Αντίστροφη διαδρομή, ίδιο σκορ (φώτος/vid)

Πριν δυο βδομάδες οι δυο αιώνιοι συμβιβάστηκαν στο 1-1 με το ΑΠΟΕΛ να προηγείται και την Ομόνοια να ισοφαρίζει. Το απόγευμα του Σαββάτου είχαμε ξανά το ίδιο αποτέλεσμα, με τους "πράσινους" να ανοίγουν το σκορ με τον Σκέμπρι και τους "γαλαζοκίτρινους" να απαντάνε με τον Τζιμπούρ. Φοβερό παιχνίδι στο τελευταία 15 λεπτά με αρκετές ευκαιρίες και την Ομόνοια να έχει δοκάρι στο 91'...

Το ντέρμπι ξεκίνησε ιδανικά για την Ομόνοια, που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη κιόλας ευκαιρία. Στο 6' ο Σκέμπρι μπήκε στην περιοχή και με ωραία κίνηση και σουτ έκανε το 1-0. Οι "πράσινοι" που πατούσαν σαφώς καλύτερα στο ξεκίνημα, έφτασαν κοντά σε ακόμα ένα γκολ όμως ο Χιώτης ήταν έτοιμος στο σουτ του Κιρμ στο 16'.

Λίγα πράγματα στην συνέχεια, με τους τυπικά γηπεδούχους να ελέγχουν και να κρατούν το ΑΠΟΕΛ μακριά απ' την εστία τους. Η εικόνα χάλασε στο 27' όταν προέκυψε σύντομη διακοπή ενώ με την επανέναρξη ο Χιώτης στο 31' ήταν έτοιμος στην προσπάθεια του Λεάντρο. Από την άλλη οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν ένα σουτ με τον Τζιμπούρ στο 34', με τον Γιωργαλλίδη να αποκρούει. Aντίθετα, ο Αλγερινός ήταν ο νικητής στην επόμενη "μονομαχία" στο 36' αφού με κεφαλιά στο "δεύτερο" δοκάρι μετά από γέμισμα του Χαραλαμπίδη, έγραψε το 1-1 (βίντεο κάτω).

Μετά την ισοφάριση δεν έγινε καλό παιχνίδι αφού είχαμε αρκετές διακοπές λόγω φάουλ, έτσι οι δυο αιώνιοι πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά αφού δεν υπήρξαν φάσεις μέχρι το 60ο λεπτό. Χαρακτηριστικό πως η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 62' όταν το σουτ του Ασίς από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο έξω και απ' εκεί και πέρα έγινε πολύ καλό ματς. Σταδιακά η Ομόνοια έγινε πιο επικίνδυνη και στο 64' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Σκέμπρι ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Χιώτης ήταν έτοιμος στο σουτ του Λεάντρο, με το ΑΠΟΕΛ να ανεβαίνει στην συνέχεια...

Αρχικά έχασε φοβερή ευκαιρία στο 80' με τον Εφραίμ να φεύγει απέναντι στον Γιωργαλλίδη όμως να μην κάνει καλό τελείωμα, έτσι ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έβγαλε την απόκρουση ενώ στο 82' ήταν η σειρά του Σέρινταν με σουτ να προσπαθήσει ανεπιτυχώς να σκοράρει, σε άλλη μια καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Ο Ιρλανδός ένα λεπτό αργότερα νικήθηκε ξανά από τον Γιωργαλλίδη μετά από σουτ, χάνοντας την τρίτη καλή ευκαιρία της ομάδας του σε λίγα λεπτά.

Στο 91' ήταν η σειρά της Ομόνοιας να σπαταλήσει φοβερή ευκαιρία όταν μετά από αντεπίθεση ο Σκέμπρι "σημάδεψε" με κεφαλιά το δοκάρι, στην τελευταία φάση του αγώνα (βίντεο κάτω).

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Λομπιανίτζε, Γκουλόν, Ρούνιε, Μαργκάσα (81' Ποτέ), Λεάντρο, Οικονομίδης, Ασίς, Κιρμ (69' Φοφανά), Σκέμπρι, Γκαρσία (46' Ράμος)

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Κακά, Αμορίν, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (72' Σωτηρίου), Σέρινταν, Τζιμπούρ (58' Εφραίμ-92' Ναφίου)

Κίτρινες: Σκέμπρι, Λομπιανίτζε, Ρούνιε / Τζιμπούρ (4η), Αμορίν (6η), Κακά (4η), Εφραίμ

Ενδιαφέρουν

- Διατέθηκαν 10200 εισιτήρια.

- Ένατο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ραφίκ Τζιμπούρ.

- Στο 27' είχαμε τρίλεπτη διακοπή αφού ο Αντώνης Γιωργαλλίδης δέχθηκε κροτίδες από την εξέδρα του ΑΠΟΕΛ.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντρέ Σκέμπρι.

- Ο Καρλάο ήταν στο αρχικό σχήμα αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα στην προθέρμανση και τελικά στην εντεκάδα μπήκε ο Κακά.

- Στο πρώτο γύρο είχε κερδίσει το ΑΠΟΕΛ 1-0 ενώ στον δεύτερο οι αιώνιοι έμειναν στο 1-1.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, βοηθοί οι Μιχάλης Σωτηρίου - Στυλιανός Νικήτας, επιπρόσθετοι οι Δημήτρης Μασιάς - Γεώργιος Νικολάου, τέταρτη η Αγγέλα Κυριάκου και παρατηρητής ο Μιχάλης Παπαβαρνάβα.