Βαθιά... ανάσα με Ενρίκε (Δηλώσεις/Φώτος)

Χάρις σε γκολ του Ενρίκε στο 45΄ η Νέα Σαλαμίνα πήρε νίκη-χρυσάφι με 1-0 επί του Εθνικού Άχνας στο γήπεδο "Αμμόχωστος-Επιστροφή", για τη 2η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του πρωταθλήματος. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του σκόρερ του τέρματός της στο 81΄.

Kαλύτερα ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι και στο 10΄ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Βαλβέρδε απέκρουσε την κεφαλιά του Βαλβέρδε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Γάλλος κήπερ απέκρουσε το σουτ του Αουρέλιο.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν με τη σειρά τους να... απειλήσουν την εστία του Μπρουκς, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση, πέραν από ένα σουτ του Γκαρσία, που απέκρουσε ο Μπρουκς.

Εκεί που φαινόταν ότι το πρώτο μέρος θα τελείωνε ισόπαλο χωρίς τέρματα, η Νέα Σαλαμίνα... άνοιξε το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Πεδρίτο, ο Ενρίκε με κεφαλιά... νίκησε το Βαλβέρδε, "γράφοντας" το 1-0 στο 45΄.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου είχε ακόμα δύο καλές στιγμές. Στο 52΄ το σουτ του Λεάντρο δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Πεδρίτο.

Ακολούθως, οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να υπερέχουν και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 67΄ το σουτ του Γκράιμς... έφυγε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Πεδρίτο δεν βρήκε στόχο.

Εκεί που οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον αγώνα, μετά από αψυχολόγητη ενέργεια του Ενρίκε στο 81΄, έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο σκόρερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό χτύπημα στο Στόλερ, με αποτέλεσμα να αλλάξουν και οι αριθμητικές ισορροπίες.

Οι ποδοσφαιριστές όμως του Νίκου Παναγιώτου κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση που άσκησε ο αντίπαλός τους στα εναπομείναντα λεπτά, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να πάρουν μία υπέρ-πολύτιμη νίκη και συνάμα βαθιά ανάσα στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στα "μεγάλα σαλόνια".

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μπρουκς, Γκράιμς, Aoυρέλιο (90+2΄ Κατσής), Τσιγκουΐνι, Λεάντρο, Παπάβα, Λαμπρόπουλος, Κυριάκου, Πεδρίτο (90΄ Λοϊζίδης), Βιλέλα (75΄ Κούσουλος), Ενρίκε.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Βαλβέρδε, Αργυρίου, Ατάντα, Μαμαντού, Έβερτον (69΄ Χατζηβασίλης), Πράκερ, Ίμπσον (53΄ Γιαγκουδάκης), Γκαρσία (53΄ Ζουνίνιο), Στόλερ, Βάλντο, Μπέλφορτ.

Κίτρινες Κάρτες: Aουρέλιο (4η) - Βάλντο (4η).

Κόκκινες Κάρτες: Eνρίκε (απευθείας).

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε με 2-1, ενώ στο παιχνίδι του Β΄ Γύρου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Ενρίκε έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Βάλντο και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος του Εθνικού με αντίπαλο την ΑΕΛ.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Αουρέλιο και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της Νέας Σαλαμίνας με αντίπαλο τον Οθέλλο.

** Αναγκαστική η αλλαγή του Έβερτον με το Χατζηβασίλη στο 69΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αντώνης Χριστοδούλου, με βοηθούς τους Γιάγκο Τζιαπούρα και Σταύρο Πελέκη, ενώ τέταρτος ο Κώστας Νικολάου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: «Ξεκινήσαμε για ακόμα μία αγωνιστική πάρα πολύ δυνατά, επιβάλαμε το δικό μας ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο, φτιάξαμε τις ευκαιρίες για να προηγηθούμε πιο νωρίς, αλλά ευτυχώς για εμάς ήρθε η λύτρωση στο 45΄, που έδωσε άλλο αέρα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο μας πίεσε ο Εθνικός Άχνας και σε κάποια στάδια του παιχνιδιού για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά και πάλι βρήκαμε τρεις ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το σκορ. Πραγματικά, αυτή η πίεση που βάλαμε μόνοι μας στην ομάδα δεν έφερε το εύκολο γκολ. Καλή συνέχεια στον φίλο Απόστολο και στον Εθνικό. Ταχεία ανάρρωση στο γιατρό μας τον κ. Σίμο και σύντομα πίσω στην ομάδα, γιατί τον χρειαζόμαστε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οργανωμένους και τον κόσμο που μας βοήθησε αφάνταστα. Ευτυχήσαμε να φέρουμε το τρίποντο και τους θέλουμε κοντά μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: «Συγχαρητήρια στη Νέα Σαλαμίνα για τη νίκη της. Παίζει μεγάλο ρόλο το πάθος. Αν κάνεις κάτι χωρίς πάθος, δεν καταφέρνεις τίποτα. Μπήκαμε φοβισμένα στο πρώτο ημίχρονο, ισορροπήσαμε μετά. Το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου ήταν καθοριστικό στην έκβαση του αγώνα και την ψυχολογία. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο μέρος. Εν κατακλείδι, η νίκη της Νέα Σαλαμίνας ήταν δίκαιη, γιατί φαινόταν το πάθος της στο παιχνίδι. Θα ήθελα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί εκτός έδρας. Είμαστε λυπημένοι, γιατί χάσαμε και τον Έβερτον. Καλός παίκτης και χαρακτήρας, θα μείνει για πολλούς μήνες έξω. Όπως είναι τα πράγματα, θεωρώ ότι με μια νίκη πάνω στην ΑΕΛ τελειώνουν όλα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να κερδίσουμε».