλλωνα και ΑΕΚ. Αυτό μας έχει δώσει τους πρώτους 1.000 βαθμούς για φέτος.

Επίσης πολύ θετικό είναι πως τέσσερις χώρες που είναι πολύ κοντά μας στην κατάταξη, έχουν ήδη δει από μια ομάδα τους να αποκλείεται (η 17η Κροατία, η 18η Σερβία, η 20η Σκωτία και η 21η Νορβηγία).

Ο πιο μεγάλος μας αντίπαλος με τα σημερινά δεδομένα είναι η Ελλάδα που είναι στην 16η θέση με μόλις 1.225 βαθμούς λιγότερους. Γι' αυτό και η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Άρη έχει μεγάλη σημασία, όπως εξηγήσαμε αναλυτικά ΕΔΩ.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα... Με το ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ να μπαίνουν και αυτές στον χορό μετά τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ, ουσιαστικά τώρα αρχίζει η μάχη.

Θα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε την 15η θέση όμως όλα είναι πιθανά και δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. Εδώ θα είμαστε για να αναλύουμε τα δεδομένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα...